Προς το περιεχόμενο

Το iPhone 12 με OLED οθόνη και υποστήριξη 5G φέρνει μνήμες από iPhone 4


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το βασικό μοντέλο για τη φετινή χρονιά έρχεται αναβαθμισμένο, με μικρότερες διαστάσεις, OLED οθόνη και δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα 5G.

Για το φετινό μοντέλο της, η Apple προχώρησε σε κάποιες δραστικές αλλαγές στο design όμως συνεχίζει να προσφέρει την εμπειρία που οι χρήστες iPhone έχουν συνηθίσει ανά τα χρόνια, ενώ μια ακόμη μεγάλη προσθήκη είναι η οριζόντια υποστήριξη 5G σε όλες τις φετινές συσκευές.

Για αρχή, ο σχεδιασμός της συσκευής θυμίζει το iPhone 4 ή το πρόσφατο iPad Air,  με ίσιες πλευρές έναντι των κυρτών που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια. Η ενσωμάτωση του notch στην κορυφή της οθόνης συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου (Face ID), καθώς παραμένει η προτιμώμενη λύση για ασφάλεια και ξεκλείδωμα αντί ενός αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό μοντέλο, το iPhone 12 είναι 11% πιο λεπτό, 15% μικρότερο σε διαστάσεις και 16% πιο ελαφρύ. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ η πλάτη του είναι φτιαγμένη από γυαλί.

msedge_3LbUa0laLA.jpg.52a626af4b85ee171d9080ea2b87a32c.jpg

Το iPhone 12 διαθέτει οθόνη AMOLED 6.1" Super Retina XDR ανάλυσης 2532 x 1170, αντικαθιστώντας τα LCD panels που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε η εταιρεία με εξαίρεση κάποια πρόσφατα μοντέλα. Με μικρότερα bezels και την ενσωμάτωση των προτύπων HDR Dolby Vision, HDR10 και HLG, η Apple υπόσχεται ανώτερη εμπειρία θέασης. Στην επιφάνεια της οθόνης για πρώτη φορά ενσωματώνεται μια ειδική επίστρωση με την ονομασία "Ceramic Shield" η οποία υπόσχεται τέσσερις φορές μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις, φτιαγμένη σε συνεργασία με την Corning.

Πίσω από την οθόνη, βρίσκεται το chipset A14 Bionic των 5nm που επίσης προσφέρει τη δύναμή του στα iPhone 12 Pro/Pro Max και iPhone 12 mini. Αναφορικά με τον αποθηκευτικό χώρο, τα μοντέλα ξεκινούν από 64GB και φτάνουν έως και τα 256GB στις ανώτερες εκδόσεις και παραμένει μη επεκτάσιμος μέσω π.χ. κάρτας μνήμης. Ένα νέο και βασικό χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη δίκτυα 5G, ανεξαρτήτως έκδοσης/χωρητικότητας. 

Στην πίσω όψη, βρίσκεται μια αναβαθμισμένη διπλή κάμερα με φακούς wide και ultra-wide. Η wide κάμερα διαθέτει διάφραγμα f/1.6 και φακό 7 στοιχείων, εστιακό μήκος 26mm και οπτική σταθεροποίηση. Αποδίδει καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάρη στο διευρυμένο διάφραγμά της, ενώ η λειτουργία Smart HDR 3 εγγυάται την διατήρηση λεπτομερειών σε κάθε μέρος της φωτογραφίας. Παρόμοιες βελτιώσεις στη νυχτερινή λήψη θα εμφανιστούν και στη βιντεοσκόπηση. Επιπλέον, η λειτουργία Night Mode ενσωματώνεται και στις υπόλοιπες κάμερες, τουτέστιν στην ultra-wide και στην εμπρόσθια selfie κάμερα.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη και η επιστροφή του MagSafe, που επιτρέπει τη μαγνητική ένωση ασύρματων φορτιστών τεχνολογίας Qi στο πίσω μέρος του iPhone ενώ το ίδιο θα ισχύει και για άλλα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιούν τους ίδιους μαγνήτες, όπως μια θήκη για την τοποθέτηση πιστωτικών καρτών. 

Η συσκευασία θα είναι μικρότερη, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη φορτιστή και ακουστικών σε αυτή, όμως τα παλαιότερα αντίστοιχα αξεσουάρ θα είναι συμβατά με τις νέες συσκευές.

Το iPhone 12 θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου με τιμή 799$ και σε 5 χρώματα: μαύρο, λευκό, κόκκινο (Product Red), μπλε και πράσινο.

image.png.b6b8246d8317357626a834d03fd0a0b6.jpg


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τελειώνοντας η παρουσίαση του απλού I phone 12 το οποίο είναι από τα πιο ολοκληρωμένα τηλέφωνα που έχω δει και περιμένοντας τα pro μοντέλα ένα θα πω ..

 ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ ΕΤΣΙ!

MagSafe rules!

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 10
  • Sad 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι παρουσιάσεις φτιάχνουν οι άνθρωποι... Είναι λες και μπαίνεις μέσα στο βίντεο, πραγματικά στο marketing δε τους πιάνει κανείς. Φαίνεται πολύ δυνατό το 12άρι, το μελανό σημείο της LCD οθόνης με την HD ανάλυση έφυγε και πλέον αν βγεί στα 600-700ε δε θα έχει ανταγωνισμό απλά!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κακά τα ψέματα, το νέο mini θα πουλήσει τρελά. Δεν θέλουν όλοι να κρατάνε παντόφλες στο χέρι και καλοδεχούμενη η μικρότερη διάσταση οθόνης με top χαρακτηριστικά και υποστήριξη για τα επόμενα 4 χρόνια.

Υπόψιν, είμαι χρήστης Xiaomi Redmi που έχει χάσει το μέτρημα από τόσα μοντέλα και εκδόσεις...

Επεξ/σία από tasanton
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Makis38 είπε

Το mini είναι το se 2 που περιμέναμε και δεν είχε έρθει. Ήρθε σήμερα. 

αν ήταν στα 599 θα ήταν τούμπανο. στα 699 δεν ξερω αν αξίζει αλλα ειναι το μονο δυνατο μικρο τηλέφωνο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...