Προς το περιεχόμενο

Τιμη ΓΥΡΟΣ - Ψητοπωλεια


OliverTwist1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Η τιμή έχει ανέβει, δεν λέω.

Ωστόσο για ποια πτώση ποιότητας μιλάτε; 

Μήπως ξεχνάτε ότι παλιά το πιτογυρο είχε πιο πολλά μπαχαρικά από κρέας; Ότι γάντια φορούσαν μόνος στα γκουντις και με το χέρι που έπιανε τα κρεμμύδια σου έδινε ρέστα; Ότι οι πατάτες είχαν γεύση πετρελαίου; Ότι η ντομάτα έμοιαζε σαν να έχει μπει στο μπλέντερ επειδή δεν διατηρούνταν σε θερμοκρασία ψυγείου; ότι έπρεπε να φοράς στολή νάιλον για να φας στα όρθια για να μην λουστεις με λάδι που έσταζε από την πίτα; 

Επίσης παλιότερα δεν είχαμε να το συγκρίνουμε με μεξικάνικο, burger black angus και ινδικό. 

Δεν είναι δείγμα ποιότητας οι υποκειμενικοί και χωρίς "μνήμη" γευστικοί μας κάλυκες και το στομάχι που όταν ήμασταν έφηβοι δεν καταλάβαινε τίποτα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τα facts και θα δείτε ότι είναι ψευδαίσθηση η "γλυκιά νοσταλγία των περασμένων ετών". 

Φυσικά υπάρχουν και κακα μαγαζιά...

Καλά αυτό που περιγράφεις είναι ο τυπικός μαγαζατορογύφτος, ο περήφανος δημιουργός του βρώμικου. 

Η μόνη διαφορά σήμερα - εκτός της πολύ υψηλότερης τιμής - είναι ότι κάποιοι έχουν γάντια (τα οποία μάλλον αλλάζουν κάθε Σαρακοστή). 

|

Όχι, δεν ήταν καλύτερα, αλλά τουλάχιστον έβρισκες ευκολότερα καλό γύρο/σουβλάκι και φυσικά ήταν πολύ, πολύ φτηνότερα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έχει ξανασυζητηθεί.

Η τιμή του έχει αυξηθεί.Αναμενόμενο μάγκες.

Οι τιμές σε όλα τα είδη τσιμπάνε προς τα πάνω.Το ίδιο συμβαίνει με τον τύπο,το σ/μ και πάει λέγοντας.

Αν δεν θες να τα σκάσεις ,φτιάχνεις στο σπίτι σου.Πολύ απλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, lakis. είπε

Διαβάζω τα σχόλια σας και βλέπω οτι το 2.40 θεωρείται ακριβό, τι να πούμε κι εμείς στη θεσσαλονικη που ενα πιτογυρο κάνει 3.30

Ναι αλλά το δικό σας δεν έχει σχέση με το δικό μας στην Αθήνα.

Εδώ σου βάζει ένα καλαμάκι (άντε σουβλάκι για σένα) 😉 διαίτης , ή 4-5 κομματάκια γύρο  3-4 πατατούλες συνήθως προτηγανισμένες λίγο τοματούλα λίγο τζατζίκι και με δύο μπουκιές τελείωσε ενώ το δικό σας με ένα χορταίνεις και μπορεί να σου μείνει και για δείπνο.Εκτός και άρχισαν τα ίδια και οι δικοί σας .

Σπάνια αγοράζω αλλά χτες περαστικός και πεινασμένος  πήρα από τον Πιπεράκια ένα με καλαμάκι με 2,30 και έμεινα άφωνος από την ποιότητα.Καλά από ποσότητα μία από τα ίδια με τους υπόλοιπους. Πεινασμένος έμεινα.😉

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν είναι δείγμα ποιότητας οι υποκειμενικοί και χωρίς "μνήμη" γευστικοί μας κάλυκες και το στομάχι που όταν ήμασταν έφηβοι δεν καταλάβαινε τίποτα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τα facts και θα δείτε ότι είναι ψευδαίσθηση η "γλυκιά νοσταλγία των περασμένων ετών". 

Βασικά μπερδεύουμε την ποιότητα με τη γεύση, το τελικό αποτέλεσμα.

Όντως η ντομάτα μπορεί να ήταν σάλτσα επειδή δε συντηρούνταν. Πλέον όμως απλά δε βρίσκεις ντομάτα με γεύση ντομάτας ούτε το καλοκαίρι, μόνο από δικό σου χωράφι μπορείς να πεις ότι θα γευτείς ντομάτα. Πού και να υπάρχει καλή ντομάτα στην αγορά, σίγουρα δε θα καταλήξει στα ψητοπωλεία, και σίγουρα όχι στα τυλιχτά. Επίσης η ντομάτα αλλοιώνεται στο ψυγείο και είναι από τα τρόφιμα που κανονικά δεν πρέπει να μπαίνουν.

Το κρέας δεν ήταν πάντα και παντού χάλια, οπότε και το πάστωναν στα μπαχαρικά για να "περάσει". Εξάλλου αυτό με τα μπαχαρικά παίζει και σήμερα.

Το πρόβλημα με το κρέας σήμερα είναι ότι είναι πολύ τυποποιημένο. Μπορεί να είναι περισσότερο ελεγμένο, δεν αντιλέγω, μπορεί να είναι ακόμα και πιο καθαρό, πάντως αυτό που γεύομαι εγώ δεν είναι νόστιμο, είναι αδιάφορο. Και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η σύγκριση με Black Angus, ινδική και μεξικάνικη κουζίνα.

Οι πατάτες είναι χάλια και σήμερα, δεν έχει αλλάξει κάτι, άθλιες προτηγανισμένες και όπου βάζουν φρέσκιες συνήθως δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα συστατικά.

Οι πίτες παλιά όντως δεν ήταν υγιεινές, κυρίως λόγω λαδιού, όχι ότι το αλεύρι κ.λπ. είναι απαραίτητα καλύτερα σήμερα. Αλλά σημασία έχει ότι συμβάλλουν και οι αλάδωτες στο τελικό αδιάφορο αποτέλεσμα.

Bottom line, και να δεχτώ ότι πλέον τα πιτόγυρα είναι πιο υγιεινά (που είναι ψιλοαστείο μεταξύ μας), το θέμα είναι ότι γευστικά είναι αδιάφορα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι πιστεύετε ότι πάντα έτσι ήταν απλά πέρασαν τα χρόνια και ευθύνεται μόνο η νοσταλγία που νομίζουμε ότι όσο περνούν τα χρόνια όλα χαλάνε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ναι αλλά το δικό σας δεν έχει σχέση με το δικό μας στην Αθήνα.

Εδώ σου βάζει ένα καλαμάκι (άντε σουβλάκι για σένα) 😉 διαίτης , ή 4-5 κομματάκια γύρο  3-4 πατατούλες συνήθως προτηγανισμένες λίγο τοματούλα λίγο τζατζίκι και με δύο μπουκιές τελείωσε ενώ το δικό σας με ένα χορταίνεις και μπορεί να σου μείνει και για δείπνο.Εκτός και άρχισαν τα ίδια και οι δικοί σας 

θα διαφωνησω λιγο..!!   οσο και μεγαλο και χορταστικο να ειναι ενα "σουβλακι" (οπως το λετε στην αθηνα) η πιτογυρο  κοινως,  δεν επιτρεπεται να εχει 3.30...!!!!  ειναι υπερβολη....!! 

 

εδω στην επαρχια εχει ακομα 2-2,20€ (σιγουρα οχι τεραστιες πιτες),  αλλα σε γνωστο μου που παω, δινει και 6+1δωρο, και κοβει κανονικα αποδειξεις, ειτε ρευστο, ειτε καρτα.    οποτε ολες αυτες οι δικαιολογιες του κλασικου Ελληναρα, οτι  "δεν βγαινουμε, αμα δεν κλεψουμε και αν δεν κανουμε ανατιμησεις, ειναι φουμαρα.......!!!   

επισης, ελεγαν για την ελλειψη χοιρινου κρεατος, λογω της ασθενειας των χοιρων στην Κινα. ερωτω λοιπον......,  οσοι πατε σε χασαπη,  ποση αυξηση πηρε το χοιρινο κρεας...???      

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά τι συζητάτε τώρα για εποχή δραχμών και πόσο έκανε το σουβλάκι...

Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι αυτό, η βενζίνη ας πούμε που έκανε 160-170 δραχμές το 1999 και έχει φτάσει πάνω από 500 (προ covid) δεν είναι θέμα ;

Όταν παίρνουμε σουβλάκια με τη γυναίκα μου, τρώμε 2+1 πίτες. Κόστος 7 ευρώ (μαζί με 1 ευρώ τιπ)

Μια "καρμπονάρα" (αυτή που κάνουμε οι περισσότεροι, με κρέμα γάλακτος) για δύο άτομα να κάνεις πόσο θέλεις ;

Αν βάλεις να ψήσεις 2 μπριζόλες, να κάνεις μια πατάτα, να κόψεις μια σαλάτα, λίγο τυρί, λίγο ψωμί, πόσο πάει ;   

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μη ξεχναμε και οτι μεχρι προτινος ο κοσμος πληρωνε κυριως με μετρητα και οι μαγαζατορες δεν εκοβαν ουτε μια αποδειξη. τωρα με τις καρτες τους τσουζει.

ο γυρος οπως κ να χει ειναι αθλιος πλεον, αν ειναι να παραγγειλω προτιμω σχαρας, κανενα μπριζολακι η κοτοπουλο. κ εννοειται οχι πατατες-σφουγγαρια λαδιου, ειναι χειροτερες και απο τον γυρο..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, duende είπε

μη ξεχναμε και οτι μεχρι προτινος ο κοσμος πληρωνε κυριως με μετρητα και οι μαγαζατορες δεν εκοβαν ουτε μια αποδειξη. τωρα με τις καρτες τους τσουζει.

ο γυρος οπως κ να χει ειναι αθλιος πλεον, αν ειναι να παραγγειλω προτιμω σχαρας, κανενα μπριζολακι η κοτοπουλο. κ εννοειται οχι πατατες-σφουγγαρια λαδιου, ειναι χειροτερες και απο τον γυρο..

βαλε και αυτους που πληρωνουν με καρτα στο efood...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, OliverTwist1985 είπε

βαλε και αυτους που πληρωνουν με καρτα στο efood...

άλλο διλλημα αυτό, οι πλατφόρμες που οι αμοιβή τους φτάνει το 12% , αλλά φέρνει κόσμο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτά κάνουν οι μαγαζάτορες και τα πρόβατα που ανέχονται τις αρπαχτές τους.

Κι έχει καταλήξει η γενιά μου (1991-1998) να πηγαίνει μαζικά στα ίδια μακδοναλτς που τόσο μεθοδικά και αποτελεσματικά έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα η γενιά των πατριωτικό-ΠΑΣΟΚο-boomers γονιών μας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

Aυτά κάνουν οι μαγαζάτορες και τα πρόβατα που ανέχονται τις αρπαχτές τους.

Κι έχει καταλήξει η γενιά μου (1991-1998) να πηγαίνει μαζικά στα ίδια μακδοναλτς που τόσο μεθοδικά και αποτελεσματικά έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα η γενιά των πατριωτικό-ΠΑΣΟΚο-boomers γονιών μας.

Επαναστάτη μου εσύ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, ougxar είπε

Το σουβλακι δεν ειναι ακριβο,η ποιοτητα και οι μισθοι ειναι σκατα

Όχι ακριβως.....οταν τα 80τμ τα νοικιαζεις στην Αθηνα για 700€.....διαμαρτυρεσαι  για την τιμή στο τυλιχτο!!!!!!

3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Aυτά κάνουν οι μαγαζάτορες και τα πρόβατα που ανέχονται τις αρπαχτές τους.

Κι έχει καταλήξει η γενιά μου (1991-1998) να πηγαίνει μαζικά στα ίδια μακδοναλτς που τόσο μεθοδικά και αποτελεσματικά έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα η γενιά των πατριωτικό-ΠΑΣΟΚο-boomers γονιών μας.

Τα McDonalds, Wendy's κλπ εκλεισαν διότι δεν αντεξαν τον ανταγωνισμο τις γειτονιας, τυλιχτο και πιτσα...... δεν ηταν "επαναστατικη γυμναστικη" που τα έκλεισε!!!!!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, phanispal είπε

Βασικά μπερδεύουμε την ποιότητα με τη γεύση, το τελικό αποτέλεσμα.

Όντως η ντομάτα μπορεί να ήταν σάλτσα επειδή δε συντηρούνταν. Πλέον όμως απλά δε βρίσκεις ντομάτα με γεύση ντομάτας ούτε το καλοκαίρι, μόνο από δικό σου χωράφι μπορείς να πεις ότι θα γευτείς ντομάτα. Πού και να υπάρχει καλή ντομάτα στην αγορά, σίγουρα δε θα καταλήξει στα ψητοπωλεία, και σίγουρα όχι στα τυλιχτά. Επίσης η ντομάτα αλλοιώνεται στο ψυγείο και είναι από τα τρόφιμα που κανονικά δεν πρέπει να μπαίνουν.

Το κρέας δεν ήταν πάντα και παντού χάλια, οπότε και το πάστωναν στα μπαχαρικά για να "περάσει". Εξάλλου αυτό με τα μπαχαρικά παίζει και σήμερα.

Το πρόβλημα με το κρέας σήμερα είναι ότι είναι πολύ τυποποιημένο. Μπορεί να είναι περισσότερο ελεγμένο, δεν αντιλέγω, μπορεί να είναι ακόμα και πιο καθαρό, πάντως αυτό που γεύομαι εγώ δεν είναι νόστιμο, είναι αδιάφορο. Και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η σύγκριση με Black Angus, ινδική και μεξικάνικη κουζίνα.

Οι πατάτες είναι χάλια και σήμερα, δεν έχει αλλάξει κάτι, άθλιες προτηγανισμένες και όπου βάζουν φρέσκιες συνήθως δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα συστατικά.

Οι πίτες παλιά όντως δεν ήταν υγιεινές, κυρίως λόγω λαδιού, όχι ότι το αλεύρι κ.λπ. είναι απαραίτητα καλύτερα σήμερα. Αλλά σημασία έχει ότι συμβάλλουν και οι αλάδωτες στο τελικό αδιάφορο αποτέλεσμα.

Bottom line, και να δεχτώ ότι πλέον τα πιτόγυρα είναι πιο υγιεινά (που είναι ψιλοαστείο μεταξύ μας), το θέμα είναι ότι γευστικά είναι αδιάφορα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι πιστεύετε ότι πάντα έτσι ήταν απλά πέρασαν τα χρόνια και ευθύνεται μόνο η νοσταλγία που νομίζουμε ότι όσο περνούν τα χρόνια όλα χαλάνε.

Άλλο η πατάτα να είναι απλά προτηγανισμενη κι άλλο να είναι μαύρη! Μύριζε σαν καύσιμο ειλικρινά! Δεν ήταν η εξαίρεση, ο κανόνας ήταν αυτό. Όπως επίσης ήταν κανόνας τα άπειρα μπαχαρικά, ήταν δεν ήταν νόστιμο το κρέας δεν υπήρχε τρόπος να ξέρεις. Η γεύση ήταν πιπέρι - μπαχάρι, κρέας θύμιζε μόνο η υφή. Τζατζίκι φυσικά άφθονο να κρυφτεί ότι κρύβεται, το οποίο μέσα σε μια λαδερη πίτα είναι πεντανόστιμο, δεν αντιλέγω. 

Γευστικά θα συμφωνήσω , ότι πρέπει να ψαχτεις για να βρεις. Αν σε φέρει ο δρόμος σου από παλαιό Φάληρο ή μένεις κοντά πάρε από grill academy. Αν είμαι έξω ποτέ δεν θα πάω σε τυχαίο σουβλατζίδικο γιατί πιθανότατα θα το μετανιώσω. Καλύτερα να φάω κάτι εγνωσμένα καλό (γευστικά- στομαχικά) κι ας δώσω τα διπλά χρήματα.

Αναφέρω την ποικιλία των κουζινών, γιατί είναι η παλέτα μας πιο διευρυμένη και οι συγκρίσεις περισσότερες και αναπόφευκτες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...