Προς το περιεχόμενο

Refund και παραλαβή;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν αρκετους μηνες παρήγγειλα ενα δέμα από dhgate. Ηταν ενα εξάρτημα υπολογιστή αρκετά επειγον. Επικοινωνησα με τον πωλητη και τον ρώτησα αν θα μπορουσα να το έχω μεσα στον μήνα διαφορετικά να μην το επαιρνα και ο ιδιος με διαβεβαιωσε οτι το πακετο θα έκανε εναν μηνα να ερθει. Μάλιστα ως εκτιμεμενο χρονο παράδωσης ειχε δηλη ημέρα μετά από εναν μήνα. Επαναλαμβάνω πως το πακέτο το βιαζόμουν και πως αν αργουσε θα απευθυνόμουν σε ευρωπαική αγορα. Μάλιστα συμφωνησαμε να μου αποστείλει και φωτογραφίες πριν μου το στειλει ωστε να ειμαι βέβαιως ότι πρόκειται για το σωστό κομματι. Τελοσπαντων μου στέλνει το εξαρτημα περναει ο μηνας και το πακετο δεν εχει φτάσει καν ελλαδα (περιττο να σας πω πως αν αργουσε στο τελωνειο δεν θα ειχα θεμα). Επικοινωνω μαζι του για να με ενημερωσει για ποιον λογο το πακετο αργησε και μου λεει οτι εκτιμωμενος χρονος παραδωσης ειναι 4 μηνες απο την αποστολή. Του υπενθυμίζω ότι όχι μονο δεν ειχαμε κανει τετοια συμφωνια αλλα και πως με ειχε διαβεβαιώσει ότι το πακετο θα ερχονταν σε 1 μηνα. Μαλιστα του ανεφερα πως ουτε καν φωτογραφιες δεν μου εστειλε γεγονος. Επιπλεον αλλαξε τον χρονο παραδωσης στην αποστολή μου κι εκει που εδειχνε πως επρεπε ηδη να μου ειχε ερθει εβαλε ημερομηνια μετα απο τρεις μηνες. Τρελαθηκα, του ζητησα refund και τα λεφτα μου πισω. Αρχισε να μου στελνει απανωτα μηνυματα να παρω πισω το refund πως δεν φταιει αυτος και αλλα διαφορα. Με τα πολλα αποφασισα να ακυρωσω το refund και αν μεσα σε 15 μερες δεν ερχονταν θα ξανακανα refund και δεν θα δεχομουν κουβεντα. Το θεμα ειναι ομως πως ακυρωνοντας το refund στο site φανηκε οτι εγω παρέλαβα το πακετο και τα χρήματα ελευθερωθηκαν στον πωλητη αφηνοντας εμενα πληρως εκτεθιμενο. Στα απανωτα μηνυματα που εστελνα στον πωλητη δεν μου απαντουσε καν. Αποστέλνω μηνυμα στο site ανοιγοντας υποθεση dispute ωστε να τους ενημερωσω για την συμπεριφορα του πωλητη και τοτε αρχισε να απανταει στα μηνυματα, οτι και καλα επρεπε να περιμενω 4 μηνες και κακος το κανω θεμα. Το site δε απο την αλλη με ενημερωσε πως επειδη αλλαξε τον χρονο παραδωσης από 1 μηνα σε 4 δεν μπορουσε να μου επιστρεψει τα λεφτα. Μην εχοντας τι να κανω εκανα καταγγελια της συναλλαγης στην τραπεζα. Απεστειλα τις συνομιλιες και εν τελη δικαιωθηκα καθως η τραπεζα μετα απο 2 μηνες μου επεστρεψε τα χρηματα. Περιττο να σας πω πως ολο αυτο το διαστημα το πακετο φαινονταν ως χαμενο στο 17track. Εν τελη βεβαια και 1 μηνα αφου πηρα τα λεφτα μου πισω (ποσο 70$) το πακετο μου ηρθε και το παρελαβα. Απο τοτε ο πωλητης μου εχει στειλει 3-4 μηνυματα να του στειλω το πακετο πισω. Απο εκει που δεν απαντουσε καν με εχει τρελανει. Το αντικειμενο πλεον μου ειναι αχρηστο καθως πηρα άλλο αλλα σιγουρα θα το χρειαστω ως ανταλακτικο στο μελλον. Επειδη ομως ταλαιπωρηθηκα 5 μηνες με αυτην την υποθεση και ο πωλητης με ξεγελασε πολλες φορες δεν θελω να του επιστρεψω το πακετο. Πραγματικα προτιμω να το δωρισω καπου ή να το πεταξω παρα να το γυρισω γιατι η συμπεριφορα του ηταν αντισυμβατική. Σε αυτο το στάδιο μπορει να μου δημιουργησει καποιο προβλημα ή οχι; Μπορω να κρατησω το πακετο και να μεινω ησυχος ή μπορει να μπλεξω μεχρι και σε δικαστηρια; Ευχαριστω

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Να το επιστρέψεις με τον ίδιο τρόπο. Πες του μέσα στον μηνα λογικά θα σου έχει έρθει, και στείλτο μετά από 5 μήνες με το πιο απλό τρόπο αποστολής που υπάρχει ώστε να κάνει άλλον ένα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, G.bar είπε

Να το επιστρέψεις με τον ίδιο τρόπο. Πες του μέσα στον μηνα λογικά θα σου έχει έρθει, και στείλτο μετά από 5 μήνες με το πιο απλό τρόπο αποστολής που υπάρχει ώστε να κάνει άλλον ένα.

Φιλε εισαι μεγάλο εγκλημα. Δεν το ειχα σκεφτεί αυτό.Κοιτα να δεις απο ηθικής αποψης δεν θελω να το κρατησω τσαμπα. Ελεγα να του το πληρωσω αλλα εφαγα τετοιο δουλεμα που πραγματικα με εξοργησε. Και το χειροτερο ειναι οτι όταν του ελευθερωθηκαν τα λεφτα και επομενως δεν μπορουσα να του τα παρω ή ετσι νομιζε δεν απαντουσε καν σε μηνυματα ενω μολις τα εχασε με πεθανε στα μηνυματα. Ειπα ή να τον πληρωσω ή να το κρατησω ωστε να μαθουν να κοιτανε πρωτα τον πελατη και μετα την τσεπη τους. Αν δεν βρω μπελα λεω να το κρατησω και να το δωρισω εδω στο insomnia.

Δημοσ.

ε πρωτα ζητα να σου πληρωσει τα ταχυδρομικα.

σε καθε μηνυμα του απαντα μετα απο καμια βδομαδα. Και απαντα μισα.

οταν τελικα πληρωσει τα ταχυδρομικα βρες τον πιο αργο τροπο να παει το δεμα στα χερια του. Και προφανως ταχυδρομειο πηγαινεις μονο 31 του μηνος. Αν πληρωσει μετα την 31 οκτωβριου, κοιτα τι εγινε, θα ξαναπας ταχυδρομειο 31 γεναρη. Ατυχια.

Δημοσ.

Οτι λενε οι απο πανω, με μια μικρη σημείωση: Στα ταχυδρομικά πρεπε να υπολογίσεις και τον χρονο/καύσιμα που θα χαραμισεις για να πας μεχρι εκει. Ενα 30αρακι νομίζω ειναι αποδεκτο ποσόν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...