Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά.

θέλω να αγοράσω ένα 128gb στικακι και βλεπω σχολια σκρουτζ στα περισσοτερα να λενε για οσο δουλεψε καλο ηταν,αντεξε ενα μηνα κτλ. Γενικοτερα διαβαζω πολλα τετοια σχολια για τα στικακια και σε εταιριες τυπου Sandisk.

Έγω ένα turbo x απο τοτε που πηγαινα σχολειο(πριν 15χρονια) και μαλιστα ετυχε να πεσω θαλασσα και να το εχω στην τσεπη μου....και δουλευει μεχρι και τωρα.

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι εάν υπάρχει κάποιο 128gb usb stick με εγγύηση εφορου ή τέλος πάντων που να ισχυρίζεται ότι θα αντέξει αρκετά παραπάνω απο τα συνηθισμενα σε λογική τιμή?! 

άκου τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας.

να στε καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έψαχνα κι εγώ πέρυσι και κατέληξα σε αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/15372076/Kingston-DataTraveler-106-128GB-USB-3-1.html

Κι εγώ έχω από το δημοτικό (11 χρόνια) το DT 101 G2.

Αρκετά αργό, αλλά ποτέ δεν εμφάνισε θέμα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Γενικα τα usb drives πρεπει να χρησιμοποιουνται για ευκολια μεταφορας και οχι για ασφαλεια δεδομενων, μιας και μπορουν να χαλασουν ανα πασα στιγμη και χωρις να δωσουν σημαδια. Τωρα για τον ενα μηνα που αναφερεις θεωρω οτι ειναι αφυσικο και προφανως κακη παρτιδα, απο εκει και περα ομως δε μπορεις να περιμενεις σοβαρες εγγυησεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πχ είδα αυτό

ποιο να εμπιστευτώ κάπως καλύτερα; ή είναι απλά τζόκερ;

αυτό που είπε ο φίλος διαβάζω ότι είναι πολύ αργό.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickvas19 είπε

είναι απλά τζόκερ;

Εννοείται!

διαβάζω ότι είναι πολύ αργό.

Αλλά κατά γενική ομολογία αξιόπιστο και με χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.

εγώ πχ είδα αυτό

ποιο να εμπιστευτώ κάπως καλύτερα; ή είναι απλά τζόκερ;

αυτό που είπε ο φίλος διαβάζω ότι είναι πολύ αργό.

Να το εμπιστευτείς για τι πράγμα? Αυτό είναι το ζητούμενο. Και το στικάκι σκληρός είναι και έχει τις ίδιες πιθανότητες να παρουσιάσει πρόβλημα με τα προβλήματα που είναι σε αυτό thread. Φαντάζομαι δεν είναι για φύλαξη αρχείων και αν είναι, πρέπει να προμηθευτείς τουλάχιστον δυο ωστε, να περάσεις και στα δυο τα ίδια αρχεία. Όποτε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δεις και τον οικονομικό παράγοντα , παίρνοντας δυο φτηνά και όχι τόσο γρήγορα στικ.

Αν είναι για μεταφορά αρχείων που δεν σε ενδιαφέρει τόσο να χάσεις θα σου συνιστούσα πάλι με κριτήριο τα οικονομικά σου να ψάξεις να βρεις το πιο γρήγορο.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος θέλει μακροβιότητα και αξιοπιστία μπορεί να επιλέξει φλασάκι με MLC NAND. Bonus οι πολύ υψηλές ταχύτητες.

Αλλά θα το πληρώσει...

https://www.skroutz.gr/s/7545412/Transcend-Jetflash-780-128GB-USB-3-0.html

As Transcend's fastest USB 3.1 Gen 1 flash drive, the extremely fast yet fashionable JetFlash 780 is equipped with the USB 3.1 Gen 1 interface to ensure unbeatable performance. Additionally, the top-tier MLC NAND flash chips inside provide consistent long-life durability and endurance.

https://www.transcend-info.com/Products/No-378

Δημοσ.

Έχω κάτι sandisk και trascend με 5 χρόνια εγγύηση και δεν είχα ποτέ θέμα. Άμα χάλαγε, απόδειξη, στικάκι, καινούργιο την ίδια μέρα.

128GB με 11.90€ και εγγύηση εφ όρου ζωής και δεν σε νοιάζει οτι και αν πάθει όποτε. Σήμερα πήρα ένα καινούργιο που είδα σε crazy sunday: https://www.e-shop.gr/team-group-flash-drive-tc1833128gb01-c183-usb-31-128gb-p-PER.323346

Τίμιο. :)

Δημοσ.

Απορία: η εγγραφή αρχείων σ' αυτό το usb 128GB φλασάκι είναι σταθερή ή κάνει "κύματα" (δηλ. σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα και ξεκινά και πάλι σταματά κ.ο.κ.);
Ρωτάω γιατί ένα φτηνό 128GB που αγόρασα πριν από μερικούς μήνες (ένα ADATA) αυτό ακριβώς κάνει - πολύ παράξενη συμπεριφορά που μάλλον η εταιρεία θεωρεί φυσιολογική. Μάλιστα στους έξι περίπου μήνες χρήσης χάλασε εντελώς ξαφνικά ενώ το είχα πάνω στον υπολογιστή (έγινε απίστευτα αργό στην ανάγνωση - 30 KB/s) και μου το αντικατέστησαν με καινούριο, που παρουσιάζει κι αυτό την ίδια συμπεριφορά στην εγγραφή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 ώρες πριν, accipio είπε

Απορία: η εγγραφή αρχείων σ' αυτό το usb 128GB φλασάκι είναι σταθερή ή κάνει "κύματα" (δηλ. σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα και ξεκινά και πάλι σταματά κ.ο.κ.);
Ρωτάω γιατί ένα φτηνό 128GB που αγόρασα πριν από μερικούς μήνες (ένα ADATA) αυτό ακριβώς κάνει - πολύ παράξενη συμπεριφορά που μάλλον η εταιρεία θεωρεί φυσιολογική. Μάλιστα στους έξι περίπου μήνες χρήσης χάλασε εντελώς ξαφνικά ενώ το είχα πάνω στον υπολογιστή (έγινε απίστευτα αργό στην ανάγνωση - 30 KB/s) και μου το αντικατέστησαν με καινούριο, που παρουσιάζει κι αυτό την ίδια συμπεριφορά στην εγγραφή.

Σε εμένα:

Το sandisk flair ultra 64g κάνει μικρά κυματάκια μεταξύ 17 -21 mb/s

Το Trascend 700 64g κάνει κυματάρες μεταξύ 10-18mb/s

Το TeamGroup 813- 128g σχεδόν δεν κάνει καθόλου και είναι μεταξύ 27-28 mb/s

Όλα σε usb 2 πόρτα win10 pro.

Όπως καταλαβαίνεις η ταχύτητα και τα κύματα (το buffer δηλαδή που έχει η κάθε εταιρία) παίζουν αρκετά. Αν σταματάει τελείως για μερικά δεύτερα τότε κάτι περιμένει το άλλο (bottleneck) ο σκληρός το stick ή τούμπαλιν ή έχει αρχίζει και τα παίζει το ενσωματωμένο  buffer chip.

Εύχομαι να βοήθησα.

Επεξ/σία από -dL-
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις επισημάνσεις σου. Το έχω δοκιμάσει σε 3 υπολογιστές, σε usb 2 και σε usb 3 θύρες και παρουσιάζει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά, από την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα: η εγγραφή αρχίζει κανονικά, ύστερα από λίγα (5-10) δευτερόλεπτα σταματά εντελώς (για 10-15 δευτερόλεπτα), ύστερα συνεχίζει για άλλα 5-10 δευτερόλεπτα, και πάλι σταματά και πάλι συνεχίζει κ.ο.κ., μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Αυτό γίνεται και με την Εξερεύνηση των Windows αλλά και με το Teracopy. Επομένως, είναι "feature" του φλασακίου, ίσως δείγμα κακής ποιότητας υλικού.
Είναι το πρώτο και μόνο φλασάκι, απ' όσα έχω, που συμπεριφέρεται έτσι. Κι επειδή το θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο, πιστεύοντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να χαλάσει ξανά, δεν το εμπιστεύομαι για αποθήκευση σημαντικών αρχείων.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, -dL- είπε

Σε εμένα:

Το sandisk flair ultra 64g κάνει μικρά κυματάκια μεταξύ 17 -21 mb/s

Το Trascend 700 64g κάνει κυματάρες μεταξύ 10-18mb/s

Το TeamGroup 813- 128g σχεδόν δεν κάνει καθόλου και είναι μεταξύ 27-28 mb/s

Όλα σε usb 2 πόρτα win10 pro.

Όπως καταλαβαίνεις η ταχύτητα και τα κύματα (το buffer δηλαδή που έχει η κάθε εταιρία) παίζουν αρκετά. Αν σταματάει τελείως για μερικά δεύτερα τότε κάτι περιμένει το άλλο (bottleneck) ο σκληρός το stick ή τούμπαλιν ή έχει αρχίζει και τα παίζει το ενσωματωμένο  buffer chip.

Εύχομαι να βοήθησα.

Στο Sandisk Cruzer Blade 64GB USB 2.0 σε αντιγραφή ταινίας 2GB κυμαίνεται από 6,5-14,5MB/s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, accipio είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις επισημάνσεις σου. Το έχω δοκιμάσει σε 3 υπολογιστές, σε usb 2 και σε usb 3 θύρες και παρουσιάζει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά, από την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα: η εγγραφή αρχίζει κανονικά, ύστερα από λίγα (5-10) δευτερόλεπτα σταματά εντελώς (για 10-15 δευτερόλεπτα), ύστερα συνεχίζει για άλλα 5-10 δευτερόλεπτα, και πάλι σταματά και πάλι συνεχίζει κ.ο.κ., μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Αυτό γίνεται και με την Εξερεύνηση των Windows αλλά και με το Teracopy. Επομένως, είναι "feature" του φλασακίου, ίσως δείγμα κακής ποιότητας υλικού.
Είναι το πρώτο και μόνο φλασάκι, απ' όσα έχω, που συμπεριφέρεται έτσι. Κι επειδή το θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο, πιστεύοντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να χαλάσει ξανά, δεν το εμπιστεύομαι για αποθήκευση σημαντικών αρχείων.

Κάτι που θυμήθηκα και μπορεί να έχει σημασία, όταν το στικάκι το εχω σε NTFS format κάνει μερικά σταματήματα, τίποτα τρομερό γιατι κάνει journaling τα αρχεία. Όταν το έχω σε exFAT δεν κάνει και το "πίνει" αμάσητο. Δοκίμασε το μήπως αλλάξει κάτι ή δείς τίποτα καλύτερο. (αν είσαι σε Mac μπορείς να γράψεις και να διαβάσεις στικάκια σε exfat ενω σε ntfs μόνο τα διαβάζει).

NTFS vs exFAT

NTFS is ideal for internal drives, while exFAT is generally ideal for flash drives. Both of them have no realistic file-size or partition-size limits.

Επεξ/σία από -dL-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...