Προς το περιεχόμενο

Το LG Wing 5G στηρίζεται σε ένα εντελώς νέο και «περίεργο» form factor δύο οθονών


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πιο περίεργο smartphone της χρονιάς είναι γεγονός και δεν είναι άλλο από το LG Wing 5G.

Με ξεχωριστό form factor που στηρίζεται στην παρουσία δύο οθονών, το LG Wing θέλει να φέρει κάτι διαφορετικό στην αγορά των smartphones, δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτήματα. 

Ο λόγος είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει η LG να ενσωματώσει τις 2 οθόνες με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτό που επέλεξε στο V60. Αυτές βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη, με τη δεύτερη στο πάνω μέρος να περιστρέφεται και να μένει σε οριζόντια θέση, με τον χρήστη να μπορεί να βλέπει παράλληλα περιεχόμενο και από τις δύο οθόνες αν και με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Η πρώτη οθόνη του LG Wing στηρίζεται στην τεχνολογία P-OLED και διαθέτει ανάλυση FHD+ με αναλογία διαστάσεων 20.5:9. Η selfie κάμερα έχει ανάλυση 32MP και εμφανίζεται ως pop-up κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εγκοπές στην οθόνη. 

Η δεύτερη οθόνη που βρίσκεται στο κάτω μέρος είναι μικρότερη με διαστάσεις 3.9 ιντσών, τεχνολογίας G-OLED για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά, ενώ διαθέτει και αυτή ανάλυση FHD+. Στοχεύοντας κυρίως σε όσους δεν χάνουν ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους για αναπαραγωγή βίντεο, η LG δίνει κάποια χρηστικά σενάρια της συσκευής, μόλις ο χρήστης περιστρέψει την κύρια οθόνη σε οριζόντια θέση προκειμένου να αποκαλυφθεί παράλληλα και η δεύτερη μικρότερη οθόνη. Για παράδειγμα κατά την αναπαραγωγή βίντεο, αυτό εμφανίζεται στην μεγάλη και εντυπωσιακή οθόνη του Wing, με τη δεύτερη οθόνη να εμφανίζει τα πλήκτρα ελέγχου. Αντίστοιχα οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σχετικά api για να εμφανίζουν διαφορετικό περιεχόμενο των εφαρμογών και των παιχνιδιών τους στη δεύτερη οθόνη της συσκευής, με την «κύρια» δράση να παραμένει φυσικά στη μεγάλη οθόνη.

Για να επιτευχθεί αυτό το ξεχωριστό form factor, η LG έχει αναπτύξει ένα μηχανισμό που επιτρέπει την περιστροφή της κύριας οθόνης, απορροφώντας τυχόν δονήσεις και με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να αναφέρει ότι αυτός μπορεί να δουλεύει απρόσκοπτα για 200.000 περιστροφές. Οι διαστάσεις του LG Wing 5G θυμίζουν κανονικό smartphone αν και το βάρος ξεφεύγει αναμενόμενα στα 260 γραμμάρια. Από τα «δυνατά» χαρακτηριστικά αυτού του form factor είναι το "Gimbal mode" το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τη δεύτερη οθόνη ως λαβή (grip), εμφανίζοντας τα πλήκτρα ελέγχου της κάμερας.

wing.jpg.bd4fdb71ffc6d632ca001b46cb273288.jpg

Στο εσωτερικό, συναντάμε ένα Snapdragon 765G chipset της Qualcomm με 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB. Η μπαταρία των 4.000mAh υπόσχεται πολύ καλή αυτονομία, ενώ υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση. Σε ότι αφορά τις κάμερες, η LG δεν προχωρά σε λεπτομέρειες, αναφέροντας απλά ότι η κύρια διαθέτει ανάλυση 64MP, ενώ δεν λείπουν δύο υπερευρυγώνιες κάμερες, η πρώτη στα 13MP αλλά και μια δεύτερη 12MP που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ο χρήστης έχει προχωρήσει σε περιστρεφόμενη λειτουργία οριζόντιας θέσης, με τον αισθητήρα να περιστρέφεται κι 'αυτός για να ταιριάζει με τον προσανατολισμό.

Η συσκευή αναμένεται να διατεθεί πρώτα στην αμερικανική αγορά, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τιμή της.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μου θυμίζει Sony Ericsson s700. Το είχα. Όπως και να χει μου φαίνεται ανούσιο σαν ιδέα. Εδω ο κόσμος αντέδρασε στα μηχανικά μέρη σε κινητό και η LG αποφάσισε να βάλει και pop up camera και swiveling οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδαμε και διαβασαμε τα διαφορα reviews που κυκλοφορησαν και περιμενουμε και την ανακοινωση της τιμης για να γελασουμε με την ψυχη μας!! 

Επεξ/σία από polteris
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλοι οι προγραμματιστές τρέχουν να μάθουν τα API αυτης της απίστευτης εξέλιξης στην τεχνολογία έμαθα.

Άμα δεν ξέρεις να βάζεις κουμπιά στην κάτω οθόνη δεν θα βρίσκεις δουλειά έμαθα.

  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο στην LG που, παρόλο που το τμήμα mobile της έχει μικρό οικονομικό πρόβλημα, συνεχίζει και καινοτομεί.

Κάτοχος του G7 fit και το επόμενο μου τηλέφωνο μάλλον θα είναι το Velvet.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν ενδιαφέρον οι συσκευές της LG και ας μην ειναι απαραίτητα χρήσιμες για τη πλειοψηφία.

Πάντως δύο οθόνες και 4000 mah με 260 γραμμάρια δεν είναι άσχημα. Το τηλέφωνο πιστεύω μπορεί να περπατήσει καλύτερα μόνο με τη βασική οθόνη που λογικά θα το βγάλουν και έτσι. Παρ΄ολα αυτά τα τελευταία χρόνια βγάζει αρκετά συμπαθητικές συσκευές.

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...