Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους 

Σήμερα το πρωϊ διαπίστωσα με τρόμο ότι εξαφανίστηκαν εισερχόμενα mail μου του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου (μέχρι χθες το βράδυ). Δυστυχώς δεν έχω καμία εξοικείωση με τους υπολογιστές, αν και χρησιμοποιώ κατά κόρον το διαδίκτυο (εργασία, έρευνα, αγορές, συναλλαγές και πρόσφατα τηλε-εργασία). Σημειωτέον ότι δεν μπαίνω σε περίεργες ιστοσελίδες ούτε κάνω αγορές από ύποπτα ιντερνετικά καταστήματα ούτε "κατεβάζω" εφαρμογές κλπ., χρησιμοποιώ windows που έχω αγοράσει και έχω avasti premium, επίσης αγορασμένο και αναβαθμισμένο (συγγνώμη για τυχόν αστοχίες στην ορολογία). 

Επίσης, πριν από λίγο καιρό λάμβανα mail από περίεργους αποστολείς, αν και το όνομα φαινόταν αρχικά σωστό και αφορούσε επαγγελματική επαφή μου (λ.χ. Ιωάννης Παπαδόπουλος   csfd..com), με συνημμένα αρχεία και μήνυμα please open this file. Στην αρχή παρασύρθηκα και προσπάθησα να ανοίξω ένα μέσω του κινητού, αλλά δεν άνοιγε και έτσι κινήθηκαν οι υποψίες μου, που στη συνέχεια έγιναν βεβαιότητα. Δήλωσα όλα τα mail ως ανεπιθύμητα και τα έσβησα, έκανα έλεγχο μέσω του avast και στο κινητό (το έχω εγκαταστήσει και εκεί), αλλά δεν εμφάνισε κάποια απειλή.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας, καθώς θα έχετε ήδη καταλάβει το μέγεθος της ασχετοσύνης μου....

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Επικοινώνησε με τη yahoo για να στα επαναφέρει και άλλαξε άμεσα κωδικό πρόσβασης. Επίσης ενεργοποίησε το 2factor authentication.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Επικοινώνησε με τη yahoo για να στα επαναφέρει και άλλαξε άμεσα κωδικό πρόσβασης. Επίσης ενεργοποίησε το 2factor authentication.

Έστειλα restore request στη yahoo, άλλαξα κωδικό πρόσβασης και 2factor authentication και περιμένω. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Επανέρχομαι για να σας πω ότι χθες το βράδυ έγινε πλήρης επαναφορά των mail μου, ακόμη κι αυτών που είχα διαγράψει οριστικά. Μου πήρε αρκετή ώρα για να "τακτοποιήσω" το χάος, αλλά μικρό το κακό. Τελικά, όσο πιο γρήγορα στείλει κανείς το σχετικό αίτημα στη Yahoo, τόσο πιο γρήγορη και πλήρης είναι η αποκατάσταση. Ευχαριστώ πολύ τους σχολιαστές του insomnia, χάρη στους οποίους άσχετοι σαν εμένα έχουν αποφύγει πολλές διαδικτυακές "κακοτοπιές", και ιδίως τον zx1234r! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...