Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

... έχει βιδωτη βαλβίδα (και ίσως μετρητή πίεσης επάνω)? ... τότε ναι γίνεται αναγόμωση.

Σε διαφορετική περίπτωση, το αναγράφει επάνω (εάν γίνεται κ ποτε αναγόμωση, ποτέ γίνεται απλά έλεγχος ή ημερομηνία λήξης/ανακύκλωση αν δεν παρέχεται ή δυνατότητα αναγόμωσης)

Στα κοινά μικρά κ οικονομικά ψεκαστηράκια του εμπορίου (οικιακά-αυτοκινήτου, συνήθως δεν γίνεται αναγόμωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου, πάνε σε ένα κατάστημα με πυροσβεστήρες και αγόρασε έναν κανονικό. 

Αν τον θέλεις για αυτοκίνητο πάρε εναν 2κιλο σκόνη ή αφρό. ΠΡΟΣΟΧΗ ο αφρός είναι μόνο για αυτοκίνητο δεν κάνει για ηλεκτρονικό ρεύμα 220V

Κάθε χρόνο θέλει έλεγχο αξίας 5 ευρώ.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Απορία. Οι πυροσβεστηρες που πουλανε στο πρακτικερ η στο λερόυ γίνονται κανονικά αναγόμωση σε μαγαζί έξω? 

Επειδη ειναι η βασικη μου δουλεια θα σου πω τα εξης

1. κοιτα να ειναι μεταλικο το σωμα και μεταλικο το κλειστρο ( τα πλαστικα κλειστρα μας σπανε κατα την διαδικασια της ετησιας συντηρης-αναγομωσης οποτε δεν τα πιανουμε πολλες φορες)

2. να εχει σημανση εν3 και ce πανω στο σωμα

3. να σου δωσουν υ.δ απο αναγνωρισμενη εταιρια ωστε να μπορεις να κανεις ασφαλεια πυρος.

4. ΑΠΕΦΥΓΕ τους τυπου αεροζολ

Εγω προσωπικα αν ηθελα να κανω προταση γαμου δεν θα πηγαινα στον σκλαβενιτη για μονοπετρο (εστω και αν ειχε) αλλα σε καποιον πιο εξειδικευμενο, ετσι νομιζω πρεπει να κανεις και με τον πυροσβεστηρα σου. Αν ειναι για οικιακη χρηση αγορασε και μια πυροκουβερτα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

στο λερόι τους ειδα και καλα με εκπτωση αλλα δεν εχουν μεγαλη διαφορά απο σκρουτζ. ο ένας που κοιταγα για αμαξι ειναι πλαστικος οντως. μαλλον θα παω σε μαγαζι με πυροσβεστήρες. σκεφτόμουν για το σπιτι να παρω co2 αλλα για μεγάλο θες κανα 70άρι και τσούζει λίγο...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

στο λερόι τους ειδα και καλα με εκπτωση αλλα δεν εχουν μεγαλη διαφορά απο σκρουτζ. ο ένας που κοιταγα για αμαξι ειναι πλαστικος οντως. μαλλον θα παω σε μαγαζι με πυροσβεστήρες. σκεφτόμουν για το σπιτι να παρω co2 αλλα για μεγάλο θες κανα 70άρι και τσούζει λίγο...

To co2 κατεβαζει πολυ την θερμοκρασια μιας και βγαινει απο την φιαλη στους -78 κελσιου κι ετσι σβηνει η φωτια. Γι αυτο ειδικευεται σε φωτιες ρευματος (μικρος χωρος ο ηλεκτρολογικος πινακας). οποτε σε κουζινα ειναι ανισχυρος. Καλυτερα για μενα να παρεις ξηρας κονεος και μια πυροκουβερτα.

Οι καλυτεροι πυροσβεστηρες ειναι οι πωλονικοι ogniochor που εχουν διπλασια κατασβεστικη ικανοτητα απο τους κινεζους της μοβιακ. Μια μεση λυση ειναι οι ιταλικοι (acon,emme,abc κτλ νομιζω ειναι φασον ολοι αυτοι).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mihalisss είπε

To co2 κατεβαζει πολυ την θερμοκρασια μιας και βγαινει απο την φιαλη στους -78 κελσιου κι ετσι σβηνει η φωτια. Γι αυτο ειδικευεται σε φωτιες ρευματος (μικρος χωρος ο ηλεκτρολογικος πινακας). οποτε σε κουζινα ειναι ανισχυρος. Καλυτερα για μενα να παρεις ξηρας κονεος και μια πυροκουβερτα.

Οι καλυτεροι πυροσβεστηρες ειναι οι πωλονικοι ogniochor που εχουν διπλασια κατασβεστικη ικανοτητα απο τους κινεζους της μοβιακ. Μια μεση λυση ειναι οι ιταλικοι (acon,emme,abc κτλ νομιζω ειναι φασον ολοι αυτοι).

οι wet chemical τι λενε? 

την κουβέρτα την εχω στα υπόψιν. για το υπόλοιπο σπιτι σκονη η co2?

Δημοσ.

εχω κανει περιπου 500 αυτοματα συστηματα κατασβεσης wet chemical σε επαγγελματικες κουζινες. Τι θελεις να μαθεις? Αν παρει φωτια το λαδι πχ φριτεζα και ριξεις wet chemical γινεται το λαδι σαν σαπουνι αμεσως. Υπερβολικο για οικιακη χρηση νομιζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mihalisss είπε

εχω κανει περιπου 500 αυτοματα συστηματα κατασβεσης wet chemical σε επαγγελματικες κουζινες. Τι θελεις να μαθεις? Αν παρει φωτια το λαδι πχ φριτεζα και ριξεις wet chemical γινεται το λαδι σαν σαπουνι αμεσως. Υπερβολικο για οικιακη χρηση νομιζω

απλα δεν τους είχα ξανακουσει. στα σεμηναρια μονο για τους υπόλοιπους μας έλεγαν.

οποτε ενα 6αρι ξηρας για το σπιτι ειναι κομπλε. στην αρχη κοιτουσα για co2 επειδη δεν καταστρέφουν τις συσκευες αλλα ειναι λιγο ακριβοι και αν καταλαβα καλα δεν εχουν την ιδια δυναμη. 

ψανχω και ενα συστημα ανιχνευσης αλλα δεν εχω συναγερμο και θα ήθελα να μου στέλνει ειδοποίηση. εχεις γνώση?

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

απλα δεν τους είχα ξανακουσει. στα σεμηναρια μονο για τους υπόλοιπους μας έλεγαν.

οποτε ενα 6αρι ξηρας για το σπιτι ειναι κομπλε. στην αρχη κοιτουσα για co2 επειδη δεν καταστρέφουν τις συσκευες αλλα ειναι λιγο ακριβοι και αν καταλαβα καλα δεν εχουν την ιδια δυναμη. 

ψανχω και ενα συστημα ανιχνευσης αλλα δεν εχω συναγερμο και θα ήθελα να μου στέλνει ειδοποίηση. εχεις γνώση?

ψαξε συναγερμο που να δεχεται ανιχνευτες θερμοδιαφορικους. Σε διαφορες δουλειες εχουμε συνδεσει πινακα πυρανιχνευσης olympia electronics και orion σε συναγερμο crow που οταν "χτυπουσε" επαιρνε τηλεφωνα οπου ηταν ρυθμισμενος

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mihalisss είπε

ψαξε συναγερμο που να δεχεται ανιχνευτες θερμοδιαφορικους. Σε διαφορες δουλειες εχουμε συνδεσει πινακα πυρανιχνευσης olympia electronics και orion σε συναγερμο crow που οταν "χτυπουσε" επαιρνε τηλεφωνα οπου ηταν ρυθμισμενος

μα δεν θελω να βάλω συναγερμο. θελω αυτόνομη μοναδα. μεχρι τωρα βρηκα αυτο https://nedis.com/en-us/product/security-safety/home-prevention/smoke-detection/550691451/smart-smoke-detector-wi-fi

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mihalisss είπε

Εγώ στο σπίτι μου εχω βάλει οπτικούς ανιχνευτές και τα έχω συνδέσει με τον συναγερμό.

Στον λέβητα έβαλα οπτικό και θερμικό 2 σε ένα είναι ο συγκεκριμένος.

Αν και δεν ξέρω ποιος ειναι καλύτερος για ένα σπίτι. Οπτικός, θερμοδιαφορικος, οπτικός και θερμικός. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...