Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ μέσα εκτός απ τα κλασικά θέματα τεχνολογίας, έχω πάρει ιδέες τί για αποσμητικά, τί για οδοντόκρεμες.... Αλλα οτι θα ήταν τέτοια τα σημεία των καιρών που θ άνοιγα τέτοιο θέμα, ουδέποτε θα μπορούσα να το περιμένω.  .

Έλεγα να κάνω μια παραγγελία απο  skroutz, για νά χω απόθεμα καλού κακού. 

Για δώστε καμιά ιδέα, είναι όλα ίδια, εσείς ποιό χρησιμοποιείτε; Να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο στα χαρακτηριστικά τους, ποσοστό αλκοόλ ξέρω γω: Έχει εδώ πολύ πράμα: 

https://www.skroutz.gr/s/12865737/Hartmann-Manusept-Gel-με-Αντλία-475ml.html

https://www.skroutz.gr/s/22941716/Papoutsanis-Natura-Αντισηπτικό-Gel-Χεριών-80-300ml.html

Δεν είχα ασχολληθεί να πάρω την περίοδο της  καραντίνας που γινόταν ο χαμός, σε γυμναστήρια ωστόσο που χρησιμοποίησα τον τελευταίο καιρό, κάποια απ αυτά τα σκευάσματα έκαναν τα χέρια μου  να θυμίζουν εκείνα αγνοούμενου ερημήτη, 3η μέρα χωρίς νερό... 

Δημοσ.

περι ορέξεως...

απ' όσα έχω χρησιμοποιήσει τόσο καιρό, τελικά προτιμάω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/22588859/Open-Cosmetics-Mild-Antiseptic-Hand-Gel-110ml.html?o=health+care+open

για συνδυασμό αρώματος, υφής και του σε τι κατάσταση αφήνει τα χέρια. Στο σκρουτζ βλέπω μόνο τη μικρή συσκευασία, αλλά το βρίσκω συνήθως στο Σκλαβενίτη.

Δημοσ.

Στην δουλειά (νοσοκομείο) χρησιμοποιούμε τα Sterrilium και Manusept της Hartmann, θεωρούνται αρκετά ποιοτικά. Από εκεί και πέρα...όλα ίδια είναι πάνω κάτω, διάλεξε κάποιο που να σου αρέσει το άρωμα και η υφή του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το hartman θεωρείται από τα καλά. Εγώ πήρα το αντισηπτικό gel του μασούτη με 2.5 ευρώ/500ml (το παράγει η farcom).

Την περίοδο των ελλείψεων σε αντισηπτικά είχα αγοράσει ισοπροπυλικη αλκοόλη 99.99% και φτιάχνω και δικό μου αντισηπτικό, βάζοντας απεσταγμένο νερό και γλυκερίνη.

Οποιοδήποτε αντισηπτικό θα κάνει τη δουλειά σου. Ολα περιέχουν μέσα πρόσθετα όπως η γλυκερίνη, αλοη βέρα κλπ για να μην ξεραίνονται τα χέρια σου.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Κολώνια τύπου Μυρτώ από Τουρκία.Σκοτώνει πάντα ακόμη και τον ιό.🙂

Δεν έχουμε κολώνια λεμόνι στην Ελλάδα και πρέπει να πάρουμε τούρκικη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Στην δουλειά (νοσοκομείο) χρησιμοποιούμε τα Sterrilium και Manusept της Hartmann, θεωρούνται αρκετά ποιοτικά. Από εκεί και πέρα...όλα ίδια είναι πάνω κάτω, διάλεξε κάποιο που να σου αρέσει το άρωμα και η υφή του.

Τα πιο ισχυρά ιοκτόνα είναι η προπανόλη-1 > προπανόλη-2 (ισοπροπανόλη) > αιθανόλη...ο συνδυασμός των δύο πρώτων θεωρείται ο πιο αποδοτικός, γι αυτό και χρησιμοποιείται σε επαγγελματικούς χώρους.

Εγώ χρησιμοποιώ

- sterillium lotion (45% προπανόλη-1, 30% προπανόλη-2 κατά βάρος) όταν χρειάζεται να επισκεφθώ γιατρό / νοσοκομείο,

- Manusept gel (85% βάρος κατά βάρος αιθανόλη), όταν χρειάζεται να πάω για ψώνια/υπεραγορά

- Παπουτσάνης gel (80% κατά βάρος αιθανόλη) για καθημερινές εξόδους

- Farcom lotion (70% κατά βάρος αιθανόλη) για καθημερινή εύκολη απολύμανση...επειδή είναι υγρό καλύπτει ευκολότερα μεγαλύτερες επιφάνειες...το χρησιμοποιούμε και για απολύμανση συσκευασιών τροφίμων, αλλά και σε ψεκαστικό για επιφάνεις για γρήγορη απολύμανση (χερούλια, διακόπτες κτλ)...

- Klinex/Dettol spray για ρούχα, καναπέδες και αυτοκίνητο, ενίοτε...γενικά υφασμάτινες επιφάνειες.

- και το προτεινόμενο από τον ΠΟΥ αποτελεσματικότερο και φθηνότερο ιοκτόνο/αντισηπτικό για επιφάνειες είναι η χλωρίνη σε αναλογία 1:10 με νερό...ώστε η περιεκτικότητα να είναι 0.5% στο τελικό διάλυμα (προσοχή, πλέον οι περισσότερες οικιακές χλωρίνες έχουν ~2.5% περιεκτικότητα σε υποχλωριώδες νάτριο, οπότε εκεί θέλει είτε διπλή δόση είτε αγορά ισχυρότερης χλωρίνης, πχ Klinex Ultra)

...θέλει ξέβγαλμα όμως, προσοχή μή φάτε χλωρίνη

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν έχουμε κολώνια λεμόνι στην Ελλάδα και πρέπει να πάρουμε τούρκικη;

Για πλάκα το έγραψα βρε συ που  ότι και να γράψω αμέσως θα μου την πεις  🙃 αλλά θα πω μην χρησιμοποιείται πολλά τέτοια αντισηπτικά τζελ κ.λ.π. Στεγνώνουν τα χέρια γιατί μαζί με τα μικρόβια σκοτώνουν και το ph.

Σαπουνάκι ελαιολάδου καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, papoys1 είπε

Για πλάκα το έγραψα βρε συ που  ότι και να γράψω αμέσως θα μου την πεις  🙃 αλλά θα πω μην χρησιμοποιείται πολλά τέτοια αντισηπτικά τζελ κ.λ.π. Στεγνώνουν τα χέρια γιατί μαζί με τα μικρόβια σκοτώνουν και το ph.

Σαπουνάκι ελαιολάδου καλύτερα.

Γελακι είχες βάλει;Εχω και μια άλφα στραβωμάρα λόγω ηλικίας και δεν κατάλαβα τι ήταν .Απο την άλλη έχω και μια απέχθεια για οτιδήποτε  τουρκικό,κολλήματα το ξέρω.

Εγω ξέρω ότι δεν θέλει υπερβολες.Σαπουνάκι και καλό πλυσιμο,γενικότερη προσοχή,με ρεγουλα τα αντισηπτικά γιατί ξεραίνουν το δερμα και γίνεται πιο ευάλωτο σε μολύνσεις.

Και όχι βρε συ δεν στην λέω ότι και αν πεις.Μονο όταν γράφεις ,χαχα πλάκα κάνω.

Καλημέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιαδήποτε αντισηπτικο (ή μη) που έχει ισοπροπανολες/αιθανόλη ειναι αποτελέσματτικο ως προς την αντισηψια, οποτε δε χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή σε αυτο. Εγώ πηρα του μασουτη (η του ΑΒ δε θυμάμαι) οσο ήμουν ελλαδα λόγω τιμής. 

Αφου εχεις πρόβλημα με τα χερια, κοιτας τα δευτερεύοντα συστατικά. Ολα εχουν γλυκερίνη που βοηθάει στη ξηρασία, καποια έχουν και εξτρα βιταμινες (Ε αν θυμάμαι καλα) η οποία επίσης υποτίθεται οτι βοηθάει. Καποια αντί για γλυκερίνη εχουν αλόη βερα ή και τα δυο, οποτε μπορείς να δοκιμασεις με ή χωρις αλόη και να δεις αν κανει διαφορα στο δέρμα σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Οποιαδήποτε αντισηπτικο (ή μη) που έχει ισοπροπανολες/αιθανόλη ειναι αποτελέσματτικο ως προς την αντισηψια, οποτε δε χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή σε αυτο. Εγώ πηρα του μασουτη (η του ΑΒ δε θυμάμαι) οσο ήμουν ελλαδα λόγω τιμής. 

Αφου εχεις πρόβλημα με τα χερια, κοιτας τα δευτερεύοντα συστατικά. Ολα εχουν γλυκερίνη που βοηθάει στη ξηρασία, καποια έχουν και εξτρα βιταμινες (Ε αν θυμάμαι καλα) η οποία επίσης υποτίθεται οτι βοηθάει. Καποια αντί για γλυκερίνη εχουν αλόη βερα ή και τα δυο, οποτε μπορείς να δοκιμασεις με ή χωρις αλόη και να δεις αν κανει διαφορα στο δέρμα σου. 

Τα εγκεκριμένα έχουν ένα ποσοστό και άνω, γιατί το ποσοστό περιεκτικότητας σε συνδυασμό με τον τύπο αλκοόλης ορίζει το βαθμό αποτελεσματικότητας, και την αποτελεσματικότητα εντός δεδομένου χρόνου, του αντισηπτικού.

Για αιθανόλη είναι 70% κατά βάρος (w/w), για ισοπροπανόλη 60% και η προπανόλη-1 δεν χρησιμοποιείται ως μοναδικό συστατικό, αλλά συγκριτικά μπορεί με μικρότερη περιεκτικότητα από 60% να παράσχει αποτελεσματικότητα ίση ή καλύτερη της αιθανόλης στα 70% κατά βάρος.

Μη ξεχνάμε ότι για να απολυμανθούν αποτελεσματικά τα χέρια, θα πρέπει να μείνουν βρεγμένα για τουλάχιστον 20-30 δευτερόλεπτα...αν δεν απλωθεί καλά το αντισηπτικό ή αν δεν μείνει πάνω στο δέρμα για τον ελάχιστο χρόνο δεν θα απολυμανθούν τα χέρια.

Υπάρχουν κάποιοι ιοί που θέλουν 60δευτερόλεπτα επάλειψη για να εξουδετερωθούν...

Κι η χλωρίνη (5% υποχλωριώδες νάτριο στην αρχική συσκευασία) σε αναλογία 1:10 με νερό (0,5% περιεκτικότητα τελική) θέλει κατ' ελάχιστο 15 λεπτά για να δράσει...

Οπότε η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το ποσοστό περιεκτικότητας, σε συνδυασμό με τον τύπο αλκοόλης που ορίζουν και τον ελάχιστο χρόνο δράσης...κι επειδή οι περισσότεροι με το ζόρι τρίβουν τα χέρια για 10", αυτό έχει σημασία...

...

Πολλά αντισηπτικά εξαπατούν αναφέροντας πχ 70% αιθανόλη, αλλά συχνά αυτό αγορά αναλογία όγκου (v/v), με τη περιεκτικότητα κατά βάρος (w/w) να είναι στη πραγματικότητα γύρω στο 62% αιθανόλη.

Οπότε προσοχή, αν δεν αναγράφει αν το ποσοστό είναι v/v ή w/w, αποφύγετε το αντισηπτικό...εκτός, βέβαια, αν αναφέρεται υψηλή πχ 80% περιεκτικότα, οπότε και v/v να είναι, καλύπτονται οι προτεινόμενες προδιαγραφές.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

γιατι να παρεις αντισηπτικο που αφηνει κ την γλιτσα στο τελος εχει 70% οινοπνευμα κ κανει 2ε τα 100ml κ να μη παρεις αλκοολουχο λοσιον με 80λεπτα το μισολιτρο?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

γιατι να παρεις αντισηπτικο που αφηνει κ την γλιτσα στο τελος εχει 70% οινοπνευμα κ κανει 2ε τα 100ml κ να μη παρεις αλκοολουχο λοσιον με 80λεπτα το μισολιτρο?

Αυτήν έχω εγώ, και την έχω βάλει σε ένα μπουκαλάκι μικρό από άρωμα, και το έχω πάντα μαζί μου.Τα τζελ δεν τα θέλω γιατί δεν μου αρέσει η γλίτσα αυτή. 

@definitio είναι ισχυρή ή όχι η αλκοολούχα λοσιόν; (έχει 93 βαθμούς οινόπνευμα) 

Δημοσ.

Από ότι έχω καταλάβει, η λοσιόν και το καθαρό οινόπνευμα σκοτώνουν τους ιούς αλλά εξατμίζονται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να είναι μη αποτελεσματικά;; Νομίζω ότι το τζελ σε συνδυασμό με αιθανόλη προπανολη κτλ αργούν να στεγνώσουν και αυτό έχει περισσότερο αποτέλεσμα!! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...