bananes Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε σήμερα, και δεν βγάζω καμία άκρη με την εξυπηρέτηση πελατών των 2 εταιρειών, ο ένας λέει κάνε Α και ο άλλος λέει αυτο δεν γίνεται και έχω πελαγώσει. Ποιο συγκεκριμένα, πριν απο 14 μέρες ξεκίνησα διαδικασία να φύγω απο Nova και να πάω στον ΟΤΕ, κυρίως επειδή ήθελα να δοκιμάσω fiber to the home τεχνολογία. Η βλακεία μου είναι ότι δεν έλεγξα πότε έληγε το συμβόλαιο με την Nova. Σήμερα έρχεται μήνυμα απο τον ΟΤΕ ότι η αίτηση μεταφοράς έγινε δεκτή από την Nova και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η φορητότητα. Κατευθείαν με πέρνουν απο την Nova να με ρωτήσουν τι γίνεται και να μου προτείνουν καινούριο συμβόλαιο. Εν τέλη μου είπαν ότι το συμβόλαιό μου λήγει σε 3 μήνες και ότι πρέπει να πληρώσω 160 ευρώ τέλος απενεργοποίησης. Επίσης είπαν ότι ο ΟΤΕ δεν τους ενημέρωσε καθόλου μέσα στις 14 μέρες ότι θα γίνει η μεταφορά, το πήραν είδηση τελευταία στιγμή όταν έγινε και ότι αυτό είναι παράνομο. Μου είπαν μια διαδικασία με την οποία μπορώ να κάνω ακύρωση φορητότητας (210 6109191) και αποφασίσαμε να το κάνω αυτό, να κάτσω αλλους 3 μήνες Nova μέχρι να λήξει το συμβόλαιο και μετά να φύγω. Παίρνω αυτόν τον αριθμό και μου λέει ότι η διαδικασία έχει ήδη γίνει και ότι η αίτηση ακύρωσης της φορητότητας είναι εκπρόθεσμη. Στο live chat μου λένε και απο εκεί ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Παίρνω πάλι την Nova και μιλώντας με το ίδιο άτομο, μου λέει ότι έχω το δικαίωμα να διεκδικήσω την ακύρωση, ακόμη και τώρα τελευταία στιγμή και ότι είναι δυνατό και πρέπει να τους πιέσω απο το τηλέφωνο. Παίρνω πάλι 13888 και μου λένε ότι δεν γίνεται. Τους λέω ότι έχω μιλήσει με Nova και ότι θέλω να γίνει κατευθείαν η ακύρωση και να μην ενεργοποιηθώ στον ΟΤΕ. Πάλι μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, θα πρέπει να περιμένω να ενεργοποιηθώ στον ΟΤΕ και μετά να ακυρώσω εκ νέου την γραμμή και να επιστρέψω στην Nova με καινούριο συμβόλαιο. Αλλά θα πρέπει να πληρώσω 95 ευρώ στον ΟΤΕ τότε. Από Nova μου λένε ότι γίνεται ο ΟΤΕ να κάνει την ακύρωση και απο τον ΟΤΕ μου λένε το αντίθετο. Εν τέλη τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος μαγικός συνδυασμός λέξεων ή απειλών που θα κάνουν τα παιδιά στο 13888 να προχωρήσουν με την ακύρωση ή είναι όντως αδύνατο και μου πουλάει φούμαρα η Nova; Υπάρχει καμιά πιθανότητα λύσης ή απλώς να πληρώσω τα 160 και να τελειώνω με την ταλαιπωρία; Είμαι απο το πρωί στα τηλέφωνα και στις αναμονές του 13888 / 13831 και απλώς σιχτιρίζω που ξέχασα ότι είχα τρέχον συμβόλαιο με την Nova. Edit: Παρότι σε άλλη γραμμή έχω ΟΤΕ και είμαι ευχαριστημένος, με την τρέχουσα κατάσταση σκέφτομαι αν αξίζει το fiber to the home αυτή την συμπεριφορά απο πλευράς ΟΤΕ και σκέφτομαι ακόμη και να παραμείνω Nova με απλό 100αρι και fiber μέχρι το καφάο.. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από bananes
Λύση Petros24ath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Λύση Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ψάξε στους τελευταίους λογαριασμούς της νοβα αν έχει γίνει αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής. Μία πρόσφατη που βλέπω στο σαιτ της είναι αυτή: https://www.nova.gr/el/node/38780 Κάθε εταιρεία που αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τους συνδρομητές της και εκείνοι με την σειρά τους έχουν το δικαίωμα εντός κάποιου χρονικού διαστήματος (2 ή 3 μήνες ανάλογα), να καταγγέλουν την σύμβαση αζημίως. Αν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου, άσε τα πράγματα ως είναι (μείνε δηλαδή στην κοσμοτέ) και στείλε ένα μειλ στην νοβα όπου τους αναφέρεις ότι καταγγέλεις την σύμβαση λόγω αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής τους και οτι ζητάς να μην πληρώσεις το τέλος πρόωρης λήξης συμβολαίου και να βγει εκκαθαριστικός λογαριασμός. Μόνο έτσι θα γλιτώσεις το πέναλτι από την νοβα.
bananes Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Petros24ath είπε Πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ψάξε στους τελευταίους λογαριασμούς της νοβα αν έχει γίνει αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής. Μία πρόσφατη που βλέπω στο σαιτ της είναι αυτή: https://www.nova.gr/el/node/38780 Κάθε εταιρεία που αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τους συνδρομητές της και εκείνοι με την σειρά τους έχουν το δικαίωμα εντός κάποιου χρονικού διαστήματος (2 ή 3 μήνες ανάλογα), να καταγγέλουν την σύμβαση αζημίως. Αν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου, άσε τα πράγματα ως είναι (μείνε δηλαδή στην κοσμοτέ) και στείλε ένα μειλ στην νοβα όπου τους αναφέρεις ότι καταγγέλεις την σύμβαση λόγω αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής τους και οτι ζητάς να μην πληρώσεις το τέλος πρόωρης λήξης συμβολαίου και να βγει εκκαθαριστικός λογαριασμός. Μόνο έτσι θα γλιτώσεις το πέναλτι από την νοβα. Έχω ανοιχτό τον τελευταίο λογαριασμό της Nova. Που μπορώ να δω γι αυτήν την αλλαγή στο pdf του λογαριασμού; Από αυτό που έστειλες, 5 Σεπτεμβρίου 2020, δεν είμαι καλυμμένος ήδη, δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας. Αν ισχύει αυτό, απλώς στέλνω μαιλ στην Nova γράφοντας ότι καταγγέλω κλπ και δεν προχωρώ στην πληρωμή του τέλους;
Petros24ath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Συνήθως προς το τέλος του λογαριασμού το γράφουν με ψιλά γράμματα. Αλλιώς κοίταξε τα δελτία τύπου της νοβα. Σε αυτό που σου έστειλα δεν αναφέρει οτι οι συνδρομητές έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν την σύμβαση αζημίως αν και θα έπρεπε. Οπότε για αυτό σου είπα να κοιτάξεις τους 2 τελευταίους λογαριασμούς, μήπως βρεις εκει κάτι. Αν βρεις κάτι που να σε καλύπτει στέλνεις ενα μειλ στην νοβα με τα πλήρη στοιχεία σου και ότι καταγγέλεις την σύμβαση για τους ταδε λόγους και οτι δεν θα πληρώσεις το τέλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 @bananes Αυτό που (ίσως) σε επηρεάζει είναι το παρακάτω: https://www.nova.gr/el/timologiakes-allages-05092020 Κοίτα να δεις αν το πακέτο σου ανήκει σε αυτά
bananes Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Orestis_G @Petros24ath Λοιπον παιδιά ευχαριστώ πολύ. Έβλεπα αυτό που έστειλε κι ο φίλος Ορέστης, https://www.nova.gr/el/timologiakes-allages-05092020. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι αυτό εδώ (screenshot) που λέει στην ουσία ότι: Διευκρινίζεται ότι οι εμπορικά διαθέσιμες & οι εμπορικά μη διαθέσιμες Nova2play & Nova3play plus υπηρεσίες που περιλαμβάνουν ενσωματωμένο απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς εθνικά κινητά δεν επηρεάζονται από την μεταβολή της χρέωσης των εξερχόμενων κλήσεων προς εθνικά κινητά. Εγώ έχω απεριόριστα προς Σταθερά μόνο και 300 λεπτά προς κινητά. O λογαριασμός μου δεν αναφέρει πουθενά απεριόριστο χρόνο προς εθνικά κινητά. Έχω Nova2Play με 50αρι + σταθερα απερ + 300 προς κινητά. Άρα να υποθέσω ότι με πιάνει και έχω το δικαίωμα της διακοπής χωρίς τέλος; Θα τους πάρω και τηλέφωνο, το ρωτάω αυτό για διευκρίνηση / επιβεβαίωση ή όχι, απλώς στέλνω το μήνυμα όταν με δεχθεί ο ΟΤΕ; Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από bananes
Petros24ath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Από οτι βλέπω επηρεάζει και εσένα η αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής γιατί δεν έχεις απεριόριστα προς εθνικά κινητά. Δεν θα περιμένεις τίποτα. Αν θες να τους πάρεις τηλέφωνο οκ αλλά σίγουρα θα σου πουν καμιά πα....ριά. Στέλνεις τώρα μειλ στην νοβα με τα στοιχεία σου και θα αναφέρεις ακριβώς τους λόγους που καταγγέλεις την σύμβαση και οτι έχεις κάνει ενέργειες για να πας σε άλλον πάροχο. Αν χρειάζεσαι κάποιο υπόδειγμα στείλε μου προσωπικό μήνυμα για να σου στείλω ένα παρόμοιο που είχα στείλει και εγώ.
kormos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, bananes είπε Καλησπέρα, Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε σήμερα, και δεν βγάζω καμία άκρη με την εξυπηρέτηση πελατών των 2 εταιρειών, ο ένας λέει κάνε Α και ο άλλος λέει αυτο δεν γίνεται και έχω πελαγώσει. Ποιο συγκεκριμένα, πριν απο 14 μέρες ξεκίνησα διαδικασία να φύγω απο Nova και να πάω στον ΟΤΕ, κυρίως επειδή ήθελα να δοκιμάσω fiber to the home τεχνολογία. Η βλακεία μου είναι ότι δεν έλεγξα πότε έληγε το συμβόλαιο με την Nova. Σήμερα έρχεται μήνυμα απο τον ΟΤΕ ότι η αίτηση μεταφοράς έγινε δεκτή από την Nova και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η φορητότητα. Κατευθείαν με πέρνουν απο την Nova να με ρωτήσουν τι γίνεται και να μου προτείνουν καινούριο συμβόλαιο. Εν τέλη μου είπαν ότι το συμβόλαιό μου λήγει σε 3 μήνες και ότι πρέπει να πληρώσω 160 ευρώ τέλος απενεργοποίησης. Επίσης είπαν ότι ο ΟΤΕ δεν τους ενημέρωσε καθόλου μέσα στις 14 μέρες ότι θα γίνει η μεταφορά, το πήραν είδηση τελευταία στιγμή όταν έγινε και ότι αυτό είναι παράνομο. Μου είπαν μια διαδικασία με την οποία μπορώ να κάνω ακύρωση φορητότητας (210 6109191) και αποφασίσαμε να το κάνω αυτό, να κάτσω αλλους 3 μήνες Nova μέχρι να λήξει το συμβόλαιο και μετά να φύγω. Παίρνω αυτόν τον αριθμό και μου λέει ότι η διαδικασία έχει ήδη γίνει και ότι η αίτηση ακύρωσης της φορητότητας είναι εκπρόθεσμη. Στο live chat μου λένε και απο εκεί ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Παίρνω πάλι την Nova και μιλώντας με το ίδιο άτομο, μου λέει ότι έχω το δικαίωμα να διεκδικήσω την ακύρωση, ακόμη και τώρα τελευταία στιγμή και ότι είναι δυνατό και πρέπει να τους πιέσω απο το τηλέφωνο. Παίρνω πάλι 13888 και μου λένε ότι δεν γίνεται. Τους λέω ότι έχω μιλήσει με Nova και ότι θέλω να γίνει κατευθείαν η ακύρωση και να μην ενεργοποιηθώ στον ΟΤΕ. Πάλι μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, θα πρέπει να περιμένω να ενεργοποιηθώ στον ΟΤΕ και μετά να ακυρώσω εκ νέου την γραμμή και να επιστρέψω στην Nova με καινούριο συμβόλαιο. Αλλά θα πρέπει να πληρώσω 95 ευρώ στον ΟΤΕ τότε. Από Nova μου λένε ότι γίνεται ο ΟΤΕ να κάνει την ακύρωση και απο τον ΟΤΕ μου λένε το αντίθετο. Εν τέλη τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος μαγικός συνδυασμός λέξεων ή απειλών που θα κάνουν τα παιδιά στο 13888 να προχωρήσουν με την ακύρωση ή είναι όντως αδύνατο και μου πουλάει φούμαρα η Nova; Υπάρχει καμιά πιθανότητα λύσης ή απλώς να πληρώσω τα 160 και να τελειώνω με την ταλαιπωρία; Είμαι απο το πρωί στα τηλέφωνα και στις αναμονές του 13888 / 13831 και απλώς σιχτιρίζω που ξέχασα ότι είχα τρέχον συμβόλαιο με την Nova. Edit: Παρότι σε άλλη γραμμή έχω ΟΤΕ και είμαι ευχαριστημένος, με την τρέχουσα κατάσταση σκέφτομαι αν αξίζει το fiber to the home αυτή την συμπεριφορά απο πλευράς ΟΤΕ και σκέφτομαι ακόμη και να παραμείνω Nova με απλό 100αρι και fiber μέχρι το καφάο.. Ως πρώτη κίνηση θα έπρεπε πρώτα να μιλήσεις με Nova για να μάθεις πότε λήγει το συμβόλαιο και αν έχει ρήτρα... Στην συνέχεια εφόσον πάρεις όλες τις πληροφορίες να κάνεις αίτημα... Τώρα από την πλευρά του ο ΟΤΕ πιστεύω καλά κάνει και έχει τέτοια θέση καθώς η Nova εγκρίνει την αποδέσμευση από το δίκτυο τους... Ελπίζω να βρείτε άκρη... Πρόσφατα από Wind σε ΟΤΕ έκανα τα παραπάνω, απλά η "ποινή μου"/ρήτρα ήταν ~5€ οπότε δεν με ενοχλησε...
kallonos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Βάση της νομοθεσίας ο κάθε παροχος είναι υποχρεωμένος να στείλει την αίτηση φορητότητας στο προηγούμενο πάροχο μετά το πέρας του 14ημερου που δικαιούσαι ακύρωση. Οπότε ο ΟΤΕ σωστά στα λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα