Προς το περιεχόμενο

High Memory Usage (80-90%) σε idle Windows 10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με το εταιρικό μου λάπτοπ (HP EliteBook i5 6200U 4GB RAM)

Παρατηρώ πολύ υψηλό memory usage στο idle να κυμαίνεται στο 80-90% με αποτέλεσμα το λαπτοπ να είναι υπερβολικά laggy ακόμα και για της βασικές λειτουργίες του (office, browser). Πραγματικά δυσκολεύομαι να ανοίξω outlook και chrome.

Απευθύνθηκα στον admin καθώς θεώρησα οτι τα 4GB RAM ευθύνονται για αυτό το πρόβλημα ο οποίος συνδέθηκε remotely και το επιβεβαίωσε οπότε θα γίνει μια αναβάθμιση σε 8GB το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος ώστε να διορθωθεί/βελτιωθεί το πρόβλημα μέχρι την αναβάθμιση της μνήμης? Μήπως ευθύνεται και κάτι άλλο πέραν της περιορισμένης μνήμης?

Να τονίσω ότι δεν έχω admin access στο laptop.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Θα πρέπει να δείτε τι είναι αυτό που τρωει μνήμη.

Αυτό έκανε και ο admin remotely και είπε ότι δεν υπάρχει κάτι.

Αλλά εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην υπάρχει κάπου leak. Είναι δυνατόν να έχει το μεγάλο usage στο idle και απλά διπλασιάζοντας τη μνήμη να έχουμε μια κάποια λύση?

Σε προσωπικό λαπτοπ επίσης με 4GB ram στο idle έχω γύρω στο 55-60% (2.2-.2.3/3.9)

Δημοσ.

Θελεις μνημη.
Θεωρω τα 8GB  το ελαχιστο δυνατο  για laptop δουλειας.

Δημοσ.

Start menu και γράφεις Resource Monitor. Πατάς στην καρτέλα Memory για να δεις την χρήση της RAM. Αυτό το άρθρο θα σου επεξηγήσει τα βασικά: https://www.techrepublic.com/article/how-to-use-windows-10s-resource-monitor-to-track-memory-usage/

Αν δε ξέρεις σε ποιο πρόγραμμα αντιστοιχεί κάποια διεργασία, μπορείς να κάνεις δεξί click επάνω της και να επιλέξεις Search Online.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zx1234r είπε

Οι πόροι δεν εξαφανίζονται έτσι ως δια μαγείας. Αλλά για να βρεις τι φταίει, θέλει ψάξιμο.

Αυτό ακριβως. Δε γνωρίζω τι ακριβώς έψαξε ο admin (και δεν μπορώ να επέμβω και στη δουλειά του).

2 ώρες πριν, Talepwros είπε

Θελεις μνημη.
Θεωρω τα 8GB  το ελαχιστο δυνατο  για laptop δουλειας.

Σωστό και συμφωνώ. Το θέμα είναι ότι εκτός αυτού πάλι δε δικαιολογείται τόσο μεγάλο usage της μνήμης.

53 λεπτά πριν, imvrios είπε

Start menu και γράφεις Resource Monitor. Πατάς στην καρτέλα Memory για να δεις την χρήση της RAM. Αυτό το άρθρο θα σου επεξηγήσει τα βασικά: https://www.techrepublic.com/article/how-to-use-windows-10s-resource-monitor-to-track-memory-usage/

Αν δε ξέρεις σε ποιο πρόγραμμα αντιστοιχεί κάποια διεργασία, μπορείς να κάνεις δεξί click επάνω της και να επιλέξεις Search Online.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου, ότι δεν έχω admin access για να το τρέξω. Είναι εταιρικό το μηχάνημα.

Δημοσ.

Portable εκτελέσιμα μπορείς να τρέξεις;

Κατέβασε την portable έκδοση του process explorer και δες αν μπορεί να σε βοηθήσει.

Μπορεί να κάνουν monitor την χρήση. Αν έχεις υπόψιν σου και τέτοιο, καλό θα είναι να ειδοποιήσεις τον admin σου πριν κάνεις οτιδήποτε.

Τέλος, αφού το μηχάνημα έρχεται pre-configured από το ΙΤ σου δεν έχει πολύ νόημα αυτό που κάνεις. Θα σου εγκαταστήσουν την επιπλέον ram και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, imvrios είπε

Portable εκτελέσιμα μπορείς να τρέξεις;

Κατέβασε την portable έκδοση του process explorer και δες αν μπορεί να σε βοηθήσει.

Μπορεί να κάνουν monitor την χρήση. Αν έχεις υπόψιν σου και τέτοιο, καλό θα είναι να ειδοποιήσεις τον admin σου πριν κάνεις οτιδήποτε.

Τέλος, αφού το μηχάνημα έρχεται pre-configured από το ΙΤ σου δεν έχει πολύ νόημα αυτό που κάνεις. Θα σου εγκαταστήσουν την επιπλέον ram και τέλος.

Portable τρέχει αλλά όπως είπες δε θα μπω στη διαδικασία. Απλά από τον task manager δε βγαίνει άκρη. Αν θυμαμαι καλα ο admin έτρεξε το resource monitor αλλά επειδή είχα παρα πολλή δουλειά εκείνη την ώρα δεν πρόσεξα καλά για να έχω εικόνα του τι είδε κ αυτός.

Μου φαίνεται όμως ότι εκτός του ότι δεδομένα χρειάζεται ram, κάπου υπάρχει memory leak αλλά προφανώς δεν μπορώ να το ελέγξω. Γιατί αν υπάρχει όντως leak φοβάμαι μήπως και το ram upgrade δεν είναι αρκετό.

Τέλος θα ήθελα να καθυστερήσω την επίσκεψη μου σε γραφείο λόγω της κατάστασης. Δουλεύω ούτως ή άλλως σχεδόν remotely και πρέπει να ταξιδέψω τη μισή Αγγλία για να πάω στο γραφείο και θα ήθελα να το αποφύγω προς τα παρόν. Αλλά δυστυχώς δεινοπαθώ με το laptop τόσο καιρό, αφού έχω αρχίσει και δουλεύω με το iPad μου.

Σε ευχαριστώ πολύ όπως και όλους για τις συμβουλές!

Δημοσ.

Και εγω στην εταιρια εχω προβλημα με καποια PC HP τα οποια χωρις καποιο λογο, καποια στιγμη ανεβαζουν την καταναλωση μνημης στο 99%. Απο τον task manager δεν φαινεται οντως τι τρωει την μνημη. Μαλλον ειναι καποιος driver που το κανει. Δεν εχω εξακριβωσει ακομα ποιος. Τα μηχανηματα ειναι με 8GB.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gbras είπε

Και εγω στην εταιρια εχω προβλημα με καποια PC HP τα οποια χωρις καποιο λογο, καποια στιγμη ανεβαζουν την καταναλωση μνημης στο 99%. Απο τον task manager δεν φαινεται οντως τι τρωει την μνημη. Μαλλον ειναι καποιος driver που το κανει. Δεν εχω εξακριβωσει ακομα ποιος. Τα μηχανηματα ειναι με 8GB.

12 ώρες πριν, zaccki είπε

Portable τρέχει αλλά όπως είπες δε θα μπω στη διαδικασία. Απλά από τον task manager δε βγαίνει άκρη. Αν θυμαμαι καλα ο admin έτρεξε το resource monitor αλλά επειδή είχα παρα πολλή δουλειά εκείνη την ώρα δεν πρόσεξα καλά για να έχω εικόνα του τι είδε κ αυτός.

Μου φαίνεται όμως ότι εκτός του ότι δεδομένα χρειάζεται ram, κάπου υπάρχει memory leak αλλά προφανώς δεν μπορώ να το ελέγξω. Γιατί αν υπάρχει όντως leak φοβάμαι μήπως και το ram upgrade δεν είναι αρκετό.

Τέλος θα ήθελα να καθυστερήσω την επίσκεψη μου σε γραφείο λόγω της κατάστασης. Δουλεύω ούτως ή άλλως σχεδόν remotely και πρέπει να ταξιδέψω τη μισή Αγγλία για να πάω στο γραφείο και θα ήθελα να το αποφύγω προς τα παρόν. Αλλά δυστυχώς δεινοπαθώ με το laptop τόσο καιρό, αφού έχω αρχίσει και δουλεύω με το iPad μου.

Σε ευχαριστώ πολύ όπως και όλους για τις συμβουλές!

Η εμπειρία έχει δείξει πως στον κόσμο της πληροφορικής, τίποτα δεν γίνεται αναίτια και μαγικά. Όσο κουλό και αν είναι ένα πρόβλημα, πάντα υπάρχει από πίσω ένας λόγος (ή συνδυασμός λόγων). Απλά θέλει πάρα πολύ χρόνο σε investigation και γνώσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πολύ πιθανό στην περίπτωση του TS να υπάρχει όντως memory leak και το πρόβλημα θα παραμείνει ακόμα και 8gb ram να μπει.

Δημοσ.

Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα σε laptop (οχι της hp) με i5-3230M και 16GB ram. Το πρόβλημα εμφανίστηκε με το update που έγινε στα windows 10 τον Μάρτιο. Το laptop ζεσταίνονταν και ανέβαζε θερμοκρασία μέσα σε 3 λεπτά από την εκκίνηση των windows, χωρίς να τρέξω κάτι άλλο.

Έψαχνα αρκετό καιρό να ανακαλύψω τι φταίει, χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, έκανα format καθώς το μηχάνημα είχε και άλλα κουλά θέματα που εμφανίστηκαν με το update. Με το που έγινε το format,  και πέρασε πάλι το update όλα τρέχουν ομαλά

Δημοσ.

Φίλε @zaccki ποιο πακέτο αναβάθμισης windows 10 έχεις? Εννοώ δηλαδή 1909 ή ας πούμε 2004? 

Επίσης έχεις κάνει τελευταία Windows updates? 

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή παιδιά. Επιβεβαιώνω και εγώ την ύπαρξη θέματος που η αυξηση της μνήμης δε θα τα λύσει δλδ.

Αυτό που θέλω είναι όταν πάω για την αναβάθμιση να το δει λίγο πιο διεξοδικά. Είναι λίγο λεπτή η θέση μου καθώς δεν είναι εύκολο να κάνω τύπου υποδείξεις στον admin άσχετα αν έχω κάποια γνώμη επί του θέματος.

@theoritikos Και σε μένα το μεγάλο πρόβλημα κάπου εκεί άρχισε να παρουσιάζεται. Βέβαια ακόμα και τα updates γίνονται μέσω του IT department.

@Νυσταγμένος Αυτό θα το δω, είμαι μακριά από το μηχάνημα αυτή τη στιγμή. Το laptop ειναι up to date μέσω του IT department όπως είπα και παραπάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...