Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα  στο φόρουμ.. Μετακόμισα  και πρέπει  να συνδέσω  την πρίζα  με το καλώδιο.Στον τοίχο  2 καλώδια  και αυτά  βγάζουν  άλλα  λεπτά χρώματος κόκκινο, κίτρινο,μαυρο,λευκο και ένα  'γυμνο'..ποια συνδέω  για να έχω  ίντερνετ? 

Δημοσ.

Δεν ήρθε η εταιρεία να σου συνδέσει τον ρούτερ;

Δεν εχω καταλάβει τι θέλεις, λειτουργεί το τηλ/ιντερνετ και θέλεις να τα πας αλλού, τι;

Δεν μας περιγράφεις το πρόβλημα λιγο πιο αναλυτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν ήρθε η εταιρεία να σου συνδέσει τον ρούτερ;

Δεν εχω καταλάβει τι θέλεις, λειτουργεί το τηλ/ιντερνετ και θέλεις να τα πας αλλού, τι;

Δεν μας περιγράφεις το πρόβλημα λιγο πιο αναλυτικά.

Το ρούτερ  είναι σε άλλο  δωμάτιο..θελω να το αλλάξω  θέση  βρήκα  πρίζα  στο σαλόνι.. Το σύνδεσα  αλλά   παρατήρησα  ότι  δεν πιάνει  καθόλου  γραμμή. Άνοιξα  την πρίζα  και ήταν  τα καλώδια  χύμα.Και θέλω  να τα συνδέσω  ώστε  να να βάλω  εκεί  το ρούτερ 

Επεξ/σία από darky299
Δημοσ.

Μάλιστα

Θα συνδέσεις το υπαρχον ζευγάρι, που σου δινει τωρα ο πάροχος, σε ενα ζευγάρι απο τα ελεύθερα που λες και μετά θα πας στην άλλη πριζα όπου εκει θα συνδέσεις τον ρουτερ.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μάλιστα

Θα συνδέσεις το υπαρχον ζευγάρι, που σου δινει τωρα ο πάροχος, σε ενα ζευγάρι απο τα ελεύθερα που λες και μετά θα πας στην άλλη πριζα όπου εκει θα συνδέσεις τον ρουτερ.

Αυτά πως τα συνδέω? 

IMAG0167.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, παρόμοια ερωτηση.

Επειδή έπιασα και άλλαξα την καλωδίωση σπίτι το καλώδιο του ΟΤΕ από το κουτι μπαίνει μέσα στο σπίτι και έχω μια εξωτερική πρίζα τηλεφώνου π το συνδέω και μετά με ένα καλώδιο τηλεφώνου rj45 (αν δεν κάνω λάθος) το βαζω στο ρούτερ. 

Η ερώτηση είναι η εξής. Μπορώ το καλώδιο π μπαίνει στο σπίτι να το βάλω αμέσως στο ρούτερ και να παραλείψω τη πρίζα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ναι μπορείς

Και θα πατσαρω κανονικά το Φις του τηλεφώνου?

Επεξ/σία από G-pal
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο μενα,

Θελω να συνδεσω την πριζα στο τοιχο και νομιζα θανε κατι απλο και οτι μπορω να το κανω μονος μου αλλα στο τοιχο καταληγουν.. 4 καλωδια κοκκινα και 4 μπλε. Εχω VOip εντωμεταξυ. Καταφερα μετα απο πολλες δοκιμες να συνδεσω ενα κοκκινο καλωδιο στο κοκκινο της πριζας και ενα μπλε στο ασπρο της πριζασ και ειχα ιντερνετ αλλα με ταχυτητα 5mbps ενω εγω εχω 50ρα και μεχρι εκεινη την πριζα συνηθως φτανουν 27, φανταζομαι αυτο σημαινει οτι βρηκα την εφεδρικη γραμμη ιντερνετ?

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:

Υπαρχει περιπτωση να εχω συνδεση τωρα το σωστο κοκκινο καλωδιο απο την κυρια γραμμη και το μπλε καλωδιο απο την εφεδρικη γραμμη? πως μπορω να ξερω πιο μπλε και πιο κοκκινο ειναι τα σωστα καλωδια? πρεπει να κανω ολους τους συνδιασμους και καθε φορα να περιμενω να συχρονησει το ρουτερ? (16 συνδιασμους?)

Η εφεδρικη γραμμη υπαρχει περιπτωση να κανει παρεμβολες? γιατι εκει που καταληγει η γραμμη του οτε στην κατοικια πιανω θεωριτικη ταχυτητα εως 97 ενω στην πριζα καταληγει 27. μηπως να την αποσυνδεσω μονος μου? (βεβαια πρεπει να βρω και ποια απτις 2 ειναι 😜 )

Εντωμεταξυ σε ενα αλλο δωματιο καταλιγουν 10 καλωδια 5 μπλε 5 κοκκινα.. Λογικα η παραπανο μπριζα με τα 8 καλωδια που περιγραφω ειναι η κυρια μπριζα μιας και ειναι του σαλονιου ενω αυτη με τα 10 καλωδια ειναι υπνοδωματιο. υπαρχει περιπτωση η κυρια μπριζα να ειναι στο υπνοδωματιο? Εχει νοημα ολα αυτο το ποστ που κανω και που προσπαθω ολα αυτα να τα διαπιστοσο μονος χωρις να φερω ηλεκτρολογο ή μαλακιζομαι? (ο ιδιοκτητης του σπιτιου δε θελει να φερω ηλεκτρολογο οποτε προσπαθω να τα κανω μονος ή πρεπει να τον φερω κρυφα ξερω γω)

Επεξ/σία από Exoskeletor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει εφεδρικη γραμμη, πιθανοτατα απο την αγνοια σου να τα εχεις κανει μανταρα. Πιστευω ετσι οπως το λες οτι η κυρια πριζα ειναι στο υπνοδωματιο με τα κοκκινα μπλε καλωδια (ραζιμ λεγονται) επειδη στις πολυκατοικιες παλιοτερα (πανω απο 15ετιας κτιρια μιλαμε τωρα) μονο τετοια καλωδια περνουσαν. Αν εχεις υπομονη βεβαια πρεπει να δοκιμασεις ολους τους συνδυασμους στην πριζα με τα περισσοτερα καλωδια γιατι εκει πιθανον ειναι η εισοδος της τηλ. γραμμης και εκει θα επιτυχεις τα καλυτερα αποτελεσματα

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω αυτη την στιγμη στη πριζα με τα 10 καλωδιαστο υπνορωματιο επειδη ηταν πιασμενα τα 5 κοκκινα μαζι και τα 5 μπλε μαζι επιτιδες τα ξεμπλεξα ολα και τα αφησα χωρις να αγγιζει το ενα το αλλο και εχω ακομα ιντερνετ κακο απο την αλλη μπριζα στο σαλονι, αυτο σημαινει οτι η αλλη μπριζα στο σαλονι ειναι η κυρια μπριζα?

2 ώρες πριν, geoavlonitis είπε

Δεν υπαρχει εφεδρικη γραμμη, πιθανοτατα απο την αγνοια σου να τα εχεις κανει μανταρα. Πιστευω ετσι οπως το λες οτι η κυρια πριζα ειναι στο υπνοδωματιο με τα κοκκινα μπλε καλωδια (ραζιμ λεγονται) επειδη στις πολυκατοικιες παλιοτερα (πανω απο 15ετιας κτιρια μιλαμε τωρα) μονο τετοια καλωδια περνουσαν. Αν εχεις υπομονη βεβαια πρεπει να δοκιμασεις ολους τους συνδυασμους στην πριζα με τα περισσοτερα καλωδια γιατι εκει πιθανον ειναι η εισοδος της τηλ. γραμμης και εκει θα επιτυχεις τα καλυτερα αποτελεσματα

Επεξ/σία από Exoskeletor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...