skiabox Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Τώρα που ανοίξατε το θέμα των σωληνώσεων, να πω ότι ήρθε χαρτί από την ΕΠΑ/ΔΕΠΑ ή κάπως έτσι, που έλεγε ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σπίτια για τις εγκαταστάσεις, να δούνε πόσο καλά είναι συντηρημένες.
Polaris13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 5/9/2020 στις 8:54 ΜΜ, bill999r είπε Ναι πολύ πιθανό αλλά σε αυτή την περίπτωση ο θόρυβος προέρχεται από διπλανό διαμέρισμα και μάλλον τον ακούς λόγω μεσοτοιχίας. Ο θόρυβος αυτός λέγεται υδραυλικός πλήγμα και πολλές φορές συμβαίνει σε υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αν όμως προέρχεται από διπλανό διαμέρισμα πρέπει το πρόβλημα να λυθεί στην εγκατάσταση του διπλανού σου. Μήπως όταν τραβάς καζανάκι;;; Γενικά όταν υπάρχει κατανάλωση νερού.;;; Αν ο θορυβος ειναι ανεξαρτητος απο την λειτουργία του κυκλώματος σου τότε δεν έχει θέμα κ δεν οφείλεται εκεί το πρόβλημα. Καλησπέρα. Να σημειωθεί ότι κοντά στο σημείο της δόνησης περνάει ο κάθετος σωλήνας αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Έχω παρητηρησει ότι όταν τραβάει το καζανάκι κάποιος άλλος από τη πολυκατοικία τότε κάνει τον θόρυβο και τη δόνηση, σαν να ζορίζεται να τραβάει τα νερά. Αλλά όχι πάντα. Καμία φορά το κάνει σε random στιγμές. Υπάρχει πιθανότητα να είναι στο σύστημα αποχέτευσης το πρόβλημα? Εαν ναι, λύνεται τοπικά στο διαμέρισμα η πρέπει να γίνει επισκευή σε όλοντο δυτικό της πολυκατοικίας? Ευχαριστώ Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από Polaris13
bill999r Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, Polaris13 είπε Καλησπέρα. Να σημειωθεί ότι κοντά στο σημείο της δόνησης περνάει ο κάθετος σωλήνας αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Έχω παρητηρησει ότι όταν τραβάει το καζανάκι κάποιος άλλος από τη πολυκατοικία τότε κάνει τον θόρυβο και τη δόνηση, σαν να ζορίζεται να τραβάει τα νερά. Αλλά όχι πάντα. Καμία φορά το κάνει σε random στιγμές. Υπάρχει πιθανότητα να είναι στο σύστημα αποχέτευσης το πρόβλημα? Εαν ναι, λύνεται τοπικά στο διαμέρισμα η πρέπει να γίνει επισκευή σε όλοντο δυτικό της πολυκατοικίας? Ευχαριστώ Αυτή την περίπτωση δεν την έχω ξανακούσει. Νομίζω ότι καλύτερα να φέρεις έναν υδραυλικό να το δει και από κοντά
Polaris13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Αυτή την περίπτωση δεν την έχω ξανακούσει. Νομίζω ότι καλύτερα να φέρεις έναν υδραυλικό να το δει και από Υπάρχει πιθανότητα να έχει γίνει πλήγμα στην αποχέτευση?
bill999r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υποθετικά , μιας και δεν το έχω ξανακούσει, ίσως κάποια σωλήνα να μην πατάει καλά, να έχει λασκαρει κάποιο στήριγμα με αποτέλεσμα οταν αυξάνεται η υδραυλική πίεση να κουνιέται τόσο έντονα ώστε να συντονίζει και να δημιουργείται αυτός ο θόρυβος. Ολα είναι πιθανά. Κάτι άλλο πιο πιθανό είναι να έχει βουλώσει ο εξαερισμός της σωλήνας αποχέτευσης με αποτέλεσμα να μην τραβάει καλά όπως λες και να δημιουργούνται οι ήχοι που ακούς. Για μένα καλύτερα τσεκαρε τον σωκηνα εξαερισμου ( συνήθως βρίσκεται στην ταράτσα η ρωτά τον διαχειριστή) και μετά τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από bill999r 1
Polaris13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 9/9/2020 στις 1:02 ΠΜ, bill999r είπε Υποθετικά , μιας και δεν το έχω ξανακούσει, ίσως κάποια σωλήνα να μην πατάει καλά, να έχει λασκαρει κάποιο στήριγμα με αποτέλεσμα οταν αυξάνεται η υδραυλική πίεση να κουνιέται τόσο έντονα ώστε να συντονίζει και να δημιουργείται αυτός ο θόρυβος. Ολα είναι πιθανά. Κάτι άλλο πιο πιθανό είναι να έχει βουλώσει ο εξαερισμός της σωλήνας αποχέτευσης με αποτέλεσμα να μην τραβάει καλά όπως λες και να δημιουργούνται οι ήχοι που ακούς. Για μένα καλύτερα τσεκαρε τον σωκηνα εξαερισμου ( συνήθως βρίσκεται στην ταράτσα η ρωτά τον διαχειριστή) και μετά τα υπόλοιπα. Βοηθάει αυτη η εικόνα για κάποια εκτίμηση?
SPYRER_007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Στραβωσε προσεκτικα τισ χαλκοσωληνεσ ωστε να μην ακουμπανε στη σωληνα τισ αποχετευσης
Polaris13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Στραβωσε προσεκτικα τισ χαλκοσωληνεσ ωστε να μην ακουμπανε στη σωληνα τισ αποχετευσης Πριν την ανακαινηση της κουζινας θα τις βγαλω εκτος σπιτιου.
SPYRER_007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν οι σωληνες περαστήκαν με το φυσικο αεριο και ακουμπάνε στην αποχέτευση πιθανων να μεταδίδονται δονήσεις Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από SPYRER_007
Polaris13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Αν οι σωληνες περαστήκαν με το φυσικο αεριο και ακουμπάνε στην αποχέτευση πιθανων να μεταδίδονται δονήσεις Καλησπέρα. Οι σωλήνες υπήρχαν πριν την εγκατάσταση του φ.α. Υποθέτω ότι είναι σωλήνες ύδρευσης.
L34x88iT Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 5/9/2020 στις 9:24 ΜΜ, DrLo είπε χαχαχαχαχαχα αυτο σκέφτηκα και εγώ αμέσως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα