Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και 3-4 χρόνια δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλί. Τα αγαπάω πολύ και είχα μικρός αλλά δυστυχώς τον χάσαμε. Έχω κάποιους προβληματισμούς και θα ήθελα παρακαλώ να με συμβουλεψετε. Δουλεύω ως καθηγητής καθημερινά 8 ώρες (εκτός σπιτιού). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρωινά έχω 2-3 ώρες διορθωμα. Γνωρίζω την ευθύνη και δέσμευση που απαιτεί αυτή η σχέση και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω σκυλάκι και να είναι δυστυχισμένο 8 ώρες σπίτι μόνο του. Εννοείται ότι χρόνο το πρωί μεσημέρι και το βράδυ για βόλτα και παιχνίδι θα υπάρχει κάθε μέρα για πάντα. Μένω μόνος μου. Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν ράτσες που δεν θα είχαν πρόβλημα με αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί που έχουν σκυλιά και μένουν μόνοι τους και δουλεύουν πως το κανουν.

Δημοσ.

κοιτα γενικος ειναι κριμα αλλα ολοι λειπουμε αρκετες ωρες απο το σπιτι ,αν αφιερωνεις ομως καθε μερα καποιο χρονο εισαι οκ ,βασικη προυποθεση να παρεις μικροσωμο σκυλι που δεν θελουν πολυ εκτονωση και ουτε ορεξη για περιπετειες  βλεπε πεκινουα,pug κτλ .Εγω καποια στιγμη πηρα και ενα δευτερο και ενα τριτο αδεσποτο οποτε δεν βαριουντε (εχω ομως κηπο)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παρακαλω οτι και να κανεις ΜΗΝ αγορασεις σκυλο, παρε ενα αδεσποτο, απο μαντρα, η απο οικογενεια.

Προσωπικα εχω 4 σκυλια στο χωριο, τα 2 μικρα ειναι ΟΛΗ μερα μεσα τα βλαμμενα και δεν θελουν να βγαινουν εξω ουτε να τα ενοχλουμε, δεν ξερω αν ολα τα μικρα ειναι ετσι απλα μου φαινεται σε ενα διαμερισματακι να μενουν 8 ωρες μονα τους θα σου λεγανε και ευχαριστω τα συγκεκριμενα και θα σου πληρωνανε νοικι. Anecdotal ιστορια.

Τα μεγαλα ειναι αλλη υποθεση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mike1os είπε

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και 3-4 χρόνια δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλί. Τα αγαπάω πολύ και είχα μικρός αλλά δυστυχώς τον χάσαμε. Έχω κάποιους προβληματισμούς και θα ήθελα παρακαλώ να με συμβουλεψετε. Δουλεύω ως καθηγητής καθημερινά 8 ώρες (εκτός σπιτιού). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρωινά έχω 2-3 ώρες διορθωμα. Γνωρίζω την ευθύνη και δέσμευση που απαιτεί αυτή η σχέση και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω σκυλάκι και να είναι δυστυχισμένο 8 ώρες σπίτι μόνο του. Εννοείται ότι χρόνο το πρωί μεσημέρι και το βράδυ για βόλτα και παιχνίδι θα υπάρχει κάθε μέρα για πάντα. Μένω μόνος μου. Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν ράτσες που δεν θα είχαν πρόβλημα με αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί που έχουν σκυλιά και μένουν μόνοι τους και δουλεύουν πως το κανουν.

Θα πρέπει να κοιτάξεις για φυλές που έχουν μικρές απαιτήσεις σε άσκηση και αγαπούν πολύ τον ύπνο όπως τα Αγγλικά και Γαλλικά  μπουλντόγκ,το παγκ και αρκετές ακόμα.

Επεξ/σία από moure
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, mike1os είπε

δεν ειναι μονο η ρατσα του σκυλιου. ειναι και ο χαρακτηρα του κάθε ατομου ξεχωριστα και πως το εκπαιδευεις. Αλλα ας πουμε ενα κυνηγοσκυλο δεν θα την παλευει 10 ωρες σπιτι ή ενα σκυλι που ειναι πολυ δραστηριο και ανυπομονο σαν χαρακτηρας

Εμεις εχουμε ενα μακρυτριχο τσιουαουα (3/4 mix, οχι καθαροαιμο) ,περιμενει υπομονετικα οσο λειπουμε αλλα οταν γυριζουμε παιζουμε μαζι της κτλ 

Βοηθαει να αφηνεις ενα ραδιο ή την τιβι ανοιχτη  για να απασχολουνται και να εχει 2-3 παιχνιδια. 

Προσωπικα την βγαζουμε βολτα πριν φυγω για δουλεια ή η κοπελα μου οταν φυγω. Μετα μολις γυρισω παμε μια συντομη βολτα μηπως κατουριεται  και μια καλη βολτα το βραδυ που το συνδιαζουμε και με λιγη δικη μας ασκηση . Δεν υπαρχει προβλημα, απλα θα πρεπει να το ενσωματωσεις σαν μελος της οικογενειας σχεδον και οχι ως παραπλευρη υποχρεωση. 

Επεξ/σία από conkal
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, mike1os είπε

Εδώ και 3-4 χρόνια δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλί. Τα αγαπάω πολύ και είχα μικρός αλλά δυστυχώς τον χάσαμε. Έχω κάποιους προβληματισμούς και θα ήθελα παρακαλώ να με συμβουλεψετε. Δουλεύω ως καθηγητής καθημερινά 8 ώρες (εκτός σπιτιού). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρωινά έχω 2-3 ώρες διορθωμα. Γνωρίζω την ευθύνη και δέσμευση που απαιτεί αυτή η σχέση και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω σκυλάκι και να είναι δυστυχισμένο 8 ώρες σπίτι μόνο του.

έχω ζήσει πολλούς δήθεν  <<φιλόζωους>> που παίρνουν ένα ζώο γιατί  έχει και ο απέναντι και καταλήγει  να δημιουργεί προβλήματα στους γείτονες καθ όσον ο ιδιοκτήτης τρέχει στο μεροκάματο και το ζωντανό σαλτάρει στους 4 τοίχους Θα σου προτεινα ενα ωδικο που εχει  λιγότερες απαιτήσεις - ανάγκες (Έχω 4 Το ενα σπουργίτι 3 ετών που έπεσε απο την φωλιά χωρίς φτερά και μεγάλωσε με bebelac  )  και δεν ενοχλούν αφ ενος αφ ετέρου δεν έχουν  την ανάγκη  της βόλτας για κατούρημα χέσιμο και την υποχρέωση να τα μαζεύεις Γιατί είναι πολλοί  αυτοί που δεν το κάνουν και εχουν γινει τα πάρκα και τα πεζοδρόμια μπιπ !!!!! αλλά το παίζουν φιλόζωοι 

Επεξ/σία από hp8
  • Confused 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, hp8 είπε

έχω ζήσει πολλούς δήθεν  <<φιλόζωους>> που παίρνουν ένα ζώο γιατί  έχει και ο απέναντι και καταλήγει  να δημιουργεί προβλήματα στους γείτονες καθ όσον ο ιδιοκτήτης τρέχει στο μεροκάματο και το ζωντανό σαλτάρει στους 4 τοίχους Θα σου προτεινα ενα ωδικο που εχει  λιγότερες απαιτήσεις - ανάγκες (Έχω 4 Το ενα σπουργίτι 3 ετών που έπεσε απο την φωλιά χωρίς φτερά και μεγάλωσε με bebelac  )  και δεν ενοχλούν αφ ενος αφ ετέρου δεν έχουν  την ανάγκη  της βόλτας για κατούρημα χέσιμο και την υποχρέωση να τα μαζεύεις Γιατί είναι πολλοί  αυτοί που δεν το κάνουν και εχουν γινει τα πάρκα και τα πεζοδρόμια μπιπ !!!!! αλλά το παίζουν φιλόζωοι 

Καλα ολα αυτα αλλα επειδη και εγω ειχα ολων των ειδων τα κατοικιδια, τα υπολοιπα πλην σκύλων και οριακα γατιων ειναι και δεν ειναι κατοικιδια/παρεα.

Αν μπορει ο ανθρωπος να αφαιρεσει ενα σκυλακι απο τον δρομο γιατι οχι ? Αν τα μαθεις το σκυλι την παλευει 8 ωρες χωρις την παρουσια σου. τι στο καλο

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, conkal είπε

Αν τα μαθεις το σκυλι την παλευει 8 ωρες χωρις την παρουσια σου. τι στο καλο

δεν γίνεται Η joy (φωτο )  δεν προσαρμοστηκε ποτέ όσο !!!!!!!!!!!!!!!!

Spoiler

joy.png.cd10560477a2be886a75446d6d2cb543.png

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, hp8 είπε

δεν γίνεται Η joy (φωτο )  δεν προσαρμοστηκε ποτέ όσο !!!!!!!!!!!!!!!!

Απόκρυψη περιεχομένων

joy.png.cd10560477a2be886a75446d6d2cb543.png

Εγω ειχα δυο σκυλια κατα καιρους. (Οχι ταυτοχρονα) Δεν ειχα προβλημα με κανενα απο τα δυο. αλλα οσο ειμαι σπιτι ξοδευω/α πολυ χρονο . ειναι και θεμα ρατσας, αλλα και χαρακτηρα του σκύλου. 

Δημοσ.

Σίγουρα μαθαίνει το σκυλί , το πρόβλημα είναι όταν είναι κουτάβι . Αν γυρίσεις και δεις μασημένα τα πάντα δεν έχει νόημα καν να το μαλώσεις γιατί πολύ απλά δεν θα καταλάβει τι λάθος έχει ήδη κάνει . Δηλαδή το καλύτερο είναι να το πάρεις όταν θα έχεις και εσυ  χρόνο για να το εκπαιδεύσεις , πχ μιας και είσαι καθηγητής το καλοκαίρι . 
Οι πρώτοι 3 - 6 μήνες είναι καθοριστικοί 

• Like 2
Δημοσ.

Το σκυλί είναι όπως το μάθεις. Έχουμε ένα θυληκό Αμσταφ 3 χρονών από 3 μηνών και   κάποιες φορές 8-9 ώρες αναγκαστικά μένει μόνη της μαζί με 2 γάτες  σε δωμάτιο όλοι μαζί, αλλά αυτή κλεισμένη σε αρκετά ευρύχωρο κλουβί που έχει από μωρό. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε γαυγίζει ούτε κλαίει, τίποτα, απλά κάθεται και κοιμάται με τις ώρες. Είχαμε άγχος στην αρχή αν θα την παλεύει και είχαμε βάλει μια κάμερα να την παρακολουθούμε όταν λείπαμε, αλλά μόνο τα γατιά την ενοχλούσαν και την ξύπναγαν που και που.
    Όταν την είχαμε πάει για τη βασική εκπαίδευση ώστε να μην τραβάει και να ακούει στα  σήκω μείνε κάτσε κτλ, η εκπαιδεύτρια μας είχε πει ότι τα σκυλιά δεν αντιλαμβάνονται τον χρόνο όπως οι άνθρωποι για αυτό και αν λείψεις για 10 λεπτά και ξαναγυρίσεις, κάνουν χαρές σαν να έλειπες ένα χρόνο. Έτσι και όταν μένουν για ώρες μόνα τους. Αν έχουν μάθει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογική η ώρα που θα μένουν μόνα. Δεν έχουν ρολόι να αγχώνονται. Είτε λείψεις 1 ώρα είτε 8 δεν θα καταλάβουν διαφορά. Αυτό βέβαια όταν το σκυλί είναι πάνω από ενός έτους και έχει λύσει τα θέματα τουαλέτας.  3 χρόνια μας έχει φάει μόνο ένα ζευγάρι γυαλιά, και αυτό γιατο το έριξε ο αέρας από το τραπέζι δίπλα της όταν ήταν κουτάβι. Ούτε παπουτσια, ούτε καναπέδες, τίποτα. Απλά δεν γουστάρει άλλα σκυλιά με τίποτα, αυτό είναι τι προβλημα της.
  Ο σκύλος βέβαια θα ξλερεις ότι είναι μεγάλη δέσμευση. Τρεις φορές τη μέρα βόλτα, στα ταξίδια αγκαλιά μαζί, το swiffer θα γίνει ο καλυτερός σου φίλος και αλλα τέτοια...

• Like 3
Δημοσ.

Πάρε παπαγάλους. Το να πάρεις ένα σκύλο σε ένα διαμέρισμα και να είναι μόνος του ένα 8ώρο δεν το βρίσκω οκ και σίγουρα θα σου δημιουργήσει προβλήματα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Η γατα είναι το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις. Ούτε εκπαίδευση ούτε τίποτα, της αφήνεις το φαγητό και νερό όταν φύγεις για την δουλεια. Στον γυρισμό και μέχρι το άλλο πρωί που θα σηκωθείς όλο χάδια τριψηματα ναζια κτλ, το βράδυ η γατα πάντα ανεβαίνει στο κρεββάτι κάποιου από τα μέλη της οικογένειας. 

• Like 2
Δημοσ.

Ο ανθρωπος θελει σκυλο,και εσεις προτεινετε να παρει σπουργιτια,παπαγαλους και γατες;
Γιατι δεν του λετε να παρει κανα φυτο καλυτερα;

Ο ορισμος του offtopic εισαστε ρε παιδια..

ΦΙλε μου TS,το καλυτερο πραμα που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το σκυλακι,αν ειναι και το παρεις απο καταφυγιο θα ειναι τελειο.

Σε βοηθαει πολυ στην ψυχολογια σου,και σε αλλαζει σαν ανθρωπο. 
Οταν ειχα 1 σκυλι στο σπιτι δε μπορουσα να καταλαβω πως την παλευε ενας φιλος που ειχε τρια,μεχρι που πηρα και τη δευτερη αδεσποτη και πραγματικα δε μπορω να ζησω χωρις αυτα.

Εχω μεγαλο σπιτι και μενω μονος,οποτε ειναι πολυ ανετα,εχουν και σκαλες και τρεχοβολανε,και μπαλκονια και αυλες μπρος πισω ( μαιζονετα ) .

Ειμαι ετοιμος να παρω και τριτο,αλλα δε θα ειναι ευκολο να βγαλεις 3 σκυλια μαζι.

Ιδανικα για διαμερισμα,θα διαλεγα μια μεσαια προς μικρη ρατσα,αλλα οχι τα πολυ μικρα,δεν τα συμπαθω και νομιζω οτι και εκεινα δε συμπαθουν κανεναν,ειναι σα γατες ενα πραμα :P

Mην ξεχνας ομως πως οτι στοιχεια και να εχει γενικα η ρατσα που θα διαλεξεις,μπορει ο χαρακτηρας του σκυλιου να ειναι εντελως αντιθετος.

Το λαμπ που ειχα,ενω γενικα ειναι φοβερα σκυλια,ετυχε να ειναι ακριβως σαν τον Μαρλευ απο την ομωνυμη ταινια,ισως ειναι και το μονο μου σκυλι που δε δεθηκα πραγματικα,λογω του ατιθασου και ατσουμπαλου χαρακτηρα.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ο ανθρωπος θελει σκυλο,και εσεις προτεινετε να παρει σπουργιτια,παπαγαλους και γατες;
Γιατι δεν του λετε να παρει κανα φυτο καλυτερα;

Ο ορισμος του offtopic εισαστε ρε παιδια..

ΦΙλε μου TS,το καλυτερο πραμα που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το σκυλακι,αν ειναι και το παρεις απο καταφυγιο θα ειναι τελειο.

Σε βοηθαει πολυ στην ψυχολογια σου,και σε αλλαζει σαν ανθρωπο. 
Οταν ειχα 1 σκυλι στο σπιτι δε μπορουσα να καταλαβω πως την παλευε ενας φιλος που ειχε τρια,μεχρι που πηρα και τη δευτερη αδεσποτη και πραγματικα δε μπορω να ζησω χωρις αυτα.

Εχω μεγαλο σπιτι και μενω μονος,οποτε ειναι πολυ ανετα,εχουν και σκαλες και τρεχοβολανε,και μπαλκονια και αυλες μπρος πισω ( μαιζονετα ) .

Ειμαι ετοιμος να παρω και τριτο,αλλα δε θα ειναι ευκολο να βγαλεις 3 σκυλια μαζι.

Ιδανικα για διαμερισμα,θα διαλεγα μια μεσαια προς μικρη ρατσα,αλλα οχι τα πολυ μικρα,δεν τα συμπαθω και νομιζω οτι και εκεινα δε συμπαθουν κανεναν,ειναι σα γατες ενα πραμα :P

Mην ξεχνας ομως πως οτι στοιχεια και να εχει γενικα η ρατσα που θα διαλεξεις,μπορει ο χαρακτηρας του σκυλιου να ειναι εντελως αντιθετος.

Το λαμπ που ειχα,ενω γενικα ειναι φοβερα σκυλια,ετυχε να ειναι ακριβως σαν τον Μαρλευ απο την ομωνυμη ταινια,ισως ειναι και το μονο μου σκυλι που δε δεθηκα πραγματικα,λογω του ατιθασου και ατσουμπαλου χαρακτηρα.

Με εβγαλες απο τον κοπο να τα γραψω και εγω σχεδον τα ιδια.

Παρε ενα σκυλακι απο το δρομο ή απο καταφυγιο TS και οπλισου με υπομονη για 6 με 12 μηνες, και αν εχεις καταφερει καπως να ξεκλεψεις περισσοτερο χρονο στην αρχη θα ηταν ιδανικο.

Η δικια μου εμπειρια με τον δικο μου τετραποδο γιο (ημιαιμο golden) ειναι η εξης: Τους πρωτους μηνες χαμος, νομιζα οτι υιοθετησα ανεμοστροβιλο με ικανοτητες γαυγισματος και τασεις καταστροφης. Δεν αφησε τιποτα αδαγκωτο μεσα στο σπιτι, με εξαιρεση τα παιχνιδια του, φωναζε και κρυβοταν κατω απο κρεβατια, τραπεζια κλπ για να μην τον σταματησουμε, και γενικα ηταν μια χαοδης κατασταση. Ολα αυτα με τρεις βολτες τη μερα, απειρα παιχνιδια, και εξασκηση. Απλα ο τυπος ηταν θεοτρελλος οσο ηταν μικρος. Με το που εγινε ενος ετους, λογικα πηρε update το λειτουργικο και εχει μεταμορφωθει στον πιο απιστευτα γλυκο, ηρεμο και αθορυβο σκυλο του κοσμου. Δεν εχει τσακωθει ποτε με αλλο σκυλο, δεν φωναζει, δεν κλαιει οταν λειπω για δουλεια, δεν κανει ζημιες κλπ. Μεχρι ενος ετους ομως ημουν ετοιμος να τον πυροβολησω τον μπασταρδο:wub: γιατι μου ειχε κανει τη ζωη πατινι, και ειμαι ισως ο πιο υπομονετικος ανθρωπος του γαλαξια (δεν το λεω για καλο). Με λιγα λογια, παρτο αποφαση και σωσε ενα πλασμα που θα σου αλλαξει τη ζωη (και εσενα προς το καλυτερο) αλλα να ξερεις οτι στην αρχη θα ζοριστεις και καλο θα ηταν να εχεις και καποια χρηματα στην ακρη για οτι χρειαστει + μια βασικη εκπαιδευση.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...