Προς το περιεχόμενο

Pc ή mac για photo\video editing?


pavlospao13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Δεν μπορω να αποφασισω τι ειναι καλυτερο για την δουλεια που το θελω..τo budget μου ειναι τα 800 ευρω και θα αγορασθει οποιο και απο τα δυο μεταχειρισμενο.Προς το παρον δεν χρειαζομαι λαπτοπ αλλα αυτο μπορει να αλλαξει στο αμεσο μελλον..μια αλλη μου σκεψη ηταν να σπαδω το budget και να παρω λαι τα δυο κατωτερα μηχανηματα προφανως αλλα θα εχω και τα δυο.Η χρηση που κανω ειναι 90% photo editing και illustrator και 5% premiere!ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζεσαι άλλο πρόγραμμα από mac? Έχεις χρησιμοποιήσει mac ξανά?  Δεν μπορεί να στο απαντήσει κανένας αυτό, παρά μόνο ο ίδιος ο εαυτός σου. Τα mac μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια στο χώρο αυτό και μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς τις εφαρμογές που έχουν τα mac ή χωρίς το γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού τους. Αν θες mac μένεις mac, αν σάρ'εσουν τα WIN10 και τα εργαλεία που χρησιμοποιείς υπάρχουν και σε αυτά και κάνεις την δουλεία σου, χωρίς να συμβιβάζεσαι, τότε το ερώτημα σου γίνεται desktop PC ή λαπτοπ PC με WIN10?  Πάλι πως να στο απαντήσει κάποιος αυτό?  Θα χρειαστείς φορητότητα? Μπορεί να χρειαστείς τον υπολογιστή μαζί σου εκτός γραφείου/χώρου εργασίας? Αν θες φορητότητα πας σε λαπτοπ. Aν δεν σε νοιάζει να μετακινείς τον υπολογιστή ή να τον παίρνεις μαζί σου και θες να τον έχεις σε ένα χώρο συνέχεια πας σε desktop. Στα ιδια λεφτά το desktop θα είναι πιο γρήγορο απο το λαπτοπ. Τα desktop είναι πάντα πιο γρήγορα από τα ίδια λαπτοπ με 30% παραπάνω επιδόσεις (καίνε και το αντίστοιχο παραπάνω ρεύμα και δεν έχουν μπαταρίες). Επίσης στα ίδια λεφτά το hardware που θα πάρεις σε desktop δεν υπάρχει σε mac. Τα mac δεν έχουν υποστήριξη για AMD CPU και για Νvidia κάρτα γραφικών. Σε photoshop ένας RYZEN 3600 τα "ρίχνει" σε intel i7-i9 που κάνουν πολλαπλάσια λεφτά σε τιμή. Επίσης σε μετατροπή βίντεο "τρέχει" και η κάρτα γραφικών και εκεί θα δεις διαφορά σε desktop σύστημα. Η ιδέα του να πάρεις και τα 2 είναι χάλια. Δεν θα πάρεις κάτι καλό αν το σπάσεις σε 2 αγορές. Διαλέγεις και παίρνεις. 

Επεξ/σία από hyperlost
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ευχαριστω για την απαντηση σου..ειχα παλαιοτερα mac mini late 10 i5 με 8 ram  και το χρησιμοποιουσα για το logic παραγωγη μουσικης..δεν ειχα ποτε θεμα ουτε κρασαρισμα ουτε τιποτα και καθολου lag.Μου αρεσε το περιβαλλον του mac παρα πολυ..ομως δεν ξερω αν αξιζει να παρω ενα macbook του 2015 που βρισκω σε αυτα τα λεφτα..εσυ τι πιστευεις?επισης εχω μια οθονη hp fw 27 η οποια προφανως δεν ειναι κοντα στην ποιοτητα των οθονων της apple..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...