BadBoy Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Ναι είναι λίγο χαζή αυτή η απορία μου αλλά πάντα την είχα τι να κάνω; Λοιπόν, αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω σε ένα σύστημα 2 κάρτες γραφικών, μία PCI (πχ. Voodoo) και μία AGP (οποιαδήποτε). Θα δημιουργούνται conflicts, δεν θα ανοίγει το σύστημα ή (αυτό που θεωρώ πιο πιθανό) θα βλέπει μόνο τη μία; Άντε λύστε μου την απορία και μέχρι να απαντήσετε, μην ανησυχείτε, θα έχω σκεφτεί κάτι πιο τρελό. :twisted: :twisted: :twisted:
georgeadams Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Στα Windows 2000 & XP μπορείς να έχεις 2 (και παραπάνω) κάρτες vga να δουλεύουν ταυτόχρονα. Μπορείς έτσι να έχεις πολλά παράθυρα ανοιχτά για να δουλεύεις καλύτερα με πολλά προγράμματα. Στα παιχνίδια όμως, θα μένει ενεργή μόνο η κύρια κάρτα (προφανώς η AGP εκτός αν έχεις δηλώσει στο bios την PCI ως πρώτη). Η voodoo που φέρνεις ως παράδειγμα είναι διαφορετική περίπτωση, μιας και ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να δουλεύει έτσι κι αλλιώς σαν 2η κάρτα που ενεργοποιούταν μόνο στα παιχνίδια...
BadBoy Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Ναι, αλλά σε ποια κάρτα θα μπει το καλώδιο της οθόνης; Χρειάζεται τίποτα ειδικό για να το κάνω αυτό; Και αν κατάλαβα καλά, αν βάλω μια Voodoo τα παιχνίδια θα παίζουν με αυτήν και όχι με την κύρια VGA που έχω τώρα; (Να εξηγηθώ: Πάντα είχα αυτή την απορία και τώρα που έπεσε στα χέρια μου μια Voodoo είπα να την κάνω πράξη).
BadBoy Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μπορείς έτσι να έχεις πολλά παράθυρα ανοιχτά για να δουλεύεις καλύτερα με πολλά προγράμματα. Σε αυτό... Ή δεν ισχύει σε σύγχρονα μηχανήματα;
a123xxsp Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 χμ... σε συνέχεια των παραπάνω... μπορείς να έχεις και 2 οθόνες συνδεδεμένες? ε ρε λέει και να είχες τρεις μία μπρος και 2 πλάι και να παίζεις RPG και να βλέπεις παντού γύρω σου......
BadBoy Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Αυτό το ξέρω και γίνεται. Μπορείς να βάλεις και τρεις οθόνες αλλά δεν ξέρω πώς. Είχα δει μια εικόνα από μια παρουσίαση παιχνιδιού στην Ε3 σε 3 οθόνες! Και η μία είναι συνέχεια της άλλης, δηλ. δεν φαίνεται κάτι που εσύ δεν μπορείς τώρα να δεις, αλλά σου δημιουργείται η αίσθηση του surround.
a123xxsp Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 ναι σε custom κατάσταση κλπ το έχω δει και εγώ, το θέμα είναι αν μπορείς να το κάνεις σπίτι... (αν και που να βρεις 3 οθόνες + 3 κάρτες γραφικών και ακόμα χειρότερα που να δουλέψουν αυτά μαζί..... :wink: )
ApostolosA Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Αυτο που λές ονομάζεται triple head και το κανει η MATROX Parhelia. Δεν προτείνεται για gaming (FPS κλπ), στα επίπεδα μιας RADEON 8500LE. Είναι λίγο ακριβούτσικη (εκτός και αν διαλέξεις ενα πιο lite μοντέλο π.χ. την P750), που κι' αυτό είναι ακριβό. Αυτά.
georgeadams Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Ναι, η Matrox είναι η μόνη που μπορεί να δείχνει εικόνα σε 3 οθόνες ταυτόχρονα και να κάνει και 3D επιτάχυνση σε αυτές (δηλαδή να δουλεύουν οι 3 οθόνες σε παιχνίδια). Μόνο που, όπως λέει και ο ApostolosA, η ταχύτητα της δεν συγκρίνεται με τις τρέχουσες Ati & nVidia Αλλιώς, μπορείς να παίξεις μερικά παιχνίδια (όσα το υποστηρίζουν) σε παράθυρο, αλλά με σημαντική μείωση στις επιδόσεις. Αυτό το είχα δοκιμάσει στο MS Flight Simulator 2002, βάζοντας άλλο view σε κάθε οθόνη (με την Ati 9700 που βγάζει 2 εξόδους VGA). Δούλεψε, αλλά το frame rate ήταν απελπιστικά αργό... Έτσι, η χρησιμότητα των πολλών οθονών είναι όταν θέλουμε να βλέπουμε πολλά παράθυρα ταυτόχρονα, αλλά όχι παιχνίδια. Για παράδειγμα, είχα βάλει παλιότερα σε ένα γνωστό μου, στο PC του με Pentium 3 667MHz, εκτός από την TNT2 σε AGP, κι άλλες 3 SiS σε PCI. Έτσι, δούλευαν ταυτόχρονα 4 οθόνες στα Windows για να μπορεί να ανοίγει πολλά παράθυρα (internet explorer, excel, metastock) για να παρακολουθεί καλύτερα το χρηματιστήριο(*) (*) Φυσικά, δεν κέρδισε ποτέ τόσα λεφτά από το Χρηματιστήριο ώστε να δικαιολογήσει το κόστος των 4 οθονών αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
BadBoy Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Τελικά, αν βάλω τη Voodoo, ποια κάρτα θα δουλεύει στα παιχνίδια; Και κάτι άλλο, ποια είναι καλύτερη, η Ati 9600pro ή η Matrox Parhelia;
georgeadams Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Σε ότι αφορά τη voodoo, εξαρτάται από το παιχνίδι. Τι κάρτα γραφικών έχεις όμως? Κατά 99.9% θα έχει καλύτερα γραφικά από τη voodoo έτσι κι αλλιώς. Σε ότι αφορά τις άλλες 2 κάρτες, η Ati 9600Pro είναι σαφώς καλύτερη από τη Matrox Parhelia (η οποία το μόνο προσόν που έχει είναι πως βγάζει έξοδο για 3 οθόνες).
ApostolosA Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Συμφωνω με τον προλλαλήσαντα με μόνο τη διαφορά ότι εάν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου για Video Editing (έστω και ερασιτεχνικό) η MATROX ΣΑΦΩΣ υπερέχει της ATI 9600Pro. Το ίδιο ισχύει και για μερικές άλλες εφαρμογές που μπορεί να τρέχεις στον Η/Υ σου όπως π.χ σχεδιαστικά προγράμματα ή προγράμματα επεξεργασίας εικόνας κλπ. κλπ. Πάντως απο άποψη IQ η MATROX δεν παίζεται. Στην ερώτηση για τη Voodoo και ποιά κάρτα θα δουλεύει στα παιχνίδια να πω οτι τα παιχνίδια θα τρέχουν σ' αυτήν που έχεις ορίσει ως primary.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.