mourgolukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα. σκοπεύω να βάλω με πατέντα δείκτη βενζίνης στην μηχανή μου. οι αισθητήρες θα είναι 5 thermistor tnc εν σειρά, δίνοντας μου 200Ω όταν είναι γεμάτο το ντεπόζιτο και γύρω στα 20 υπολογίζω όταν θα είναι άδειο Οι δείκτες που βρίσκω σε AliExpress, μετράνε όλοι αντίστροφα, δηλαδή 200 όταν είναι άδειο και 0 όταν είναι γεμάτο. Ψάχνω λοιπόν έναν τρόπο να αντιστρέψω τις τιμές της Ωμικοτητας. Ο ένας τρόπος που σκέφτομαι είναι με κάποιο Arduino κυκλωματακι να διαβάζει πόσο δίνει η δεξαμενή και μετά να δίνει τάση από την κατάλληλη αντίσταση. Το θέμα είναι να το κάνω όσο πιο μηχανικό γίνεται το όλο σύστημα, για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος με απλό κύκλωμα που να το κάνω αυτό; Χρήσιμες πληροφορίες για πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε: 1. Η βενζίνη δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη 2. Τα θερμίστορ που θα χρησιμοποιηθούν, δουλεύονται με το κιλό για να ανάβει το λαμπάκι της ρεζέρβας σας 3. Το 90% των κατασκευαστών οχημάτων, εντός του ντεπόζιτου έχει εκτεθημενα καλώδια ακόμα και στην αντλία βενζίνης που είναι βουτηγμένη εντός της βενζίνης για να ψύχεται. 4. Στις μοτό τουλάχιστον, οι αναθυμιάσεις του καυσίμου εκτοπίζουν τον αέρα από μέσα καθιστοντας μη εφλεκτη ατμόσφαιρα 5. Τα συγκεκριμένα θερμίστορ, σε περιβάλλον αερα, ζεσταίνονται σε μια θερμοκρασία Μαξ 180 βαθμούς. Εντός υγρού είναι στην θερμοκρασία του εκάστοτε υγρού. 6. Ακόμα και εφλεκτη ατμόσφαιρα να υπάρχει, μόνο με σπίθα μπορεί να προκαλέσει εκρηξη. Τα θερμίστορ εκτός ότι λειτουργούν με max 100mah στα 12Βολτ, θα μπει και ασφάλεια για αυτό τον λόγο. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από mourgolukos
j2k Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Το αντιθετο του ntc ειναι το ptc αλλα κανενα απο τα 2 δεν μετραει σταθμη υγρου αντιθετως αλλαζει η αντισταση του με βαση τη θερμοκρασια... Αλλο αισθητηριο θες για μετρηση σταθμης υγρου. 1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσεχε μην ανατιναχτεις, γιατι αλλο να μετρας το νερο στο καζάνι και αλλο να μετράς βενζίνη που είναι ευέλικτη με πατέντες. Δες αν καποιο απο τα επομενα μοντελα τη μοτοσικλέτας σου εχει μετρητη και αν ταιριάζει για να τον βαλεις και εσύ. Αυτο που ψαχνεις πέρα απο το επικίνδυνο είναι και θέμα προσαρμογής επάνω στην μοτοσυκλέτα. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από NikosKallithea 1 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς, θέλεις να βάλεις αντιστάσεις που θα διαρρεονται από ρεύμα εντός του ρεζερβουάρ; Γενικά οι διατάξεις που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για την μέτρηση της στάθμης είναι τέτοιες η αυτό αποτελεί δική σου εφεύρεση; 1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Οι αισθητήρες καυσίμου είναι συνήθως αισθητήρες πίεσης με τα ηλεκτρικά, καλώδια φίσσες κλπ, εξω απο το ρεζερβουάρ, και απομονωμένα απο τα καύσιμα και τον χώρο του ρεζερβουάρ και είναι πολύ αυστηρών προδιαγραφών, για πτώσεις ανατροπές κλπ κλπ
basilis_k6 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 για να μήν μπλέξεις άσχημα... εκει που εδράζεται το ντεόζιτο υπάρχουν βιδες με λαστιχάκια. αφαίρεσε το ένα λάστιχο και βάλε εναν αισθητηρα βάρους. εκει που πέφτει το περισσότερο βάρος. λογικά πισω, θα σου δείχνει μια υποτυπώδη ένδειξη στάθμής.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 39 λεπτά πριν, mourgolukos είπε Χαιρετώ την παρέα. σκοπεύω να βάλω με πατέντα δείκτη βενζίνης στην μηχανή μου. οι αισθητήρες θα είναι 5 thermistor tnc εν σειρά, δίνοντας μου 200Ω όταν είναι γεμάτο το ντεπόζιτο και γύρω στα 20 υπολογίζω όταν θα είναι άδειο Οι δείκτες που βρίσκω σε AliExpress, μετράνε όλοι αντίστροφα, δηλαδή 200 όταν είναι άδειο και 0 όταν είναι γεμάτο. Ψάχνω λοιπόν έναν τρόπο να αντιστρέψω τις τιμές της Ωμικοτητας. Ο ένας τρόπος που σκέφτομαι είναι με κάποιο Arduino κυκλωματακι να διαβάζει πόσο δίνει η δεξαμενή και μετά να δίνει τάση από την κατάλληλη αντίσταση. Το θέμα είναι να το κάνω όσο πιο μηχανικό γίνεται το όλο σύστημα, για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος με απλό κύκλωμα που να το κάνω αυτό; Με αυτο το άβαταρ θα κάνεις μπαμ!!! Βαλε μηχανικό δείκτη.Φλοτεράκι ,τζαμάκι κλπ.
mourgolukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, j2k είπε Το αντιθετο του ntc ειναι το ptc αλλα κανενα απο τα 2 δεν μετραει σταθμη υγρου αντιθετως αλλαζει η αντισταση του με βαση τη θερμοκρασια... Αλλο αισθητηριο θες για μετρηση σταθμης υγρου. αυτό με το ptc δεν το γνώριζα, ευχαριστώ θα το ψάξω περισσότερο 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με αυτο το άβαταρ θα κάνεις μπαμ!!! Βαλε μηχανικό δείκτη.Φλοτεράκι ,τζαμάκι κλπ. δυστυχώς δεν χωράει ούτε για ζήτω με την γεωμετρία του ντεπόζιτου 12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε για να μήν μπλέξεις άσχημα... εκει που εδράζεται το ντεόζιτο υπάρχουν βιδες με λαστιχάκια. αφαίρεσε το ένα λάστιχο και βάλε εναν αισθητηρα βάρους. εκει που πέφτει το περισσότερο βάρος. λογικά πισω, θα σου δείχνει μια υποτυπώδη ένδειξη στάθμής. απλά not applicable ούτε για πλάκα. το έχω σκεφτεί ηδη, πατάνε πλαστικά και σέλα στο ντεπόζιτο. 1 ώρα πριν, j2k είπε Το αντιθετο του ntc ειναι το ptc αλλα κανενα απο τα 2 δεν μετραει σταθμη υγρου αντιθετως αλλαζει η αντισταση του με βαση τη θερμοκρασια... Αλλο αισθητηριο θες για μετρηση σταθμης υγρου. Το έψαξα λιγο και θερμίστορ PTC σαν αυτά που θα χρησιμοποιήσω δεν βλέπω να υπάρχει...
Haldol Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Πόσο σίγουρος είσαι ότι θέλεις ρεύματα, έστω και ασθενή, μέσα στη βενζίνη σου; Εγώ δε θα το τολμούσα.
mourgolukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, Haldol είπε Πόσο σίγουρος είσαι ότι θέλεις ρεύματα, έστω και ασθενή, μέσα στη βενζίνη σου; Εγώ δε θα το τολμούσα. εάν οδηγείς τότε, θα πρέπει να βγάλεις την αντλία και το φλοτερ μέσα από το ρεζερβουάρ σου γιατί περνάει ρεύμα από εκεί. Και ναι, έχει εκτεθημενα καλώδια μεσα
Haldol Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, mourgolukos είπε εάν οδηγείς τότε, θα πρέπει να βγάλεις την αντλία και το φλοτερ μέσα από το ρεζερβουάρ σου γιατί περνάει ρεύμα από εκεί. Και ναι, έχει εκτεθημενα καλώδια μεσα Αυτό είναι σίγουρο; Εγώ θέλω να πιστεύω ότι είναι πακτωμένα και πως το καύσιμο δε βλέπει τάση.
basilis_k6 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 για ποιο μοντέλο μιλάμε? ειναι απίθανο να υπάρχει έτοιμη τρόμπα με σφουγγάρι απο επόμενης γενιάς?
mourgolukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Haldol είπε Αυτό είναι σίγουρο; Εγώ θέλω να πιστεύω ότι είναι πακτωμένα και πως το καύσιμο δε βλέπει τάση. Το θέμα πίστη είναι καθαρά δικό σου θέμα. Η φυσική λέει αλλιώς. Οι κατασκευαστές δεν είναι λαλακες να αφήνουν καλώδια γυμνά αν υπάρχει κίνδυνος 40 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε για ποιο μοντέλο μιλάμε? ειναι απίθανο να υπάρχει έτοιμη τρόμπα με σφουγγάρι απο επόμενης γενιάς? μιλάμε για όλη την σειρά βαρκαντερο. Δεν υπάρχει και λόγο γεωμετρίας ρεζερβουάρ δεν μπαίνει κ φλοτερ. κατεβαίνουν 2 λεπτά μάγουλα μέχρι χαμηλά και ενώνονται ψηλά στην μέση. σαν ανάποδο U ένα πράγμα. Ο κύριος στόχος εκτός του να βάλω δείκτη βενζινης, είναι επίσης να μην χρειαστεί να ανοίξω νέες τρύπες και να εκμεταλλευτώ την τρύπα και βάση της αντλίας. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από mourgolukos
hp8 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, mourgolukos είπε λόγο γεωμετρίας ρεζερβουάρ δεν μπαίνει κ φλοτερ. κατεβαίνουν 2 λεπτά μάγουλα μέχρι χαμηλά και ενώνονται ψηλά στην μέση. σαν ανάποδο U ένα πράγμα. Ο κύριος στόχος εκτός του να βάλω δείκτη βενζινης, είναι επίσης να μην χρειαστεί να ανοίξω νέες τρύπες ακριβά αλλά είναι μια ιδέα https://www.lskelectronics.com/fuelgaugeprouni -- https://www.lskelectronics.com/fuelgaugepro1 Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από hp8 1
basilis_k6 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mourgolukos είπε Το θέμα πίστη είναι καθαρά δικό σου θέμα. Η φυσική λέει αλλιώς. Οι κατασκευαστές δεν είναι λαλακες να αφήνουν καλώδια γυμνά αν υπάρχει κίνδυνος μιλάμε για όλη την σειρά βαρκαντερο. Δεν υπάρχει και λόγο γεωμετρίας ρεζερβουάρ δεν μπαίνει κ φλοτερ. κατεβαίνουν 2 λεπτά μάγουλα μέχρι χαμηλά και ενώνονται ψηλά στην μέση. σαν ανάποδο U ένα πράγμα. Ο κύριος στόχος εκτός του να βάλω δείκτη βενζινης, είναι επίσης να μην χρειαστεί να ανοίξω νέες τρύπες και να εκμεταλλευτώ την τρύπα και βάση της αντλίας. ωραια. γιατι δεν βάζεις αισθητηρα πίεσης κάτω απο το ρακόρ? edit... λογω τρόμπας, άκυρη σκέψη. μου ήρθε στο μυαλο το δικο μου που δεν εχει τρόμπα Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από basilis_k6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα