Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, StamTheMan είπε

100%.

Αλήθεια θέλω να μάθω για να έχω μια άποψη για το τι να περιμένω αν δεν θες να τα πεις δημόσια στείλε μου pm ευχαριστώ. 

21 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Όταν λες δεν στο έκοψαν ήσουν σε συνεχή επικοινωνία για να σου δώσουν παράταση ή απλά τους έγραψες στα... :P ? 

Πόσους μήνες δεν τους πλήρωσες;  

Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει να σκάσω και εγώ ένα μπιστόλι μερικούς μήνες σε μια αποθήκη μέχρι να δώ τι θα γίνει στα δικαστήρια για την ρήτρα με το ΕΚΠΟΙΖΩ  https://www.businessdaily.gr/oikonomia/62283_reyma-katanalotes-sta-dikastiria-gia-ti-ritra-anaprosarmogis

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αλήθεια θέλω να μάθω για να έχω μια άποψη για το τι να περιμένω αν δεν θες να τα πεις δημόσια στείλε μου pm ευχαριστώ. 

Οι ιδιωτικοι παροχοι δεν χαριζουν σε αυτο το κομματι, και ας χρωστανε και οι ιδιοι με την σειρα τους σε δεδδηε/κρατος

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Οι ιδιωτικοι παροχοι δεν χαριζουν σε αυτο το κομματι, και ας χρωστανε και οι ιδιοι με την σειρα τους σε δεδδηε/κρατος

Ναι φαντάζομαι για ΔΕΗ μιλούσε ο φίλος και εγώ ΔΕΗ είμαι. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι φαντάζομαι για ΔΕΗ μιλούσε ο φίλος και εγώ ΔΕΗ είμαι. 

Λέει ότι δεν ήταν στην ΔΕΗ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν θα μιλάμε για το ίδιο άτομο εγώ για τον StamTheMan λέω που είπε όχι χρωστούσε χιλιάδες ευρώ για μήνες και δεν του το έκοψαν :P  Οπότε δεν νομίζω να ήταν σε ιδιωτικό που το κόβουν για λίγα δεκάρικα :P αλλά και να ειναι πάλι με ενδιαφέρει να μάθω λεπτομέρειες για το πως κινούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, MariaLog είπε

μην ανησυχεις

η ειδοποιηση μπαινει αυτοματα στους απληρωτους λογαριασμους.

το πιο σωστο ειναι να πας απο την ΔΕΗ να κανεις εναν διακανονισμο και να βαζεις σιγα σιγα οσα μπορεις να βαλεις για να φενεται οτι πληρωνεις

εχω πολλα παραδειγματα για μεγαλους λογαριασμους ιδιωτων 500 -600 ευρω που δεν τους ενοχλησανε. αλλα μιλαμε για αυτα τα επιπεδα. μη το αφησεις τεςλειως και φουσκωσει το ποσο..

οσο γιΑ  τις εισπρακτικες που παιρνουν.. απλα απαραδεκτοι μην τους δινετε καν σημασια. εδω περνανε εμενα για οφειλη 50 ευρω. πρεπει να παιρνουν καποια προμηθεια σε οσους λογαριασμους καταφερνουν να πληρωθουν, γιαυτο και πρηζουν το κοσμο

...Mαράκι, το ποστ της ήτανε από το 2020...

13 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Μάλλον δεν θα μιλάμε για το ίδιο άτομο εγώ για τον StamTheMan λέω που είπε όχι χρωστούσε χιλιάδες ευρώ για μήνες και δεν του το έκοψαν :P  Οπότε δεν νομίζω να ήταν σε ιδιωτικό που το κόβουν για λίγα δεκάρικα :P αλλά και να ειναι πάλι με ενδιαφέρει να μάθω λεπτομέρειες για το πως κινούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

...τί "πώς κινούνται"; Δεν κινούνται : πάνω από 450 χρέος (και 2ο απλήρωτο λογαριασμό), απλά ρισκάρουν διακοπή. Που μπορεί να έρθει σύντομα, μπορεί ν' αργήσει να έρθει, μπορεί και να κάνει και χρόνια να έρθει (αν είναι "σταθερό" χρέος και δεν αυξάνεται εκθετικά κάθε τόσο). Καθαρά στην τύχη σου είναι (αν και πότε θα δώσουν εντολή στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ και πότε θα προγραμματίσει αυτός για,,,,εκτέλεση).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, washcloud είπε

...τί "πώς κινούνται"; Δεν κινούνται : πάνω από 450 χρέος (και 2ο απλήρωτο λογαριασμό), απλά ρισκάρουν διακοπή. Που μπορεί να έρθει σύντομα, μπορεί ν' αργήσει να έρθει, μπορεί και να κάνει και χρόνια να έρθει (αν είναι "σταθερό" χρέος και δεν αυξάνεται εκθετικά κάθε τόσο). Καθαρά στην τύχη σου είναι (αν και πότε θα δώσουν εντολή στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ και πότε θα προγραμματίσει αυτός για,,,,εκτέλεση).

Συμφωνώ αλλα εδώ ο άλλος λέει χρωστούσε χιλιάρικα και δεν του το έκοψαν για μήνες έχει ενα ενδιαφέρον πχ ήταν ταβέρνα στου διαόλου την μάνα ; (θα εξηγούσε ίσως απο μια μεριά ) τον παίρνανε τηλέφωνο κάθε τόσο και τους έλεγε θα σας πληρώσω κάντε λίγο υπομονή; 

Πχ έχω ακούσει απο αλλού να έρχονται να το κόβουν (δηλαδή να ανοίγουν την ασφάλεια κάτω απο το ρολόι και να φεύγουν) μετά ο άλλος να την κλείνει και να δουλεύει κανονικά και μετά απο μήνες να έρχονται πάλι κτλ χωρίς να τον έχουν πάει σε δικαστήρια κτλ κτλ απλά την 3η φορά αποσυνδέσανε το ρολόι νομίζω αν θυμάμαι καλά = αυτό ειναι μια πληροφορία για την διαδικασία. 

Τέσπα αν ειναι να εξαντλήσω κάθε πιθανό σενάριο θα πιάσει μια σελίδα και δεν έχει σημασία η πιο χρήσιμη πληροφορία ειναι να δω/ούμε ποιες ήταν ακριβώς οι καταστάσεις και να συγκρίνω και με άλλες για να δω πόσο πιθανό ειναι να συμβεί κάτι. 

Πχ εσύ λες είναι τυχαίο αλλά μπορεί να μην είναι εκτός αν ξέρεις κάτι και δεν μας το λες. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

..."χρωστούσε χιλιάρικα" - μπορεί όμως χρόνια πριν. Από το καλοκαίρι αλλάξανε πολύ (γενικώς) τα πράγματα. Αλλά και πρόσφατο να ήταν, η περίπτωσή του, μπορεί να σε κάνει να βασιστείς να το τρενάρεις πέρα από το στανταράκι "450" που έχουν ήδη πει άτομα που έχουν σχέση με τον ΔΕΔΔΗΕ; Κατά τ' άλλα, αυτό που ξέρω είναι ότι επειδή ως γνωστόν είμαστε ένα χανείο, το κάθε τοπικό κατάστημα, είτε ΔΕΗ είναι, είτε ΔΕΔΔΗΕ, έχει και τους δικούς του,,,ρυθμούς. Μην πω ότι εξαρτάται το τί θα παίξει, ακόμη και σε επίπεδο ξεχωριστών υπαλλήλων (άπειρα τα παραδείγματα στα σχετικά θρεντ, που ο ένας υπάλληλος λέει ή κάνει το ένα, και άλλος αλλού, άλλο). Σε κάποιον η ενεργοποίηση κάνει μέχρι και μήνες να πραγματωθεί, σε άλλον μέρες. ΔΕΔΔΗΕ Μεσογαίας βάζει μετρητή εντός δεκαπενθημέρου, ενώ λίγα χιλιόμετρα μόλις πιο πέρα, οι Χαλανδριώτες περιμένουν μήνες κι ακόμα τπτ. Λίγο ο φόρτος λοιπόν, λίγο η τύχη, και δεν έχεις εχέγγυο τί θα σου ξημερώσει και πότε. Και όχι, καμμιά "συνεχής επικοινωνία" δεν σου εξασφαλίζει "αναβολές" και "καθυστερήσεις". Αυτά ισχύανε πολλά χρόνια πριν. Σήμερα που κυβερνάνε,,,,οι αλγόριθμοι, ούτε οι τοπικοί προϊστάμενοι μπορούν να κάνουν πολλά ("...δεν μας αφήνει το σύστημα...").

Κι έτσι απλά, μετά τα 450, παίζεις ζάρια. Κακώς, κατά τη γνώμη μου, για τον λόγο που είπες ("τα δικαστήρια", ακόμη και υπέρ σου ν' αποφανθούν, θα πάρουν χρόνια. Συνήθως γύρω στα 3).

Δημοσ.

Παντως στο σπιτι με 180 εναντι ΔΕΗ μας ηρθε μηνυμα με τροπους πληρωμης 10 μερες μετα την ληξη του λογαριασμου. Σιγουρα, αν εγραφε "υπενθυμιζουμε οτι εχει ληξει ο λογαριασμος σας, παρακαλουμε για την αμεση αποπληρωμη" θα ακουγοταν πιο ασχημο σαν 1ο μηνυμα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, washcloud είπε

😬ωχχ συγγνωμη δε το προσεξα καν αυτο!

Δημοσ.

Παιδιά μην λέτε με σιγουριά δεν κόβουν για τέτοια ποσά κλπ. Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν αλλά έχω ακούσει για μεγάλα ποσά που δεν κάνανε διακοπή και έχω δει και να κόβουν για μικροποσα. Κάποια στιγμή ως φοιτητής με το συγκάτοικο είχαμε φύγει από το σπίτι για διακοπές κλπ και είχαμε και έναν απλήρωτο ΕΥΑΘ. Ε ήρθε ο δεύτερος και ήταν κάτι τύπου 150 και κάτι όλα μαζί (είχαμε πρόβλημα με καζανάκι που έτρεχε εν τέλει όλο το καλοκαίρι). Τέσπα δεν έχει σημασία. Αλλά κάποια στιγμή πριν προλάβουμε να πληρώσουμε (μιλάμε για καμια βδομάδα ) για 150 ευρώ έγινε διακοπή της παροχής νερού. Εν τέλει πήγαμε πληρώσαμε την ίδια μέρα και την επόμενη έγινε επανασυνδεση. 

Έτσι μάθαμε οτι η ΕΥΑΘ είχε πολιτική κόβω τα 150+. Παρόλαυτα έχω ακούσει για χειρότερα χρωστούμενα που δεν συνέβη τίποτα. 

Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί και ποια ειναι τα όρια για ΔΕΗ κλπ, αλλά μην καθησυχάζετε τον κόσμο ακριτα. Κάνουν ότι ναναι οι πάροχοι.

Αρχικέ φίλε/η εγώ θα έλεγα να παρεις ένα τηλ να δώσεις ότι μπορείς έστω ένα πενηντάρικο να φανεί ότι ασχολείσαι για να μη μπλέξεις και όταν έχεις δίνεις και τα χρωστούμενα.

ΥΓ Έχει παραγίνει το κακό με την ενέργεια. Με έρχονται λογαριασμοί με 60-70% να είναι η ρήτρα

Δημοσ.

Βασικά δεν έχει νόημα η συζήτηση διότι αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με τις διακοπές. Μάλλον είναι που θα κάτσεις. 

Εγώ στην περιοχή μου είχα ακούσει για άτομο το οποίο στο σπίτι του είχε φτάσει ο λογαριασμός 4000€ και ζητούσε βοήθεια απο φορείς για να μη κοπει το ρεύμα.

Επρόκειτο για άτομο σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Εγώ όμως απορώ αν οντως είχε φτάσει τόσο ο λογαριασμός, από ποτέ είχε να πληρωθεί; 4 χρόνια;

Σε χωριό ξέρω περιπτώσεις ατόμων (γειτονων) που έχουν να πληρώσουν νερό πάνω από χρόνο και δε τους ενοχλεί κανείς. Κι εγώ είχα αφήσει απλήρωτο νερό κάπου τόσο και τώρα πάλι έχει μαζευτεί. Εννοείται δε με έχει ενοχλήσει κανείς

Άκρη δε βγαίνει, δεν υπάρχει κανόνας

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Svarniaris είπε

Παιδιά μην λέτε με σιγουριά δεν κόβουν για τέτοια ποσά κλπ. 

Έτσι μάθαμε οτι η ΕΥΑΘ είχε πολιτική κόβω τα 150+. Παρόλαυτα έχω ακούσει για χειρότερα χρωστούμενα που δεν συνέβη τίποτα. 

Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί και ποια ειναι τα όρια για ΔΕΗ κλπ, αλλά μην καθησυχάζετε τον κόσμο ακριτα. Κάνουν ότι ναναι οι πάροχοι.

Αρχικέ φίλε/η εγώ θα έλεγα να παρεις ένα τηλ να δώσεις ότι μπορείς έστω ένα πενηντάρικο να φανεί ότι ασχολείσαι για να μη μπλέξεις και όταν έχεις δίνεις και τα χρωστούμενα.

ΥΓ Έχει παραγίνει το κακό με την ενέργεια. Με έρχονται λογαριασμοί με 60-70% να είναι η ρήτρα

...έχουμε "κατάθεση" ατόμων που έχουν (έστω είχαν) σχέση με τον ΔΕΔΔΗΕ, για την "πολιτική" της ΔΕΗ, η οποία είναι "δίνουμε εντολή μετά τα 450" (παλιότερα ήταν μέχρι τα 900), και σίγουρα μετά την λήξη ΚΑΙ 2ου λογαριασμού (το οποίο δεν είναι θέμα πολιτικής ΔΕΗ, αλλά Κώδικα Προμήθειας). Οι "εναλλακτικοί" πάλι, αναφορικά με τα ποσά, όντως δεν έχουν την ίδια "ανοχή" : κόβουν και για ελάχιστα. Συνεπώς μην τα μπερδεύεις, και δη με μια δημοτική επιχείρηση ύδρευσης. Κατά τ' άλλα : τα πράγματα προφανώς αλλάζουν γρήγορα στις μέρες μας, και όταν πρόκειτια περί "εσωτερικής πολιτικής" (της ΔΕΗ εν προκειμένω), την στιγμή που εμείς γράφουμε, μπορεί και να έχουν ήδη,,,αλλάξει. Για την ΩΡΑ λοιπόν, απλά μεταφέρουμε αυτό που ξέρουμε να ισχύει. Και δεν είναι κακό, με την έννοια ότι το κάνουμε για να μην τρέμει το φυλλοκάρδι όσων χρωστάνε και δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώσουν, και όχι προφανώς για να γράψουν το χρέος στα παπ,,,,,,,,,,ούτσια τους (όποιος παίρνει το μήνυμα με λάθος τρόπο,,,,ας προσέχει).

Επίσης, λίγο δύσκολα θα σφίξουν τα πράγματα ΚΑΙ στην ΔΕΗ (όσον αφορά το συγκεκριμένο), δίοτι παρ' ό,τι δεν είναι πλέον αμιγώς κρατική, το κράτος συνεχίζει να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της (κοντά στο 30%). Και φυσικά, η σχέση της αυτή με το κράτος, σημαίνει ότι "θέλει-δεν θέλει", ΘΑ κάνει "κοινωνική πολιτική", όταν θα έχει τέτοιες,,,οδηγίες (για προφανής λόγους-ωφέλη των όσων τις δίνουν). Μέχρι πότε και με τί όρια, θα δείξει....

Ο δε "αρχικός φίλος", έχει χρόνια που έχει γράψει ό,τι έχει γράψει, άρα η συμβουλή σου κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει νόημα (πια). Επίσης, το 'δίνω λίγο, για να φανεί κίνηση", δεν έχει πολύ νόημα ΣΗΜΕΡΑ. Κάποτε, είχε. Σήμερα αυτό που έχει νόημα είναι να δώσει κανείς όσα χρειάζονται για να κατέβει κανείς από το "όριο". Αν πχ χρωστάς χιλιάρικο, και τετρακόσια να δώσεις "έτσι αυθαίρετα", δεν βοηθά. Μόνο το να προχωρήσεις σε επίσημο διακανονισμό έχει νόημα, και να δίνεις όσα έχεις συμφωνήσει.

...και τί νομίζεις ότι είναι η "ρήτρα" εν τω μεταξύ, και το διατυπώνεις με τον συγκεκριμένο τρόπο; Κάτι "εξτρά" από το "ρεύμα"; Είναι η χρηματιστηριακή τιμή που πληρώνεις "κατόπιν εορτής". ΑΛΛΟΥ είναι το ζήτημα - στο κόστος παραγωγής και στις δυασνάλογα ψηλές χρηματιστηριακές τιμές με τις οποίες πουλάνε και τί ακριβώς παίζει με το σύστημα που έχουν στήσει (αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο thread). Τεσπα, οι χρεώσεις αναπροσαρμογής (και όχι "η ρήτρα", διότι "ρήτρα" είναι απλά ο όρος στα συγκεκριμένα προγράμματα που περιγράφει την διαδικασία "λειτουργίας" της), ΤΟ ΡΕΥΜΑ (που κατανάλωσες) αφορούν, και τις τιμές του. Πιο πολύ νόημα έχει να "γκρινιάζει" κανείς, κάνοντας ποσοστιαίο διαχωρισμό, για κάποιες τις υπόλοιπες χρεώσεις που είναι ενσωματωμένες στον λογαριασμό ρεύματος, και τον εκτινάσσουν κατά ένα τάδε ποσοστό....(ΥΚΩ, Δ/Τ-Δ/Τ,ΕΡΤ, ΕΤΜΕΑΡ...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, washcloud είπε

Μόνο το να προχωρήσεις σε επίσημο διακανονισμό έχει νόημα, και να δίνεις όσα έχεις συμφωνήσει.

Καλά και ο διακανονισμός ειναι τέρμα χαζό. 

Πχ και 5 χιλιάρικα να χρωστάς οκ κανένα πρόβλημα δίνεις μια προκαταβολή 30% και τα υπόλοιπα σε δόσεις... 

Αλλά αν ας πούμε έκανες διακανονισμό πχ 1000 ευρώ και έρχεται μετά απο 4 μήνες εκκαθαριστικός πχ πες 2000 ευρώ εσύ δεν μπορείς να κάνεις νέο διακανονισμό έστω και με άλλη μια επιπρόσθετη προκαταβολή...

Αν χρωστούσες εξαρχής ακόμη και 6000+ ευρώ 0 πρόβλημα... τέρμα καθυστερημένο αυτό 

Στις 4/5/2022 στις 2:47 ΠΜ, washcloud είπε

("τα δικαστήρια", ακόμη και υπέρ σου ν' αποφανθούν, θα πάρουν χρόνια. Συνήθως γύρω στα 3

Στο INKA λένε επειδή ειναι συλλογική αγωγή έχει προτεραιότητα και θα δικαστεί σε λίγους μήνες και (χωρίς να ειναι δεσμευτικό απλά με την εμπειρία τους όπως λένε οι ίδιοι νομίζουν ότι θα πάρει 1,2 μήνες) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...