Προς το περιεχόμενο

Reuters: Η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις για πώληση της Honor


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα, αναφέρει ότι η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις για πώληση περιουσιακών στοιχείων της θυγατρικής της Honor.

Τα περιουσιακά στοιχεία αυτά σύμφωνα με το Reuters αφορούν τα smartphones της Honor, ενώ αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, το ποσό πώλησης μπορεί να φτάσει τα 3.7 δισ. δολάρια όπως δηλώνουν πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Digital China Group Co Ltd, μια εταιρεία που αποτελεί τον κύριο διανομένα των smartphone της Honor. Άλλοι μνηστήρες περιλαμβάνουν την TCL και τη Xiaomi, δύο εταιρείες κινεζικών συμφερόντων και εν δυνάμει ανταγωνιστών της Honor.

Ο κύριος λόγος για την κίνηση αυτή όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι η αλλαγή στις προτεραιότητες της Huawei εξαιτίας των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ από το 2019. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οδηγεί την κινεζική εταιρεία να επικεντρωθεί στα δικά της smartphones που ανήκουν στην υψηλή τιμολογιακά κατηγορία και όχι στο brand της Honor που απευθύνεται κυρίως στους νέους αλλά και σε χαμηλότερα βαλάντια. Μια πιθανή συμφωνία θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Honor αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας.

Η Honor έκανε την εμφάνισή της το 2013, με το γνωστό αναλυτή Kuo Ming-chi να αναφέρει ότι η πώληση της θα αποτελέσει μια νίκη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη από τη στιγμή που δεν θα ισχύει η απαγόρευση πώλησης hardware και software από αμερικανικές εταιρείες. Μάλιστα στις αρχές καλοκαιριού, η αμερικανική κυβέρνηση αυστηροποίησε περισσότερο τον αποκλεισμό της Huawei από την προμήθεια τσιπ που κατασκευάζουν αμερικανικές εταιρείες και είναι κρίσιμα για την ανάπτυξη του 5G εξοπλισμού της εταιρείας.

Η Honor αναμετράται στην Κίνα με άλλες γνωστές εταιρείες του χώρου όπως τη Xiaomi, την Oppo και τη Vivo, κυρίως στην κατηγορία των οικονομικών συσκευών ενώ έχει παρουσία τα τελευταία χρόνια σε πολλές Ευρωπαικές χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις της εταιρείας αποτέλεσαν το 26% των συνολικών συσκευών που διέθεσε η Huawei το ίδιο διάστημα, ένας αριθμός που μεταφράζεται σε 55,8 εκατομμύρια συσκευές. Το πρόβλημα πάντως της κατηγορίας όπως γνωρίζουν αρκετά καλά όσοι συμμετέχουν σ' αυτή, είναι το μικρό περιθώριο κέρδους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιχειρηματικα πολυ σωστη κινηση, βγαζει απο πανω της τη σαβουρα με τα μικρα κερδη, βαζει χρημα στα ταμεια, και κραταει τα δικα της mid-high range αφου αυτες οι κατηγοριες εχουν υψηλα κερδη και εισαι παντα πλεονασματικος ακομα και σε πτωση πωλησεων.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Xiaomi γιατί να την αγοράσει;

Αν την αγοράσει, θα φύγει το EMUI και θα αντικατασταθεί με το MIUI. Αμέσως δηλαδή χάνεται το στοιχείο διαφοροποίησης που έχει με τα κινητά της Xiaomi.

Ή έχει τίποτε στο hardware της η Honor που δε το έχει ή δε μπορεί να το φτιάξει η Xiaomi; Δε νομίζω.

Οπότε τι; Θέλει απλώς να αγοράσει το Brand; Θεωρεί εύκολη τη διαχείριση των Xiaomi/ Mi, Redmi και Poco και θέλει να πάρει ακόμα ένα έτσι για να έχει λίγο ενδιαφέρον;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, radiation είπε

καλα εσυ θα εχεις και lada niva στην αυλη σου :P

Όταν κάνεις μα....κιες ερωτήσεις αυτά παθαίνεις. Και τι έχει το LADA δηλαδή?

Επεξ/σία από darkf
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...