G.TH. Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Από νομική άποψη, αν όντως ισχύσει αυτό, σίγουρα κάποιοι πολίτες θα κινηθούν για να ισχύσει και το ανάποδο, όποιος έχει δίπλωμα Α1 να οδηγεί και αυτοκίνητο ελεύθερα. 1
Klausx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Το ποσοστό του δεν έχω οδηγήσει ποτέ παπακι θα είναι πολύ μικρό. Μπορούν να βάλουν μερικά μαθήματα για τα βασικά κυρίως για το σύστημα πέδησης σε μηχανάκι την ώρα που παίρνεις το δίπλωμα αυτοκινήτου. "Θέλει ισορροπία είπε ο ντελιβερας που οδηγάει με το ένα χέρι και πατάει φρένο με τον αγκώνα χωρίς κράνος σε μονόδρομο ανάποδα..." Σίγουρα θέλει μια ΒΑΣΙΚΗ εκπαίδευση για να μην έχουμε "αστεία" ατυχήματα τύπου Κίνα και όχι μόνο. Επίσης όταν το 90% αγγελιών ζητάει δίπλωμα για μηχανάκι η κυβέρνηση έχει δει το μέλλον. Όλοι ντελιβεραδες να έρθει η ανάπτυξη..Εξάλλου αν βάλουν την αύξηση στα τέλη με βάση τους ρύπους καλύτερα ποδήλατο. 2
LongTom Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Πολύ περίεργο επειδή στα εξωτερικά ήταν η νόρμα για δεκαετίες να παίρνεις δίπλωμα για αμάξι και μικρά μηχανάκια, αλλά πρόσφατα ('00s) άρχισαν να τα διαφοροποιούν. Πως και πήραν τέτοια απόφαση τώρα; Ποιος θα πάρει το τυρί αυτή την φορά; Γιατί να αλλάξει κάτι τέτοιο μετά από σχεδόν 70-80 χρόνια, όλο και κάποια ομάδα ψηφοφόρων θα το επέβαλε... | Πάντως το ότι ανησυχούμε για αύξηση ατυχημάτων, σε μια χώρα που οι κάγκουρες είναι η νόρμα, οι έφηβοι γυρνάνε δίχως δίπλωμα έως γίνει καμία βλακεία (και έπειτα βγάζουν για να μην πέσει μπουζου) και άλλα μυριάδες τέτοια ωραία, με ξεπερνά.
korakios Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ίσως σκούτερ μέχρι 50αρι το πολύ και πάλι δεν έχει νόημα . Μάλλον λόγω καραντίνας μειώθηκαν τα τροχαία και θέλουν να ξεπατωθεί περισσότερος κόσμος . 1 λεπτό πριν, LongTom είπε Πάντως το ότι ανησυχούμε για αύξηση ατυχημάτων, σε μια χώρα που οι κάγκουρες είναι η νόρμα, οι έφηβοι γυρνάνε δίχως δίπλωμα έως γίνει καμία βλακεία (και έπειτα βγάζουν για να μην πέσει μπουζου) και άλλα μυριάδες τέτοια ωραία, με ξεπερνά. Το ότι θα αυξηθούν ?
godfather0991 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μην τα μπερδεύουμε παιδιά, άλλο να κάνει κάποιος κάτι παράνομα όπως να μην έχει δίπλωμα και να οδηγεί κτλ. και άλλο με τις ευλογίες του κράτους. Κατ' αρχάς στην Ελλάδα δεν θέλουμε τέτοιους νόμους που να επιβαρύνουν την κατάσταση αλλά ακριβώς το αντίθετο θέλουμε πιο σκληρούς νόμους και πιο δύσκολη εκπαίδευση. Και οδική παιδεία αλλά για να έχεις οδική παιδεία πρέπει να έχεις παιδεία γενικώς οπότε αυτό το αφήνουμε στην άκρη 🤣 Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από godfather0991
pontez2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, LongTom είπε Πάντως το ότι ανησυχούμε για αύξηση ατυχημάτων, σε μια χώρα που οι κάγκουρες είναι η νόρμα, οι έφηβοι γυρνάνε δίχως δίπλωμα έως γίνει καμία βλακεία (και έπειτα βγάζουν για να μην πέσει μπουζου) και άλλα μυριάδες τέτοια ωραία, με ξεπερνά. Ειναι δεδομένη η αυξηση των ατυχημάτων. Ηταν που ηταν η κατάσταση δυσκολη, λογω πολυ κακης οδηγικης συμπεριφοράς, τωρα θα φτάσει στο απροχώρητο. Ο σκοπός ηταν να βελτιωθουν οι εξετάσεις οδήγησης και ο κόσμος να μαθαίνει να οδηγάει σε πραγματικές συνθήκες, οχι να τους δινεις τζάμπα το διπλωμα. Απορω κιολας πως υπάρχει κόσμος που χαίρεται με αυτο.
WireFire Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Κανονικά θα μπορούν οι πλέον οι κάτοχοι αδειών οδήγησης αυτοκινήτων να οδηγούν και δίκυκλα με κινητήρες έως 125 κ.εκ. μετά από την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Τα παραπάνω αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση A3/Οικ. 56475/6635 που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την άδεια οδήγησης, καθώς και τροποποιεί τo Παράρτημα Ι του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101). 4
sambouar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ένας οδηγός αυτοκινήτου έχει γνώση του ΚΟΚ και της κυκλοφορίας στο δρόμο. Θεωρείτε ότι χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να οδηγήσει ένα σκουτεράκι ή ένα παπί ώστε να χρειάζεται μαθήματα με δάσκαλο και ξεχωριστές εξετάσεις? Δεν νομίζω. 1
WireFire Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, paylidis είπε Απαράδεκτο. Θα γεμίσουμε άσχετους με μηχανάκι Ενώ τωρα εχουμε γεμισει ασχετους με μηχανακι με διπλωμα. Μόλις τώρα, sambouar είπε Ένας οδηγός αυτοκινήτου έχει γνώση του ΚΟΚ και της κυκλοφορίας στο δρόμο. Θεωρείτε ότι χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να οδηγήσει ένα σκουτεράκι ή ένα παπί ώστε να χρειάζεται μαθήματα με δάσκαλο και ξεχωριστές εξετάσεις? Δεν νομίζω. Οχι, απλα φωναζουν οι σχολες οδηγων γιατι θα χασουν τα ευκολα λεφτακια για τα δηθεν μαθηματα που εκαναν. 7 1
apostolosapok Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, sambouar είπε Ένας οδηγός αυτοκινήτου έχει γνώση του ΚΟΚ και της κυκλοφορίας στο δρόμο. Θεωρείτε ότι χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να οδηγήσει ένα σκουτεράκι ή ένα παπί ώστε να χρειάζεται μαθήματα με δάσκαλο και ξεχωριστές εξετάσεις? Δεν νομίζω. Ναι χρειάζεται, γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι το παπί , scooter , ποδήλατο είναι παιχνίδια και βγαίνουν στους δρόμους χωρίς να υπακούνε τον ΚΟΚ για τις "κοντινές δουλειές" και καλά χωρίς εξοπλισμό , ανασφάλιστοι σε ένα σάπιο παλιόπραμα που δεν πιάνουν καν τα φρένα και πάνε αραχτοί. Δες τα κλασικά παπούδια πάνω σε χρέπι παπί 20ετίας ή τους τύπους σε beverly που είναι οι κλασικές φάρες κίνδυνος θάνατος την επόμενη φορά που θα βγεις στον δρόμο να καταλάβεις πως θα οδηγούν και οι επόμενοι χωρίς δίπλωμα. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από apostolosapok 1
pontez2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, WireFire είπε Ενώ τωρα εχουμε γεμισει ασχετους με μηχανακι με διπλωμα. Οχι, απλα φωναζουν οι σχολες οδηγων γιατι θα χασουν τα ευκολα λεφτακια για τα δηθεν μαθηματα που εκαναν. Όταν το ελληνικο συστημα, προσαρμοστει με το ευρωπαικο, τοτε μπορουμε να δινουμε και διπλωματα για μηχανάκι ανευ εξέτασης. Για την ωρα το να κάνουμε ότι και η Ε.Ε. χωρις να έχει αλλάξει το πλαίσιο σε εμάς, ειναι εγκληματικό. Το λεω ως οδηγος αυτοκινητου και μοτοσυκλέτας παράλληλα. Στο κέντρο της πόλης ειναι αδύνατον να οδηγήσει μηχανάκι κάποιος που δε γνωρίζει.
WireFire Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, pontez2 είπε Για την ωρα το να κάνουμε ότι και η Ε.Ε. χωρις να έχει αλλάξει το πλαίσιο σε εμάς, ειναι εγκληματικό. Να το ξαναβάλω γιατί μάλλον δεν καταλαβαινετε καποιοι τι διαβαζετε. Αν συνεχισεις να μην καταλαβαινεις δεν μπορω να κανω κατι. 22 λεπτά πριν, WireFire είπε Κανονικά θα μπορούν οι πλέον οι κάτοχοι αδειών οδήγησης αυτοκινήτων να οδηγούν και δίκυκλα με κινητήρες έως 125 κ.εκ. μετά από την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Τα παραπάνω αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση A3/Οικ. 56475/6635 που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την άδεια οδήγησης, καθώς και τροποποιεί τo Παράρτημα Ι του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101).
Salvation81 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, WireFire είπε Ενώ τωρα εχουμε γεμισει ασχετους με μηχανακι με διπλωμα. Οχι, απλα φωναζουν οι σχολες οδηγων γιατι θα χασουν τα ευκολα λεφτακια για τα δηθεν μαθηματα που εκαναν. Αυτο....Εγω πχ εκανα ποδηλατο 5 φορες στην ζωη μου στα 10, ειμαι πλεον σχεδον 40, ακομα και τις "ευλογιες" του κρατους να εχω δεν θα παω να οδηγησω μηχανακι. Θεωρω το ιδιο ισχυει και για πολλους αλλους. 1
WireFire Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε Αυτο....Εγω πχ εκανα ποδηλατο 5 φορες στην ζωη μου στα 10, ειμαι πλεον σχεδον 40, ακομα και τις "ευλογιες" του κρατους να εχω δεν θα παω να οδηγησω μηχανακι. Θεωρω το ιδιο ισχυει και για πολλους αλλους. Σωστο. Ποσοι απο αυτους που πανε να δωσουν διπλωμα για μηχανακι ΔΕΝ ηξεραν και απο πριν και ποσοι πανε εντελως ασχετοι με το αντικειμενο? Και φυσικα τα τοσα τροχαια με δικυκλο μας δειχνει οτι μαλλον οι σχολες οδηγων και οι εκπαιδευτες τους δεν κανουν και τοσο καλη δουλεια. Τα φραγκα να πεφτουν και ας παει να σκοτωθει ο αλλος.
nyne Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ως οδηγος μηχανης για πανω απο 18 χρονια και μετεπειτα οδηγος αυτοκινητου ,θα πω οτι προκειται για τεραστιο λαθος...Σημερα κιολας ο γιος του αφεντικου μου(26 χρονων χυμα στο κυμα) με χαρα με ρωτουσε εαν ισχυει γιατι θελει να παρει μηχανακι...Φανταστειτε πόσοι ασχετοι και πωρωμενοι θα ξεχυθουν στους δρομους... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις