Προς το περιεχόμενο

9800 πρόβλημα

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, μόλις προμηθεύτηκα μία ATI 9800Pro made by ATI, δεν ξέρω αν έχει διαφορά από την Club-3D και την powercolor, τέλοσπάντων. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Το νεράκι έρχεται από στιγμή σε στιγμή, οπότε θα ψύξω τον πηρύνα, θέλω όμως να ψύξω και τις μνήμες για να μπορώ να την ανεβάσω χωρίς πρόβλημα. Πάντως μέχρι τώρα ανεβαίνει αρκετά και την τεστάρω με το artifact tester και δεν έχει πρόβλημα αλλά μερικές φορές στο 3DMark2003 μου βγάζει λιγότερα από τα αναμενόμενα ή μερικές φορές και πιο λίγο. Αυτό γιατί το κάνει; Επειδή ζεστένεται; Πώς θα ψύξω τις μνήμες; Πώς θα κολλήσω ψύχτρες στις μνήμες; Ποιός είναι ο αποτελεσματικότερος και εννοείται θερμοαγώγιμος τρόπος; Εάν ψυχτούν, μετά θα βγάζει παραπάνω; Για πείτε ρε παιδιά! :roll: [/img]

Δημοσ.

Σε εμένα,το VGA Silencer έκανε δουλεία όσο αναφορά το core,ανέβηκα από 405 που πήγαινε με το μαμά cooler στα 422MHz όσο αναφορά τις ψύκτρες,έχω revoltec χάλκινες,αλλά δε νομίζω ότι προσέφεραν κάτι παραπάνω.

Εμένα είχαν θερμοαγώγιμη ταινία οι ψύκτρες και μπήκαν κατευθείαν.

Δημοσ.

Όταν λες ότι πήγαινε μέχρι 405MHz τί ακριβώς εννοείς; Από εκεί και πάνω κολλάει, κάνει σπασίματα, βγάζει artifacts score; Γιατί κι εμένα ανεβαίνει αλλά δεν αυξάνεται το score. Όπως είπα και πριν, μειώνεται μερικές φορές, άλλες πάλι ανεβαίνει λίγο. Αυτό αφορά και τις μνήμες.

Δημοσ.

Default το core είναι 380MHz,θέλοντας να το ανεβάσω,κατάφερα δίχως Artifacts (με το ATITool) μέχρι 405 MHz,παραπάνω έβγαζε artifacts,με τη μαμά ψύκτρα.

Με το VGA Silencer το 405 ανέβηκε στα 422(Artifact free πάντα) και αφού ξεπέρασα το 412 της XT,και δεδομένου ότι οι μνήμες ανέβαιναν από 340 στα 372 χωρίς Artifacts (365 όριο για XT) την φλάσαρα για XT,ουσιαστικά δηλ. "υποχρεώνω" τη κάρτα να δουλεύει συχνότητες ΧΤ (412/365) εφόσον αντέχει εκεί,πρίν δεν "άντεχε" γιατί όπως σου είπα,στα 406 ΜΗz π.χ. είχα Artifacts.

Kαι ναι,στο Aquamark ανέβηκα περίπου 2k points

http://briefcase.pathfinder.gr/contents/gabriel_7/21623o

Δές στο briefcase μου τα Aquamark results...

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τη λογική αλλά εμένα συμπεριφέρεται διαφορετικά. Ανεβαίνω π.χ. 420, 790 χωρίς artifacts αλλά άμα τρέξω 3DMatrk2003 μου βγάζει λίγο παραπάνω ή μερικές φορές λιγότερο. Γιατί το κάνει αυτό; Ζεστένεται; Αυτή είναι η ερώτησή μου.

Δημοσ.

Gabriel, μόλις είδα τα benchmarks σου στο Aquamark3 πριν το flashing και μετά και μου φαίνεται παράξενο πώς βγάζει 2k παραπάνω μετά το flashing στις ίδιες συχνότητες;

Δημοσ.

Έλα ντέ!

Είναι και ίδιες οι συχνότητες...

Δε νομίζω να κάνει throttling η κάρτα γραφικών.

Όχι σε εμένα με 405/370 (πρό VGA Silencer) έπαιζε κανονικά χωρίς τέτοια φαινόμενα.

Ή δική σου είναι 256 ή 128ΜΒ?Αν είναι 256ΜΒ τότε με XT bios ενεργοποιείς και το overdrive δηλ. κάνει auto-overclock και montitoring.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, κάτι έπαθα. Σήμερα ξαφνικά στο 3DMark2001se και στο Aquamark3 μου βγάζει πολύ μικρότερο score χωρίς να έχω αλλάξει κάτι, γύρω στο 13% κάτω. Το θέμα είναι ότι άλλαξα πολλούς drivers (OMEGA4.4, OMEGA4.2, CATALYST4.3, OMEGA4.4) και μπορεί να έμειναν τίποτα πίσω παρόλο που έκανα κάθε φορά uninstall. Είχα και nvidia κάρτα πιο πριν. Λέτε να φταίει αυτό; Που θα βρω πρόγραμμα για να σβήσω παλιούς drivers; Αν δε φταίει αυτό, τί λέτε να φταίει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...