Προς το περιεχόμενο

κοινή χρήση φακέλων


Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ίσως δεν είναι η κατάλληλη κατηγορία που επέλεξα..

Στο γραφείο έχουμε έναν υπολογιστή για server. Στην ουσία έχει έναν shared folder όπου έχουν πρόσβαση όλοι και εκεί αποθηκεύονται τα αρχεία.

Ψάχνω να βρω κάτι καλύτερο. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε κάποια υπηρεσία cloud. Δε θυμάμαι ποια, νομίζω Onedrive.

Το πρόβλημα ήταν ότι δημιουργούνταν πολλαπλά αντίγραφα των αρχείων και χανόταν η μπάλα. Προφανώς ανοίγανε 2 άτομα το ίδιο αρχείο και γι αυτό αυτός ο πανικός. Σε μερικά αρχεία υπήρχαν 4-5 αντίγραφα και έπρεπε να ψάχνουμε ποιο απ όλα είναι το τελευταίο.

Σκέφτομαι να πάμε πάλι στη λύση του cloud (ίσως gdrive). Ποια η πρόταση σας και πως μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το θέμα με τα πολλαπλά αντίγραφα.

Συνολικά θα έχουν πρόσβαση 7 υπολογιστές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγγραφα επεξεργάζεστε;

Για να μπορείς να δουλεύεις ένα αρχείο excel παράλληλα σε πολλούς χρήστες θα πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή "Κοινή χρήση βιβλίου" από την καρτέλα "Αναθεώρηση", ενώ για word θα πρέπει να το κάνεις πάλι από την καρτέλα "Αναθεώρηση" μέσω της "Παρακολούθηση αλλαγών".

Αναφορά σε κείμενο


Από τη βοήθεια της Microsoft:

Ορίσετε ένα κοινόχρηστο βιβλίο εργασίας

Microsoft Office Excel 2007

Κάντε κλικ στην καρτέλα "Αναθεώρηση".

Στην ομάδα "Aλλαγές" , κάντε κλικ στο κουμπί "Κοινή χρήση βιβλίου εργασία ".

Στην καρτέλα "Επεξεργασία", κάντε κλικ για να επιλέξετε το "Επιτρέπονται αλλαγές από περισσότερους από έναν χρήστες ταυτόχρονα". Αυτό επιτρέπει επίσης τη συγχώνευση βιβλίων εργασίας πλαίσιο ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Στο πλαίσιο διαλόγου "Αποθήκευση ως", αποθηκεύστε το κοινόχρηστο βιβλίο εργασίας σε μια θέση δικτύου, όπου άλλοι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό.

Microsoft Office Excel 2003

Στο μενού Εργαλεία , κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση βιβλίου εργασίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία .
Κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου "Επιτρέπονται αλλαγές από περισσότερους από έναν χρήστες ταυτόχρονα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Όταν σας ζητηθεί, αποθηκεύστε το βιβλίο εργασίας.

Στο μενού αρχείο , κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ως και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το κοινόχρηστο βιβλίο εργασίας σε μια θέση δικτύου, όπου άλλοι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό.

Για τα shares, έχω στήσει σε γραφείο έναν παλιό υπολογιστή (p4 256mb ram) με έναν 250άρι δίσκο με freenas (μια παλιά έκδοση 0.7 - άρθρο / λινκ για κατέβασμα) και έχω σηκώσει μόνο smb για να εξυπηρετεί περίπου 8-10 χρήστες (το κάνει πολύ χαλαρά) και σε άλλο γραφείο, με πάνω από 30 χρήστες και πιο περίπλοκες ανάγκες για δικαιώματα, έχω στήσει έναν xpenology (synology λειτουργικό πατσαρισμένο για να τρέχει σε όχι synology σύστημα).  Και τα δύο δουλεύουν πολύ καλά.

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα αρχεία δεν είναι συγκεκριμένα. Οτιδήποτε. από word excel μέχρι εικόνες, rar βίντεο...

Στην ουσία ό,τι αρχείο υπάρχει αποθηκεύεται εκεί για να έχουν πρόσβαση όλοι. Είναι η αποθήκη μας. είναι ένας παλιος υπολογιστής που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά και έλεγα να τον πετάξω και να δουλέψουμε με το cloud. Δεν υπάρχει θέμα όπως είναι τώρα, όλα δουλεύουν οκ, αλλά έλεγα να πάρει δρόμο ο υπολογιστής. Για δική μου χρήση σε μερικά μηχανήματα χρησιμοποιώ Onedrive, yandex και δεν έχω θέμα. Αλλά παρατήρησα ότι όταν οι χρήστες αυξάνονται, αυξάνονται και οι πιθανότητες για διπλά αρχεία και μερικές φορές χωρίς λόγο. Δηλαδή αρχείο που το ανοίγει μόνο ένας χρήστης να δημιουργεί αντίγραφο. Γιατί;

Θα κάνω μια προσπάθεια στο gdrive να δω πως θα πάει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...