Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι 24 χρονών, δεν έχω κάποιο χαρτί πέρα από ένα ΙΕΚ δίκτυα και τηλεποικινωνίες που δεν είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να ακολουθήσω και σκεφτόμουν τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος του brexit να πάω Αγγλία έχοντας δικό μου άτομο εκεί για την αρχή. Εδώ και 6 χρόνια μένω μαζί με την κοπέλα μου και το πάμε σοβαρά, εκείνη σε 1 χρόνο τελειώνει το προπτυχιακό της με πολύ καλό βαθμό και θέλει να κάνει μεταπτυχιακό. Είδα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για pre settled status online αλλά παίζει ρόλο αν το κάνω απο Ελλάδα τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος ; Επίσης επειδή η δικιά μου δεν έχει Ελληνική υπηκοότητα αλλά Ρωσική, ξέρετε πως μπορεί να έρθει ; Έστω και αν χρειαστεί να κάνει το μεταπτυχιακό εκεί στην Αγγλία. 

Δεν μπορείς να το κάνεις απο Ελλάδα,θα πρέπει να είσαι Αγγλία ώστε να αποδεικνύεις πότε πηγες, Θα κρατήσεις το οτιδήποτε,αεροπορικό εισητήριο,τρένου ή λεωφορείου.Αποδείξεις απο ψωνια,οτι σε δείχνει στην Αγγλία.Μπορείς να το κάνεις με την εφαρμογή απο το κινητό σου αν έχει NFC  https://www.gov.uk/guidance/settled-status-for-eu-citizens-and-their-families-translations.el

H  κοπέλα σου θα χρειαστεί βίζα λογικά.,αν παντρευτείτε τότε μπορείς να την βάλεις στο pre settled που θα κάνεις για εσένα.

Πρόβλημα υπάρχει με την έκδοση Νational Insurance καθως τα jobcenter plus δεν δέχονται αιτήσεις  "λόγω"  covid ,Mπορείς να δουλεψεις όμως και χωρίς αυτόν,θα σου δώσει ο εργοδότης ένα προσωρινό νούμερο.

Οπωσδήποτε διαβατηριο,ξέχνα την ταυτότητα.. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NobodyRankXV είπε

Τα οποία απαραίτητα είναι; επίσης όσοι κάνουν αίτηση για το pre settled status πριν τις 31 Δεκεμβρίου συνεχίζουν κανονικά δίχως visa

θες National Insurance Number που δεν έχεις κ δεν μπορείς να βγάλεις αν δεν εισαι ΗΒ. Επίσης, θες διεύθυνση που αν θυμαμαι καλά ανεβασα κ αποδεικτικό. 

η λογική αυτό λεει οτι οποιος έρθει μετά θα χρειάζεται βίζα και οσοι είναι εδώ όχι αλλά αυτό πρεπει να επιβαιωθεί πρώτα. 

το pre settle status απλά σου εξασφαλίζει χρόνο να κλείσεις 5ετία τπτ άλλο

Επεξ/σία από bilya
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν μπορείς να το κάνεις απο Ελλάδα,θα πρέπει να είσαι Αγγλία ώστε να αποδεικνύεις πότε πηγες, Θα κρατήσεις το οτιδήποτε,αεροπορικό εισητήριο,τρένου ή λεωφορείου.Αποδείξεις απο ψωνια,οτι σε δείχνει στην Αγγλία.Μπορείς να το κάνεις με την εφαρμογή απο το κινητό σου αν έχει NFC  https://www.gov.uk/guidance/settled-status-for-eu-citizens-and-their-families-translations.el

H  κοπέλα σου θα χρειαστεί βίζα λογικά.,αν παντρευτείτε τότε μπορείς να την βάλεις στο pre settled που θα κάνεις για εσένα.

Πρόβλημα υπάρχει με την έκδοση Νational Insurance καθως τα jobcenter plus δεν δέχονται αιτήσεις  "λόγω"  covid ,Mπορείς να δουλεψεις όμως και χωρίς αυτόν,θα σου δώσει ο εργοδότης ένα προσωρινό νούμερο.

Οπωσδήποτε διαβατηριο,ξέχνα την ταυτότητα.. 

Επιτέλους μια απάντηση πάνω σε αυτό που ρώτησα,  ευχαριστώ πολύ φίλε μου,  αν βρω αποδείξεις,  εισιτήρια τραίνου κτλπ μου τα στείλει πχ ταχυδρομικά ο ξάδερφος μου , και πάλι δεν θα μπορώ να την κάνω την αίτηση από Ελλάδα? Ούτε με vpn ? Θα κοιτάξουν δηλαδή κάθε πτήση αν ήμουν σε κάποια από αυτή?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Επιτέλους μια απάντηση πάνω σε αυτό που ρώτησα,  ευχαριστώ πολύ φίλε μου,  αν βρω αποδείξεις,  εισιτήρια τραίνου κτλπ μου τα στείλει πχ ταχυδρομικά ο ξάδερφος μου , και πάλι δεν θα μπορώ να την κάνω την αίτηση από Ελλάδα? Ούτε με vpn ? Θα κοιτάξουν δηλαδή κάθε πτήση αν ήμουν σε κάποια από αυτή?

Οταν προσγειώνεσαι περνάς απο έλεγχο διαβατηριών.Αυτόματο μεν αλλά έχουν μια καταχώρηση με τον εισοδο σου στο διαβατήριο.Την οποία θα ελέγξουν και στην συνέντευξη για το ΝΙΝο.

Ξέχνα τις λαμογιές.Για καλό δικό σου το λέω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όσο αναφορά τον γάμο που λες μπορώ πχ να κάνω το pre settled εγω τωρα και μετα όταν παντρευτούμαι  να έρθει σαν γυναίκα μου ή πρέπει να παντρευτούμαι πριν κάνω το presettled?

Δημοσ.

προβλημα η βιζα της κοπελας.

Το μεταπτυχιακο στην Αγγλια θα φυγει κανα 20ρι. Με τον κορονωιο εχει δυσκολεψει πολυ η αγορα εργασιας για το ανειδικευτο προσωπικο, ιδιως φρεσκοαλλοδαπους. Ειμαι στον 16ο χρονο στην Αγγλια,  πριν τον κορονωιο θα σου ελεγα ελα και κατι θα βρεις.

Τωρα ειναι ζορια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές απλα η ερώτησή μου είναι αυτή:

Είδα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για pre settled status online αλλά παίζει ρόλο αν το κάνω απο Ελλάδα τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος ; 

Πρέπει να είσαι εδώ κ να σε βάλει η δικιά σου αν μένει Αγγλία στο συμβόλαιο και utilities, να κρατήσεις τα αεροπορικά, NIN δε μπορείς να βγάλεις ακόμα γιατί τα γραφεία είναι ακόμα κλειστά αλλά μπορείς να ξεκινήσεις δουλειά και θα σε βάλει ο employer on emergency tax.

Αλλά πρέπει να είσαι εδώ πριν τον Δεκέμβρη.

Άκυρο, τώρα είδα για την βίζα της κοπέλας. OP πρέπει να έχεις tenancy agreement/passport κ ότι είπα παραπάνω για να πάρεις το pre. Κ άνοιξε λογαριασμό τραπέζης.

Επεξ/σία από Iris_89
  • Like 1
Δημοσ.

Αν έχει λεφτά η κοπέλα, που για να σκάσει 20χίλιαρο για μεταπτυχιακό μάλλον έχει, να πας μαζί της μη στην φάει κανας Άγγλος. Πες της πρέπει να παντρευτούμε για να βγάλω και εγώ άδεια και προχώρα το.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Ξεχνά την λαμόγια «θα μου στείλει ο ξάδερφος μου απόδειξη κλπ κλπ» τα διαβατήρια ελέγχονται στα Βρετανικά σύνορα και φαίνεται ξεκάθαρα ποτέ μπήκες και βγήκες !!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Αν έχει λεφτά η κοπέλα, που για να σκάσει 20χίλιαρο για μεταπτυχιακό μάλλον έχει, να πας μαζί της μη στην φάει κανας Άγγλος. Πες της πρέπει να παντρευτούμε για να βγάλω και εγώ άδεια και προχώρα το.

Δεν ειναι εκει η κοπελιά παιδιά,  πρώτα θα πήγαινα εγω ως πολίτης ευρωπαϊκής ένωσης το μεταπτυχιακό το ανέφερα σαν λύση για να μπορέσει να έρθει Αγγλία και αυτή να μείνει. Εκτός και αν με έναν πολιτικό πιο μετά λύνονται όλα.

Δημοσ.
47 minutes ago, NobodyRankXV said:

Δεν ειναι εκει η κοπελιά παιδιά,  πρώτα θα πήγαινα εγω ως πολίτης ευρωπαϊκής ένωσης το μεταπτυχιακό το ανέφερα σαν λύση για να μπορέσει να έρθει Αγγλία και αυτή να μείνει. Εκτός και αν με έναν πολιτικό πιο μετά λύνονται όλα.

ο γαμος στην Αγγλια δεν λυνει και πολλα οσον αφορα την βιζα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μπορώ να πάω κανονικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και να κάνω αίτηση για pre settled και αν κάνω ένα σύμφωνο συμβίωσης με την κοπελιά μπορεί να ακολουθήσει σαν σύντροφος πολίτη ευρωπαικής ένωσης και να κάνει και αυτή αίτηση για το pre settled status και να εξασφαλίσουμε 5 χρόνια διαμονής και ύστερα να κάνουμε για το settled status. 

Βάση του επίσημου site της Αγγλίας:

If you’re a family member of an EU, EEA or Swiss citizen

You can apply if you’re in a relationship with an EU, EEA or Swiss citizen as their spouse, civil partner or unmarried partner.

Και επίσης για να μην χάσεις το pre settled status σου μπορείς να λείψεις απο αγγλία σε διάστημα 6 μηνών μέσα σε έναν χρόνο.

Οπότε μπορούμε να πάμε πριν τις 31 Δεκεμβρίου ένα ταξιδάκι να πάρουμε το status και να το έχουμε καβάτζα και μετά έχουμε 6 μήνες περιθώριο να τακτοποιήσουμε όποιες εκρεμότητες.

Βέβαια αν βγάλω μια σιμ και κάνω κάποιο συμβόλαιο κινητής με την απόδειξη κάθε μήνα και να λείπω στην Ελλάδα μπορώ να καλύψω ότι έμενα Αγγλία.

Επεξ/σία από NobodyRankXV
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ΜΗΝ πας τελευταία στιγμή,βάζουν εμπόδια για να μην μπουν πολλοί απο έξω,πχ έκδοση ΝΙ.Εγώ Νοέμβρη το πολύ θα ανέβαινα.

Μπορείς όμως να κάνεις αίτηση για το pre settled status χωρίς να έχεις NIN άσε που είναι και κλειστά τα γραφεία λόγο covid

Επεξ/σία από NobodyRankXV

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...