Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, 

Είμαι νέος στο στήσιμο υπολογιστή και στο forum οπότε ζητώ συγγνώμη για την απειρία μου και για το αν δεν ανήκει το θέμα εδώ αλλά δεν ήξερα που αλλού να ψάξω.

Είχα έναν υπολογιστή και πρόσφατα του έκανα αναβάθμιση. Άλλαξα motherboard, CPU και RAM (Με αυτήν την αλλαγή πήγα και από Intel σε AMD).

Αφού πέρασα τα νέα εξαρτήματα ο υπολογιστής τρέχει μια χαρά και με βγάζει στα Windows.  Όλα ωραία και καλά. Επίσης επειδή έχω εξεταστική αυτόν τον καιρό δεν έκανα clean install τα windows  αλλά απλά τον είχα προετοιμάσει για την αλλαγή αυτήν με drivers και τα σχετικά. Ερχόμαστε τώρα στο πρόβλημα. Όταν έβαλα να ακούσω κάτι στον υπολογιστή ανακαλύπτω ότι από το αριστερό ηχείο ακούω μια χαρά αλλά από το δεξί και το subwoofer τίποτα. Αφού δοκίμασα σχεδόν τα πάντα από drivers και έλεγξα το balance των ηχείων και τσέκαρα την μπροστινή aux υποδοχή του πύργου(όπου συνέβαινε το ίδιο με την πίσω) και τα καλώδια των ηχείων διαπίστωσα ότι όταν χαμήλωνα την ένταση του ήχου αρκετά το δεξί ηχείο ακουγόταν κάπως αλλά πολύ σιγά. Σαν όταν ανεβάζω την ένταση το αριστερό να καλύπτει το δεξί και το subwoofer. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και θα ήθελα κάποια βοήθεια να βρω τι θέμα υπάρχει. Όταν τελειώσει η εξεταστική θα του κάνω clean install τα windows σίγουρα μπας και χρειάζεται αυτό αλλά αν γνωρίζει κάποιος κάτι και μπορεί να φτιαχτεί πριν το κάνω θα βοηθούσε απίστευτα πολύ.

Το σύστημα περιλαμβάνει:

Motherboard: Asus rog strix x570 F gaming

CPU: AMD Ryzen 7 3700X

RAM: G.Skill Trident z 32GB 3200mhz

GPU: Gigabyte Windforce 1050 ti

Speakers: Logitech Z337 

Αν χρειάζονται και άλλες πληροφορίες ευχαρίστως να τις παρέχω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Like 1
Δημοσ.

Έλεγξε την συνδεσμολογια  της μπροστινής aux υποδοχής  με την μητρική μήπως έχεις κάνει κανένα λάθος και βραχυκυκλώνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Angelos33 είπε

Χαίρεται, 

Είμαι νέος στο στήσιμο υπολογιστή και στο forum οπότε ζητώ συγγνώμη για την απειρία μου και για το αν δεν ανήκει το θέμα εδώ αλλά δεν ήξερα που αλλού να ψάξω.

Είχα έναν υπολογιστή και πρόσφατα του έκανα αναβάθμιση. Άλλαξα motherboard, CPU και RAM (Με αυτήν την αλλαγή πήγα και από Intel σε AMD).

Αφού πέρασα τα νέα εξαρτήματα ο υπολογιστής τρέχει μια χαρά και με βγάζει στα Windows.  Όλα ωραία και καλά. Επίσης επειδή έχω εξεταστική αυτόν τον καιρό δεν έκανα clean install τα windows  αλλά απλά τον είχα προετοιμάσει για την αλλαγή αυτήν με drivers και τα σχετικά. Ερχόμαστε τώρα στο πρόβλημα. Όταν έβαλα να ακούσω κάτι στον υπολογιστή ανακαλύπτω ότι από το αριστερό ηχείο ακούω μια χαρά αλλά από το δεξί και το subwoofer τίποτα. Αφού δοκίμασα σχεδόν τα πάντα από drivers και έλεγξα το balance των ηχείων και τσέκαρα την μπροστινή aux υποδοχή του πύργου(όπου συνέβαινε το ίδιο με την πίσω) και τα καλώδια των ηχείων διαπίστωσα ότι όταν χαμήλωνα την ένταση του ήχου αρκετά το δεξί ηχείο ακουγόταν κάπως αλλά πολύ σιγά. Σαν όταν ανεβάζω την ένταση το αριστερό να καλύπτει το δεξί και το subwoofer. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και θα ήθελα κάποια βοήθεια να βρω τι θέμα υπάρχει. Όταν τελειώσει η εξεταστική θα του κάνω clean install τα windows σίγουρα μπας και χρειάζεται αυτό αλλά αν γνωρίζει κάποιος κάτι και μπορεί να φτιαχτεί πριν το κάνω θα βοηθούσε απίστευτα πολύ.

Το σύστημα περιλαμβάνει:

Motherboard: Asus rog strix x570 F gaming

CPU: AMD Ryzen 7 3700X

RAM: G.Skill Trident z 32GB 3200mhz

GPU: Gigabyte Windforce 1050 ti

Speakers: Logitech Z337 

Αν χρειάζονται και άλλες πληροφορίες ευχαρίστως να τις παρέχω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

O ηχος εχει την ιδια συμπεριφορα κι αν συνδεσεις ακουστικα? Δηλαδη το ενα απο τα δυο παιζει με μεγαλυτερη ενταση? Βρε αθεοφοβε πηγες απο intel σε amd χωρις clean install των windows? Δεν αλλαξες απλα chipset αλλα πλατφορμα😁.. Ειναι σαν να ζητας μπελαδες 😁

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σας! 😁

Μόλις έλεγξα την συνδεσμολογία και φαίνεται καλά τίποτα δεν ακουμπάει εκεί που δεν πρέπει.

Επειδη δοκίμασα και την μπροστινή θύρα  aux και κάνει το ίδιο λογικά φταίει η κάρτα ήχου της μητρικής αυτο συμπαιρένω. Θα δοκιμάσω και μια εξωτερική κάρτα ήχου αλλά θα πρέπει να αγοράσω μια γιατί δεν έχω.

Και με τα ακουστικά το ίδιο κάνει. 

Το ξέρω ότι έπρεπε να κάνω clean install με τέτοια αλλαγή απλά επειδή τον ήθελα αμέσως λειτουργικό δεν ήθελα να μείνει out of commission άμα έκανα καμιά βλακεία 😅

Δημοσ.

πας device manager και τσεκάρεις αν εχεις warnings εκει κάνεις upd με χωστούς drv αν χρειάζεται και τέλος αφαιρείς phantom drivers αν εχεις 

μετα πας στα πιο σοβαρά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...