vernon Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Την καλησπέρα μου σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα από την Παρασκευή. Όλες οι συσκευές που υπάρχουν εντός της οικίας (desktop, tablet, κινητά) συνδέονται κανονικά στο ίντερνετ (cosmote με router zte), με εξαίρεση ένα laptop Τoshiba που έχω. Λειτουργούσε απροβλημάτιστα για 4 με 5 χρόνια αλλά ξαφνικά από προχθές συνδέεται για λίγο στο ίντερνετ και μετά αποσυνδέεται. Όταν επιλέγω διάγνωση/επίλυση προβλήματος, μου γράφει "επαναφορά προσαρμογέα" και εμφανίζει το μήνυμα "επιδιορθώθηκε" δίπλα στα: α) η προεπιλεγμένη πύλη δεν είναι διαθέσιμη β) ο προσαρμογέας τοπική σύνδεση έχει απενεργοποιηθεί Εν συνεχεία συνδέεται από 10΄ μέχρι και μερικές ώρες και πάνω που νομίζω ότι όλα είναι εντάξει, μου κάνει πάλι τα ίδια. Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά άκρη δεν κατάφερα να βρω ακόμα. Ξεκίνησα από τα πιο απλά μήπως με "fn" και "f8" (που έχει το εικονίδιο του wifi) είχε απενεργοποιηθεί, συνέχισα μπαίνοντας στο μενού του router και διαγράφοντας τη mac address, άλλαξα κανάλι, μπήκα στον προσαρμογέα από τον πίνακα ελέγχου και μετά στις παραμέτρους για να απενεργοποιήσω την εξοικονόμηση ενέργειας, έλεγξα το τείχος προστασίας του avg κ.τ.λ. Δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα γράφω από το laptop και δείχνει να λειτουργεί κανονικά. Αν το αφήσω για κάμποση ώρα ανοιχτό ή κάνω μια επανεκκίνηση, είναι σίγουρο ότι θα χάσει πάλι τη σύνδεση. Μήπως κάποιος που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να μου δώσει τα φώτα του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δημήτρης Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από vernon
vernon Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το λοιπόν..... Νομίζω ότι κατάφερα να βρω τι φταίει. Έκανα reset τον router, τον έστησα από την αρχή και όλες οι συσκευές δούλεψαν σωστά, πλην του laptop. Μόνο στο laptop λοιπόν, δεν ξέρω γιατί, το avg έκανε network scanning κι επειδή βρήκε το password αδύναμο, έκοψε τη σύνδεση με τον router θεωρώντας τον ευάλωτο. Το ζητούμενο είναι γιατί μόνο στο laptop αφού και στο desktop πάλι το avg έχω και γιατί τώρα; Αφού εδώ και 4 με 5 χρόνια με το ίδιο password είναι ασφαλισμένο το router. Περίεργο δεν είναι; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από vernon
htaccess Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πιθανολογώ ό,τι το desktop συνδέεται και αυτό με ασύρματη κάρτα στο δίκτυο, σωστά ? Κάνε έναν έλεγχο ότι τρέχουν την ίδια ακριβώς έκδοση του avg, όπως και ότι έχουν τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις στο πίνακα ελέγχου του avg. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από htaccess
vernon Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση. Συγκεκριμένα με ένα στικακι tp link. Θα κοιτάξω τις ρυθμίσεις που μου είπες.
mouxaxa Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Άσχετο αλλά έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με router της inalan. Όλες οι συσκευές με wifi συνδέονται κανονικά, η τηλεόραση με ethernet συνδέεται κανονικά. ΑΛΛΑ όποιο λάπτοπ βάλω με ethernet συνδέετε για λίγο και μετά κόβει το internet. Και η επιδιόρθωση των windows εμφανίζει ακριβώς αυτό για την πύλη και επιδιορθώθηκε.
vernon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμένα δυστυχώς δε διορθώθηκε το πρόβλημα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Έχω δοκιμάσει κάθε πιθανή λύση και κάθε οδηγία που διάβασα στο νετ. Το μόνο που καταφέρνω είναι μέσω της διάγνωσης προβλημάτων να επαναφέρω τη σύνδεση αλλά όχι για πολύ. Κάθε λίγο και λιγάκι αποσυνδέεται. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από vernon
htaccess Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μία πιθανότητα είναι, να έχεις κάνει είδοσο στο interface του router από το laptop στο παρελθόν, και έχει τον κωδικό αποθηκευμένο στον browser, προφανώς δεν τον έχεις άλλαξει και έχεις αφήσει τον default. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από htaccess
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα