Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινάω την σύνδεση 2 κατοικιών. Στόχος ειναι να έρθει το δικτυο απο το ενα σπιτι στο άλλο. Απόσταση καλωδίου 15-16 μετρα, ουσιαστικα απο το ισογειο στον πρώτο. Συμφωνα με όσα διάβασα ενα απλο cat5e σε κανάλι την κάνει την δουλεια παρόλο που κάποια σημεια ειναι εκτεθειμένα στον ήλιο/βροχη. Παρόλο που έλεγα να το φέρω μονοκόμματο καλώδιο απο router σε router, έπεσα πανω σε αυτο το θέμα και το σχόλιο του @poulinos.

Η λύση των επίτοιχων μπριζων δικτύου έχει κάποιο μειονέκτημα? Μπορω δηλαδη να βάλω μια στον ενα τοιχο κατω, μια στον άλλο τοιχο πανω και να έχω: royter->utp->πρίζα κατω->utp->πρίζα πάνω->utp->router χωρίς απώλειες?

σε ένα μόνο σημείο πέφτω κοντά σε πολλά καλώδια ρευματος/τηλεφώνου. θα έχω πρόβλημα με το cat5e?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως και να το κάνεις δεν θα έχεις θέμα, αρκεί να μην πηγαίνεις παράλληλα σε καλώδια ρευμάτων. Αν περνάς σε ένα σήμείο 2ποντων απο ρευματα, its ok.

Εγω προτιμώ πάντα να είναι με πρίζες πάντως, έτσι ώστε μελλοντικά αν χαλάει το καλώδιο ή το βύσμα, να βαζω νέο καλώδιο και να τελειώνω.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για το καλώδιο που θα είναι εκτεθημένο στη βροχή μπορείς να πάρεις PET (έτσι το ζητάς) που είναι για τέτοια δουλειά.Έχω βάλει στην ταράτσα του σπιτιού εδώ και χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.Είναι μαύρου χρώματος και στοιχίζει λίγο πιο ακριβά από τα απλά cat5e.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Για το καλώδιο που θα είναι εκτεθημένο στη βροχή μπορείς να πάρεις PET (έτσι το ζητάς) που είναι για τέτοια δουλειά.Έχω βάλει στην ταράτσα του σπιτιού εδώ και χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.Είναι μαύρου χρώματος και στοιχίζει λίγο πιο ακριβά από τα απλά cat5e.

Το ειδα αλλα μαυρο σε ασπρο τοιχο ειναι λιγο καπως. Μην εχω γκρινιες μετα... 

@sphinxgr

Θα το κανω με 2 επιτοιχες τοτε μιας που δεν πιστευω να μεινει μόνιμα ετσι. Περναω απο 5 καλωδια αλλα καθετα. Δεν τρεχει παράλληλα με αυτα. Ειναι ρευματα για κουδουνια, φωτα αυλης κτλ. Δεν ξερω πως θα μπορουσα να το προστατεψω. Διαβασα οτι τα πιο σουπερ καλωδια με γειωσεις κτλ ειναι πιο δυσκολα στην εγκατασταση. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Το ειδα αλλα μαυρο σε ασπρο τοιχο ειναι λιγο καπως. Μην εχω γκρινιες μετα... 

@sphinxgr

Θα το κανω με 2 επιτοιχες τοτε μιας που δεν πιστευω να μεινει μόνιμα ετσι. Περναω απο 5 καλωδια αλλα καθετα. Δεν τρεχει παράλληλα με αυτα. Ειναι ρευματα για κουδουνια, φωτα αυλης κτλ. Δεν ξερω πως θα μπορουσα να το προστατεψω. Διαβασα οτι τα πιο σουπερ καλωδια με γειωσεις κτλ ειναι πιο δυσκολα στην εγκατασταση. 

δεν έχεις θέμα τότε για κουδούνια κλπ.

Τα σουπερ καλώδια είναι δύσκολα στην εγκατάσταση, δεν βάζει απλά το καλώδιο και τελείωσες. Πρέπει να τερματίσεις τη γέιωση κλπ

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xsterg είπε

βαλε το μεσα σε ασπρη σωληνα. βαψε το ασπρο. λυσεις υπαρχουν.

αυτο θα κανω. διπλα ειναι και σωληνας για τα νερα του ac. μια χαρα θα ειναι.

Δημοσ.
On 13/09/2020 at 18:27, basilis_k6 said:

Ξεκινάω την σύνδεση 2 κατοικιών. Στόχος ειναι να έρθει το δικτυο απο το ενα σπιτι στο άλλο. Απόσταση καλωδίου 15-16 μετρα, ουσιαστικα απο το ισογειο στον πρώτο. Συμφωνα με όσα διάβασα ενα απλο cat5e σε κανάλι την κάνει την δουλεια παρόλο που κάποια σημεια ειναι εκτεθειμένα στον ήλιο/βροχη. Παρόλο που έλεγα να το φέρω μονοκόμματο καλώδιο απο router σε router, έπεσα πανω σε αυτο το θέμα και το σχόλιο του @poulinos.

Η λύση των επίτοιχων μπριζων δικτύου έχει κάποιο μειονέκτημα? Μπορω δηλαδη να βάλω μια στον ενα τοιχο κατω, μια στον άλλο τοιχο πανω και να έχω: royter->utp->πρίζα κατω->utp->πρίζα πάνω->utp->router χωρίς απώλειες?

σε ένα μόνο σημείο πέφτω κοντά σε πολλά καλώδια ρευματος/τηλεφώνου. θα έχω πρόβλημα με το cat5e?

εφοσον εχει φτιαχτει σωστα δεν θα εχεις απωλειες με αυτο που εγραψες

Δημοσ.

Μπορείται να κάνετε χρήση και powerline εάν έχετε ενιαίο ηλεκτρικό κύκλωμα χωρίς να τρυπήσετε η να περνάτε καλώδια.

Δημοσ.
Στις 15/9/2020 στις 1:43 ΜΜ, dhmm είπε

Μπορείται να κάνετε χρήση και powerline εάν έχετε ενιαίο ηλεκτρικό κύκλωμα χωρίς να τρυπήσετε η να περνάτε καλώδια.

ειναι ξεχωριστα.

έγινε σήμερα η δουλεια. 2 επιτοίχιες ενα καλωδιο pet μαυρο και μερικες ρόκες. απέφυγα τα καλώδια εκτός απο μία παροχή της δεή (κεντρική) που περνάει 10cm μακριά. αν κάνει πρόβλημα θα την κόψω, άλλωστε ειναι του διπλανού. 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...