Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγραψα λίγο γενικά τον τίτλο αλλά θα το αναλύσω εδώ.Θα εκτιμούσα τις γνώμες σας και ειδικά απο τυχών νομικούς συνφορουμίτες μιας και έχω φτάσει στα όρια μου με την ιδιοκτήτρια.

Το 2017-5-19 μετακόμισα στο σπίτι που είμαι τώρα (27,30 τμ υπόγειο) με ενοίκιο 160 ευρώ στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα.Το σπίτι ανήκε σε μια ηλικιωμένη κυρία που έμενε πόρτα πόρτα με μας και είχε 2 παιδιά (1 κύριο και 1 κυρία).Κατα την σύναψη του συμβολαίου δώσαμε 1 ενοίκιο ως εγγύηση και 1 ενοίκιο ως τρέχων και το συμβόλαιο είχει διάρκεια (αν και πρώτο) 2 ημερολογιακά έτη.Τον Μάρτιο του 2019 η εν λόγω ηλικιωμένη κυρία απεβίωσε και το σπίτι πέρασε στην κυριότητα της κόρης της.Συνάψαμε εκ νέου συμβόλαιο για 2 έτη με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ και στο συμβόλαιο αναφέρεται οτι έχει λάβει και εγγύηση άλλα 180 ευρώ - στην πραγματικότητα έλαβε 20 ευρώ μετρητά και αποδοχή της προηγούμενης εγγύησης ως κληρονόμος ως εγγύηση για το τρέχων συμβόλαιο- αν και πουθενά δεν αναφέρεται και δεν υπάρχει απόδειξη οτι το ποσό των 160 ευρώ απο την εγγύηση του δευτέρου συμβολαίου αφορά την εγγύηση που είχαμε δώσει στην γιαγιά.Κια δεν υπάρχει βέβαια εκ των πραγμάτων καμία απόδειξη που να λέει οτι μας επιστρέφεται το ποσό των 160 ευρώ της πρώτης εγγύησης με το πέρας του πρώτου συμβολαίου.

Στο δια ταυτα...Επειδή μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη καθυστέρηση που είχα κάνει στην καταβολή του ενοικίου ήταν 2 ημέρες λόγω οτι μου χε φάει την κάρτα το ΑΤΜ (Ξεχάστηκα και με πήρε ο χρόνος Παρασκευή απόγευμα)...Επειδή κοινόχρηστα δεν χρωστάω ουτε ένα ευρώ...Επειδή την ευδαπ θα την πληρώσω αυτές τις μέρες στο ακέραιο...Η ΔΕΗ ειναι στο όνομα μου οπότε δεν μας αφορά...

Επειδή δεν της  έχω αφαιρέσει τόσα χρόνια τα μικροποσά απο τα κοινόχρηστα που πλήρωνα...Επειδή όταν μπήκα στο σπίτι το έβαψα με δικά μου έξοδα μιας και δεν ήθελε να το δώσει βαμμένο αν και χρειαζόταν φρεσκάρισμα και ουδέποτε αφαιρέθησαν τα λεφτά αυτά απο τα νοίκια (ουτε καν τα υλικά), νομίζω οτι είμαι μέχρι τώρα σωστός.

Επειδή λοιπόν ήρθε η ώρα να μεγαλώσει η οικογένεια μιας και η γυναίκα είναι έγκυος και δεν θα χωράμε πλέον στα 27τμ σήμερα που ήταν η μέρα καταβολής του ενοικίου την ενημέρωσα οτι θα φύγω.Όχι τώρα.Σε ενα μήνα.Και της έχω βρεί ήδη πριν φύγω 3-4 υποψήφιους ενοικιαστές να μπούν την ίδια μέρα που θα φύγω εγώ.Της ζήτησα μόνο να πατσίσουμε το τελευταίο ενοίκιο με την εγγύηση και ΟΤΙ ΖΗΜΙΕΣ έχει το σπίτι να τις αποκαταστήσω.Οι οποίες ζημιές αφορούν μια μπαταρία (βρυση) του μπάνιου που προυπήρχε ποιος ξέρει πόσα χρόνια  και πλέον θέλει 4-5 στροφές να ανοίξει το νερό,ένα μικρό πάγκο αναδιπλούμενο που χρησίμευε ως τραπέζι (60χ40χ5 μελαμίνη η mdf όχι ξύλο) και ένα τζάμι στο παράθυρο του μπάνιου που έσπασε όταν γλίστρησα και πήγα να πιαστώ και κοπάνησε με δύναμη (ραγίσματα).Ένα aircondition που προυπήρχε είχε αναφερθεί ρητά οτι ΔΕΝ θα το χρησιμοποιήσω μιας και έχω αλλεργία στα aircondition και έτσι έγινε.ΔΕΝ χρησιμοπιήθηκε ποτε και ουδεμία συντήρηση έχει γίνει απο εμένα σε αυτό.

Η εν λόγω κυρία λοιπόν δεν δέχεται συνψηφισμό με την εγγύηση και λέει οτι για την εγγύηση που είχα δώσει στην μητέρα της (εκλιπούσα) τι να κάνουμε να ανοίξουμε το πορτοφόλι της νεκρής;Χάθηκε αυτή η εγγύηση.Οτι δεν έχει λάβει απο εμένα εγγύηση για το νεο συμφωνητικό αν και αναφέρεται μέσα γραπτά το ποσό που είναι ισόποσο του ενοικίου.Εάν δεν της πληρώσω ενοίκιο για τον τρέχοντα μήνα 19-10//18-11 τι μπορεί να κάνει νομικά;Και εφόσον παραδώσω το μίσθιο σε κατάσταση αξιοπρεπή και με τις ως άνω αναφερόμενες ζημίες επισκευασμένες; Και σε τι μέτρα μπορώ εγώ να προβώ ωστε να αποφύγω τυχών οχλήσεις και διατάραξη οικιακής ειρήνης;Πολλώ δε μάλλον με την σύζυγο σε ενδιαφέρουσα και εν γνώση της.

Επίσης ενώ είχα όλη την καλή διάθεση να αφήνω υπο προυποθέσεις ενδιαφερόμενους να βλέπουν το ακίνητο μπορώ να επικαλεστώ την εγκυμοσύνη συνδιασμό με τον COVID-19 για να αποφύγω να την διευκολύνω αν επιμένει στην στάση της;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Συγνώμη για το σεντόνι αλλά τα έγραψα όσο πιο επιγραμματικά μπορούσα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είσαι παραπάνω από εντάξει σε όλα σου.

το ενοίκιο είναι τόσο μικρό που δε τους συμφέρει να κινηθούν νομικά για τους εναπομείναντες μήνες (5). 

αν τους έχεις βρει και ενδιαφερόμενους είσαι παραπάνω από εντάξει. παραδίδεις το διαμέρισμα και κρατάνε την εγγύηση που οι φθορές που λες μια χαρά είναι το σύνολο μέχρι 200 εφόσον το έβαψες κιόλας εξαρχής με δικά σου έξοδα.

αν δεις τσαμπουκά της λες οτι θα μιλάει με το δικηγόρο σου και οτι αν θέλει να τελειώσουν όλα ομαλά λύνετε με ιδιωτικό συμφωνητικό χωρίς περαιτέρω αξιώσεις το μισθωτήριο.

και να σε τραβήξει σε τυχόν δικαστήριο θα φάει τα μούτρα της.

1ον γιατί έχεις γυναίκα εγκυμονούσα που αποτελεί σοβαρό/σπουδαίο λόγο μετακόμισης και λύσης συμβολαίου.

2ον γιατί παρέδωσες αξιοπρεπές διαμέρισμα (τραβάς φωτογραφίες με ημερομηνία και όταν πάρει τα κλειδιά ο δικηγόρος

3ον γιατί φρόντισες να βρεις άμεσα ενδιαφερόμενους επομένως δεν έχει διακοπή στο εισόδημά της.

Αν εσένα δε θέλει να σε ακούσει να είσαι σίγουρος οτι θα σταθεί σούζα απέναντι σε δικηγόρο.

Αν σε τραβήξει δικαστικά θα πάρεις μπόλικα σε 2-3 χρόνια δικάσιμου για την ταλαιπωρία ως ηθικές βλάβες.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

είσαι παραπάνω από εντάξει σε όλα σου.

Mπορώ εικάζω να μείνω τον μήνα μέσα χωρίς να την πληρώσω σύμφωνα με όσα λές.

Βέβαια η εν λόγω κυρία όταν της είπα οτι έχω άμεσα ενδιαφερόμενους απάντησε οτι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο με τιμή 250 ευρώ.Αλλά αυτό δεν με απασχολει και εικάζω οτι θα μπορούσε με τους ενδιαφερόμενους να τα βρεί ή και όχι δικό της θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, TsoliasGR είπε

Βέβαια η εν λόγω κυρία όταν της είπα οτι έχω άμεσα ενδιαφερόμενους απάντησε οτι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο με τιμή 250 ευρώ.Αλλά αυτό δεν με απασχολει και εικάζω οτι θα μπορούσε με τους ενδιαφερόμενους να τα βρεί ή και όχι δικό της θέμα.

αυτό είναι μια τακτική που γίνεται σιωπηρά σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, κοινά αποδεκτή για να μην πηγαινοέρχονται τσάμπα χρήματα αλλά δε σημαίνει οτι όλοι οι ιδιοκτήτες το δέχονται.....σου λένε φέρε το ενοίκιο και όταν φύγεις στα δίνω πίσω...εκεί αν δε τα δώσουν δε δίνεις κλειδιά...οπότε αν το ενοίκιο είναι ψηλότερο από 150--200ευρώ βγαίνουν κερδισμένοι....μια κλειδαριά έχει 60ευρώ και ο κλειδαράς ένα 30άρι εργασία και τσεπώνουν τη διαφορά της εγγύησης και κλειδιά να μην δώσεις.

μια χαρά θα βρει ενδιαφερόμενους και μπορεί όντως να το νοικιάσει και παραπάνω. αν γίνει θα σταματήσει και τη μουρμούρα μαζί σου αφού βρήκε άλλον με περισσότερα.

σε κάθε περίπτωση ξεκινάς προστατεύοντας τα δικαιώματά σου ως συνεπής και σωστός ενοικιαστής και βλέπεις πως θα συμπεριφερθεί.

αν θέλει σκληράδες τηλεφωνάκι από δικηγόρο για αρχή και τις κρυώνεις το διάλογο μπας και συνέλθει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TsoliasGR είπε

Αυτό ακριβώς θα κάνεις χωρίς να το πολυσκέφτεσαι.... εχεις , και θα έχεις, περισσότερα πράγματα να σκέφτεσαι απο δω και στο εξής (και πιο ενδιαφέροντα :)

Τελος του μήνα φεύγεις ομορφα κι ωραία. Ας κάνει αυτή οτι θέλει με το σπίτι, γνώμη μου ειναι να μην ανακατευτείς ουτε στο θέμα του επομενου ενοικιαστή. 

Υπαρχει το ενδεχόμενο να στα πρήξει μιας και μένετε δίπλα, αλλα με λίγη αδιαφορία το ξεπερνας :) 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

αν θέλει σκληράδες τηλεφωνάκι από δικηγόρο για αρχή και τις κρυώνεις το διάλογο μπας και συνέλθει.

Έχετε κάποιον δικηγόρο σχετικό με τέτοια θέματα παρακαλώ;

Δημοσ.

Μην ασχοληθείς άλλο και μη χαλάς την ψυχική σου υγεία γιατί ήσουν ολόσωστος απ αυτά που μας έγραψες τουλάχιστον.

Έπεσες σε καθυστερημένη δυστυχώς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CONAN_ είπε

Υπαρχει το ενδεχόμενο να στα πρήξει μιας και μένετε δίπλα, αλλα με λίγη αδιαφορία το ξεπερνας :) 

Δεν με απασχολεί για μένα αλλά εάν ταραχθεί η γυναίκα και έχουμε πρόβλημα στην κύηση εκεί θα έχουμε πολύ πιο μεγάλα προβλήματα...Δεν θα παίζω με την υγεία της γυναίκας και του αγέννητου παιδιού σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TsoliasGR είπε

Έχετε κάποιον δικηγόρο σχετικό με τέτοια θέματα παρακαλώ;

έχω έναν που με βοήθησε πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση επιστροφής εγγύησης και λύσης συμβολαίου νωρίτερα για σπουδαίο λόγο και συνέταξε το ιδιωτικό συμφωνιτικό. αν δε βγάλεις άκρη με το καλό μπορώ να σου στείλω ένα μήνυμα το τηλέφωνό του.

στη δική μου περίπτωση, είχα βάψει το σπίτι με δικά μου έξοδα, το παρέδωσα καλύτερο από πριν, βρήκα ενοικιαστή να μπει την επόμενη μέρα της δικής μου μετακόμισης και ήταν τόσο χαζός ο ιδιοκτήτης που ζήταγε τα υπόλοιπα ενοίκια και να κρατήσει εγγύηση ενώ ήδη είχε πάρει σε τράπεζα από τον επόμενο χρήματα για καπάρωμα.

έβαλε και το δικηγόρο του και προφανώς πήρε το μακρύτερο, υπέγραψε το συμφωνητικό κοινής λύσης και μπαη μπαη.

προφανώς βέβαια για να επέμβει ένας δικηγόρος θα ζητήσει μια κάποια αμοιβή. στη δική σου περίπτωση δε ξέρω. αν χρειαστείς πάντως σου στέλνω τα στοιχεία του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TsoliasGR είπε

Δεν με απασχολεί για μένα αλλά εάν ταραχθεί η γυναίκα και έχουμε πρόβλημα στην κύηση εκεί θα έχουμε πολύ πιο μεγάλα προβλήματα...Δεν θα παίζω με την υγεία της γυναίκας και του αγέννητου παιδιού σε καμία περίπτωση.

Συμφωνώ, και αυτο που θα πρέπει να κάνεις (εσύ ξέρεις πως) είναι να την αφήσεις έξω απο όλο αυτό.... 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

έχω έναν που με βοήθησε πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση επιστροφής εγγύησης και λύσης συμβολαίου νωρίτερα για σπουδαίο λόγο και συνέταξε το ιδιωτικό συμφωνιτικό. αν δε βγάλεις άκρη με το καλό μπορώ να σου στείλω ένα μήνυμα το τηλέφωνό του.

στη δική μου περίπτωση, είχα βάψει το σπίτι με δικά μου έξοδα, το παρέδωσα καλύτερο από πριν, βρήκα ενοικιαστή να μπει την επόμενη μέρα της δικής μου μετακόμισης και ήταν τόσο χαζός ο ιδιοκτήτης που ζήταγε τα υπόλοιπα ενοίκια και να κρατήσει εγγύηση ενώ ήδη είχε πάρει σε τράπεζα από τον επόμενο χρήματα για καπάρωμα.

έβαλε και το δικηγόρο του και προφανώς πήρε το μακρύτερο, υπέγραψε το συμφωνητικό κοινής λύσης και μπαη μπαη.

προφανώς βέβαια για να επέμβει ένας δικηγόρος θα ζητήσει μια κάποια αμοιβή. στη δική σου περίπτωση δε ξέρω. αν χρειαστείς πάντως σου στέλνω τα στοιχεία του.

Εάν είναι εύκολο παρακαλώ να στείλεις τα στοιχεία του.Ευχαριστώ.Θα του γίνει κλήση αύριο κιόλλας.

Δημοσ.

Σορυ   αλλα   θα  το  πω....

Κληρονομησε   το  ζωον    27μ   υπογειο   στον  νεο  κοσμο   και  νομιζει  οτι   εχει  πιασει  τον   παπα   απ  τα   μυδια....

Εχει   να  φαει   τριαξονικα   μπιστολιασματα   αν  ζηταει   250   ευρω.....

Οσο   για   τον   ts   ειναι   σαφεστατα   σωστος   με  το   παραπανω.

• Like 8
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Σορυ   αλλα   θα  το  πω....

Κληρονομησε   το  ζωον    27μ   υπογειο   στον  νεο  κοσμο   και  νομιζει  οτι   εχει  πιασει  τον   παπα   απ  τα   μυδια....

Εχει   να  φαει   τριαξονικα   μπιστολιασματα   αν  ζηταει   250   ευρω.....

Οσο   για   τον   ts   ειναι   σαφεστατα   σωστος   με  το   παραπανω.

Όχι έχει και άλλα ακίνητα...Νεο κόσμο και νέα σμύρνη και Παλαιο Φάληρο....Αλλά μάλλον τα τριαξονικά μπιστολιάσματα δεν θα τα γλιτώνει...Εικάζω λόγω της κρίσης....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

250 τετραγωνικά ήμιυπόγειο 250 ευρώ θέλει να το δώσει η φακλανα? Αδιαφόρησε ΠΡΟΣΕΧΕ τις έντονες συζητήσεις λόγω της κυρας μην έχεις κανα Παρατράγουδο κάνε υπομονή άλλες 10 μέρες και για, εμένα μην μπεις, καν, στην διαδικασία να την βρεις και, ενοικιαστη την μπουχεσα. Μόνο και μόνο για την εγκυμοσυνη έπρεπε αν, ήταν άνθρωπος και όχι γαϊδουρι να το βουλωνε . Δεν την χρωστάς ισα ισα, προσπαθει να βγάλει και, από την μυγα ξυγκι

Επεξ/σία από GaGaS_Thess
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...