Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Εγώ πάντως στο καινούργιο κλιματιστικό που έβαλα και για τον ίδιο φόβο λόγω διακοπών ρεύματος κι επειδή παίρνει κατευθείαν ρεύμα από μπουάτ, έχω βάλει έναν διακόπτη πίνακα προκειμένου να το προστατεύσω. Βέβαια εμένα είναι στα πλάγια κοντά σε τοίχο, οπότε τον έχω κρύψει και δεν φαίνεται αν δεν πας σε συγκεκριμένο σημείο για να τον δεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

#Alxnks      Ο διακόπτης πίνακα το προστατεύει από κεραυνό; 

41 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Αν είναι σε κάνα εξοχικό ξέρω γω και θες να το κάνεις για να το γλιτώσεις από καμία αιχμή ρεύματος όσο λείπεις, να ξέρεις πως ένας τέτοιος διακόπτης πιθανά να μην το προστατέψει όπως θα το προστάτευε απλά το να είναι εκτός πρίζας.

Πώς αλλιώς μπορώ να προστατεύσω το κλιματιστικό χωρίς να το βγάλω απο την πρίζα;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

#Alxnks      Ο διακόπτης πίνακα το προστατεύει από κεραυνό; 

Πώς αλλιώς μπορώ να προστατεύσω το κλιματιστικό χωρίς να το βγάλω απο την πρίζα;

Κατέβαζε την ασφάλεια στον πίνακα για την γραμμή που παίρνει το ερκοντισιον. Η ασφάλεια έχει μεγαλύτερες αντοχές.

Και πάλι, ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να το βγάζεις από την πρίζα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Ή απλά βάζεις ένα αντικεραυνικό ρελέ στον πίνακα και ξενοιάζεις για την προστασία ολόκληρης της εγκατάστασης και όχι μόνο του κλιματιστικού.Αν πάρεις raycap που είναι και ελληνική εταιρία , δεν θες καν να αλλάζεις φυσίγκιο εαν και όταν γίνει το μοιραίο.Απλά η τιμή δυστυχώς τσούζει λίγο , αλλά αξίζει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zoranb είπε

Προτιμώ μια χωνευτή λύση, καθώς δεν μου αρέσει να εξέχουν μαραφέτια από τον τοίχο.

Να δεχτώ πως το HS110 είναι λίγο τεράστιο (βέβαια λόγω tplink έχει υποστήριξη στην κοινότητα και πολλά έτοιμα plugins για διάφορες χρήσεις, εγώ πχ το έχω στο octoprint και ανοιγοκλείνω μέσω αυτού τον 3d εκτυπωτή). Από την άλλη υπάρχουν πολλές λύσεις που είναι πιο διακριτικές, όπως το BlitzWolf BW-SHP6 και δεν φαίνεται άσχημο, αφού ελάχιστα προεξέχει σαν την ίδια την πρίζα. Ίσως να σε ενοχλεί το led ring που έχει βέβαια, αλλά εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Και φυσικά έχεις όλα τα πλεονεκτήματα που θες, όπως να το ανοιγοκλείνεις από μακρυά, μέτρηση κατανάλωσης κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα πριν κανά χρόνο ένα ρελέ €50... τώρα πρέπει να τον αντικαταστήσω με τον αντικεραυνικό ή μπορεί να μπεί μαζί κ ο αντικεραυνικός;

Επεξ/σία από zoranb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...