GeorgeR1_700 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θέλω να κανω αναβάθμιση στο pc μου για την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου, αν και πολύ φοβάμαι πως θα χρειαστεί να αλλάξω και cpu (κάτι που δεν μπορώ αυτήν την περίοδο να αναβαθμίσω). Χρησιμοποιώ το TIA PORTAL για να τρέχω τον κώδικα σε γλώσσα ladder, και το factory IO για το simulation. Με λίγα λόγια δηλαδή στο ένα πρόγραμμα τρέχει ο κώδικας και στο άλλο βλέπω σε γραφικό περιβάλλον ταινιοδιαδρόμους παραγωγής, έμβολα, αισθητήρες κτλ Τα μικρά πρότζεκτ που κάνω τα σηκώνει χωρίς θέματα, αλλά πιάνουν σχεδόν μέγιστες επιδώσεις (θα πω αναλυτικά σε λίγο). Αρχικά θα σας πω τα specs μου: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 καρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R) καρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC) τροφοδοτικό: Corsair VS Series VS650 80Plus σκληρός δίσκος SSD: OCZ Trion 150 240GB σκληρός δίσκος HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ ψήκτρα: εργοστασιακή Επιδώσεις την ώρα του run: (H ram να πω καταρχάς πως με το που ανοίγω το pc χωρίς κανένα πρόγραμμα πιάνει 3gb ram χώρο, το θέμα θα λυθεί όταν θα το κάνω format για την αναβάθμιση...) ram 7,2GB στα 7,8GB gpu 2GB στα 2GB cpu 40 με 60% Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι στην περίπτωση που διπλασιάσω την ram μου και βάλω και μια gpu στα 8 gb θα μπορέσω να το βγάλω εις πέρας ή ότι και να κάνω, χωρίς νέα cpu δεν βγαίνει? Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω τις επιδώσεις που θα χρειαστεί όταν ολοκληρωθεί η πτυχιακή? Για αυτήν την gpu σκεφτόμουν (δεν μπορώ να δώσω πάνω από τα 160€) Γενικά ξέρω πως σε ένα μήνα ξεκινά και η black firday στην Αμερική. Μπορώ να αγοράσω και από χώρα Ε.Ε. =========== Να πω και κάτι που ξέχασα, αν βάλω μόνο το πρόγραμμα γραφικών σε run (για το τελικό projekt της πτυχιακής) χωρίς όμως να λειτουργεί κανένας διάδρομος (καθώς δεν του έχω περάσει ακόμα τον κώδικα, το έχω σπάσει σε μικρά κομμάτια), οι επιδώσεις είναι: ram 3,4GB στα 7,8GB gpu 45% cpu 40% Αλλά σε μικρότερα project που κινούνται οι ταινιοδιάδρομοι πιάνουν τις πιο πάνω επιδώσεις.... Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2020 από GeorgeR1_700
leros2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα σας, θέλω να κανω αναβάθμιση στο pc μου για την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου, αν και πολύ φοβάμαι πως θα χρειαστεί να αλλάξω και cpu (κάτι που δεν μπορώ αυτήν την περίοδο να αναβαθμίσω). Χρησιμοποιώ το TIA PORTAL για να τρέχω τον κώδικα σε γλώσσα ladder, και το factory IO για το simulation. Με λίγα λόγια δηλαδή στο ένα πρόγραμμα τρέχει ο κώδικας και στο άλλο βλέπω σε γραφικό περιβάλλον ταινιοδιαδρόμους παραγωγής, έμβολα, αισθητήρες κτλ Τα μικρά πρότζεκτ που κάνω τα σηκώνει χωρίς θέματα, αλλά πιάνουν σχεδόν μέγιστες επιδώσεις (θα πω αναλυτικά σε λίγο). Αρχικά θα σας πω τα specs μου: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 καρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R) καρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC) τροφοδοτικό: Corsair VS Series VS650 80Plus σκληρός δίσκος SSD: OCZ Trion 150 240GB σκληρός δίσκος HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ ψήκτρα: εργοστασιακή Επιδώσεις την ώρα του run: (H ram να πω καταρχάς πως με το που ανοίγω το pc χωρίς κανένα πρόγραμμα πιάνει 3gb ram χώρο, το θέμα θα λυθεί όταν θα το κάνω format για την αναβάθμιση...) ram 7,2GB στα 7,8GB gpu 2GB στα 2GB cpu 40 με 60% Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι στην περίπτωση που διπλασιάσω την ram μου και βάλω και μια gpu στα 8 gb θα μπορέσω να το βγάλω εις πέρας ή ότι και να κάνω, χωρίς νέα cpu δεν βγαίνει? Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω τις επιδώσεις που θα χρειαστεί όταν ολοκληρωθεί η πτυχιακή? Για αυτήν την gpu σκεφτόμουν (δεν μπορώ να δώσω πάνω από τα 160€) Γενικά ξέρω πως σε ένα μήνα ξεκινά και η black firday στην Αμερική. Μπορώ να αγοράσω και από χώρα Ε.Ε. =========== Να πω και κάτι που ξέχασα, αν βάλω μόνο το πρόγραμμα γραφικών σε run (για το τελικό projekt της πτυχιακής) χωρίς όμως να λειτουργεί κανένας διάδρομος (καθώς δεν του έχω περάσει ακόμα τον κώδικα, το έχω σπάσει σε μικρά κομμάτια), οι επιδώσεις είναι: ram 3,4GB στα 7,8GB gpu 45% cpu 40% Αλλά σε μικρότερα project που κινούνται οι ταινιοδιάδρομοι πιάνουν τις πιο πάνω επιδώσεις.... 1) Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών χρησιμοποιείται απο το TIA PORTAL ? 2) Και format να κάνεις, και τιποτα να μην ανοίξεις, πάλι η ραμ θα είναι κανα 2gb απασχολημένη. Οπότε σε γενικές γραμμές ψάξου πρώτα, απο τι επωφελείτε περισσότερο, το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 10 ώρες πριν, sayyid1099 είπε AWS Τι είναι αυτό? Κάτι σχετικά με το amazon βλέπω να είναι... 10 ώρες πριν, leros2004 είπε 1) Είσαι σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών χρησιμοποιείται απο το TIA PORTAL ? 2) Και format να κάνεις, και τιποτα να μην ανοίξεις, πάλι η ραμ θα είναι κανα 2gb απασχολημένη. Οπότε σε γενικές γραμμές ψάξου πρώτα, απο τι επωφελείτε περισσότερο, το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Θα το κοιτάξω το 1. Το 2 ναι το ξέρω, αλλά στην περίπτωσή μου και το 1gb μείων που θα έχω το θεωρώ σημαντικό Σήμερα έχω γεμάτο πρόγραμμα και δεν προλαβαίνω να το ψάξω. Αύριο θα βρω μια ωρίτσα για να το ψάξω και θα ξανα ενημερώσω. Ζητάω συγνώμη αν αργήσω σε επόμενες απαντήσεις αλλά μπορώ να μπω μόνο μια - δύο ώρες κάθε μέρα. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, το έψαξα γενικά και δεν βρήκα κάτι που να λέει πως να τρέχει το tia portal σε gpu. Από την άλλη είδα πως κάποιοι λέγανε για cpu. Στα 150 ή 200€ μπορώ να πάρω κάποιον AMD που να είναι συμβατός με την μητρική μου? (αν παρω cpu, δεν θα πάρω gpu) Το καλό είναι πως σήμερα μίλησα με τους καθηγητές μου και τους ρώτησα για το αν μπορώ να αλλάξω το tia portal με κάποιο πιο ελαφρύ και μου είπαν πως δεν υπάρχει θέμα 🙂 Το θέμα είναι πως ίσως δεν μπορέσω να το κάνω όλο σε ladder και για αυτό ψάχνω τρόπο να κρατήσω το tia portal. Αλλά όπως και να χει η πτυχιακή πάει τρένο, και μέχρι στιγμής παρόλο που πίστευα πως θα χρειαστώ και γραμμές κώδικα (όχι ladder δηλ) για κάποια μέρη της παραγωγής που φτιάχνω, τελικά δεν χρειάστηκαν. Αν το καταφέρω μέχρι τέλους μόνο με ladder, δεν θα χρειαστεί το TIA PORTAL το οποίο έχει την δυνατότητα για πολλές διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού.
life is music Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Στις 21/10/2020 στις 11:17 ΜΜ, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα σας, θέλω να κανω αναβάθμιση στο pc μου για την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου, αν και πολύ φοβάμαι πως θα χρειαστεί να αλλάξω και cpu (κάτι που δεν μπορώ αυτήν την περίοδο να αναβαθμίσω). Χρησιμοποιώ το TIA PORTAL για να τρέχω τον κώδικα σε γλώσσα ladder, και το factory IO για το simulation. Με λίγα λόγια δηλαδή στο ένα πρόγραμμα τρέχει ο κώδικας και στο άλλο βλέπω σε γραφικό περιβάλλον ταινιοδιαδρόμους παραγωγής, έμβολα, αισθητήρες κτλ Τα μικρά πρότζεκτ που κάνω τα σηκώνει χωρίς θέματα, αλλά πιάνουν σχεδόν μέγιστες επιδώσεις (θα πω αναλυτικά σε λίγο). Αρχικά θα σας πω τα specs μου: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 καρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R) καρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC) τροφοδοτικό: Corsair VS Series VS650 80Plus σκληρός δίσκος SSD: OCZ Trion 150 240GB σκληρός δίσκος HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ ψήκτρα: εργοστασιακή Επιδώσεις την ώρα του run: (H ram να πω καταρχάς πως με το που ανοίγω το pc χωρίς κανένα πρόγραμμα πιάνει 3gb ram χώρο, το θέμα θα λυθεί όταν θα το κάνω format για την αναβάθμιση...) ram 7,2GB στα 7,8GB gpu 2GB στα 2GB cpu 40 με 60% Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι στην περίπτωση που διπλασιάσω την ram μου και βάλω και μια gpu στα 8 gb θα μπορέσω να το βγάλω εις πέρας ή ότι και να κάνω, χωρίς νέα cpu δεν βγαίνει? Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω τις επιδώσεις που θα χρειαστεί όταν ολοκληρωθεί η πτυχιακή? Για αυτήν την gpu σκεφτόμουν (δεν μπορώ να δώσω πάνω από τα 160€) Γενικά ξέρω πως σε ένα μήνα ξεκινά και η black firday στην Αμερική. Μπορώ να αγοράσω και από χώρα Ε.Ε. =========== Να πω και κάτι που ξέχασα, αν βάλω μόνο το πρόγραμμα γραφικών σε run (για το τελικό projekt της πτυχιακής) χωρίς όμως να λειτουργεί κανένας διάδρομος (καθώς δεν του έχω περάσει ακόμα τον κώδικα, το έχω σπάσει σε μικρά κομμάτια), οι επιδώσεις είναι: ram 3,4GB στα 7,8GB gpu 45% cpu 40% Αλλά σε μικρότερα project που κινούνται οι ταινιοδιάδρομοι πιάνουν τις πιο πάνω επιδώσεις.... Οκ πάρε 16gb ram στα 2133 σε kingston hyperx ...βρες έναν μεταχειρισμένο i7 6700 και αν θες και κάρτα πάρε μια 1660 ti και είσαι οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα