Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία λίστας γραμματοσειρών από αρχεία word


Kavamarou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους/ες! Τα φώτα σας, παιδιά... Έχω στον υπολογιστή μου ένα κάρο αρχεία word (doc/docx) της δουλειάς μου, στο καθένα από τα οποία υπάρχουν διάφορες γραμματοσειρές. Όταν δημιουργούσα αυτά τα αρχεία, προφανώς είχα αυτές τις γραμματοσειρές εγκατεστημένες στον υπολογιστή μου. Μετά από ένα φορμάτ όμως, για παράδειγμα, πάω να ξανανοίξω κάποια από αυτά τα αρχεία και επειδή δεν έχω εγκατεστημένες όλες τις απαραίτητες γραμματοσειρές που περιέχονται στο word, το αρχείο, όπως είναι φυσικό, δεν προβάλλεται σωστά. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι για το αρχείο word που δεν προβάλλεται σωστά, δεν μπορώ να καταλάβω/θυμηθώ ποιες γραμματοσειρές χρειάζονται -από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του- για να ξαναπροβληθεί σωστά. Ξέρω, είναι σφάλμα που όταν δημιουργούσα τα word, δεν κρατούσα σημειώσεις για το ποιες γραμματοσειρές χρησιμοποιήθηκαν. Οπότε, για να αρχίσω να είμαι πιο οργανωμένος πια, μια απορία:

Με βάση τις γραμματοσειρές που έχω αυτή τη στιγμή εγκατεστημένες στον υπολογιστή μου, και επειδή τα word είναι πολλά και δεν μπορώ να τα ψάχνω ένα-ένα, υπάρχει κάποια εφαρμογή που να σκανάρει όλα τα word και να σου δημιουργεί αυτόματα για το κάθε word ένα txt που να γράφει ποιες γραμματοσειρές περιέχονται στο συγκεκριμένο word; (και για κάθε word) Αν μπορεί να ελέγχει τα word όχι μόνο με βάση τις εγκατεστημένες γραμματοσειρές, αλλά και με βάση κάποιον μεμονωμένο φάκελο μη εγκατεστημένων γραμματοσειρών του υπολογιστή μου, θα είναι ιδανικό. Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πράγματι, τα λινκ αυτά αναφέρουν αυτό που ψάχνω, αλλά συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία. Από τη μια δεν είμαι εξοικειωμένος με τα αρχεία open xml και από την άλλη θα πρέπει ενδεχομένως τη συγκεκριμένη διαδικασία να την επαναλαμβάνω για κάθε word ξεχωριστά :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, Kavamarou είπε

από την άλλη θα πρέπει ενδεχομένως τη συγκεκριμένη διαδικασία να την επαναλαμβάνω για κάθε word ξεχωριστά :(

Αυτό ενδεχομένως να μπορεί και να λυθεί με κανένα macro.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...