HamerZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Ξέθαψα ένα fulltower που είχα από εποχή των τελευταίων P1 που είχε τότε AT τροφοδοτικό (το οποίο απεβίωσε χρόνια τώρα). Το θέμα είναι αν μπορώ να βάλω ένα νέο ATX τροφοδοτικό και να το χρησιμοποιήσω για 2ο μηχάνημα. Αναλυτική περιγραφή : 1) έχει διακόπτη on/of "Ο/Ι" 2) leds: Power, Turbo, Hdd 3) διακόπτες: turbo, reset 4) εσωτερικά καλώδια: Turbo SW, PowerLed ενωμένο με το KeyLock, ResetSw, HDDLed και τέλος 2 μονά που δεν θυμάμαι καν που τα χρησιμοποιούσα τότε (δεν γράφουν τίποτα επάνω τους, αλλά μάλλον για PowerSw θα ήταν). Για φωτίστε...
Anonymous Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 ATX pairnei, alla ATX mhtrikh pairnei?? Exw kai gw ena idio kai xreiazotan kopsimo h lamarina gia na parei tis eksodous ths mhtrikhs (PS/2, Serial USB klp...)
HamerZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Ευχαριστώ για την απάντηση. Όσων αφορά το σχέδιο της βάσης, αυτό θα βρω τρόπο να το προσαρμώσω. Έχω αρκετό εξοπλισμό στο σπίτι... Το πιθανό μου πρόβλημα είναι αν θα υπάρξει ασυμβατότητα η έλλειψη των καλωδίων και των βυσμάτων του κουτιού με το ATX τροφοδοτικό.
dpolal Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Το πιθανότερο πρόβλημα που θα έχεις είναι ότι ο παλιός διακόπτης πιθανότατα είναι ON/OFF ενώ οι καινούργιοι των ATX είναι ΟΝ/ΟΝ. Δηλαδή πατάς ανάβει, ξαναπατάς σβήνει. ΤΙPΑν καταφέρεις πάντως και βάλεις την μητρική (βάσεις στήριξης, έξοδοι κλπ) μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κουμπί του Reset στη θέση του διακόπτη έναρξης. Για τα λεντάκια δεν θα έχεις πρόβλημα αφού προσαρμόζονται ανάλογα.
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Φοβάμαι ότι θα κουραστείς πολύ για να γίνει ΑΤΧ. Προτείνω να βάλεις μία ΑΤ/ATX slot 1 ΜΗΤΡΙΚΗ με LX ή καλύτερα με BX chipset (συνήθως ήταν BABY AT) ή κάποια για Κ5 AMD Super 7 socket MOBO, που δουλεύουν και με των δύο τύπων τροφοδοτικά.
HamerZ Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Το θέμα είναι πως πλέον μόνο ATX τροφοδοτικό ενδιαφέρομαι να βάλω, μιας και τα AT είναι (νομίζω) ανύπαρκτα...
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Έχω και τα δύο είδη τροφοδοτικών - Ατ ή ΑΤΧ - αμεταχείριστα στις συσκευασίες τους. Δεν υπαρχει πρόβλημα τροφοδοσίας PC, που δεν λύνεται. Η παραπάνω μητρική είναι ΑΤ και δέχεται και ΑΤΧ τροφοδοτικό (κοίτα τα δύο μεγάλα λευκά βύσματα). Φιλικά πάντα, Κώστας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.