Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Το Facebook Dating έγινε πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έπειτα από μια 9μηνη αναβολή, λόγω προβληματισμών γύρω από τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, η υπηρεσία ραντεβού αρχίζει τη λειτουργία της.

Η υπηρεσία ραντεβού Facebook Dating είναι από σήμερα διαθέσιμη στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, χρήστες σε 32 ευρωπαϊκές χώρες - μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος - μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Facebook Dating με τον λογαριασμό τους στο Facebook, εφόσον το επιλέξουν και ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.

Μία από τις βασικές δυνατότητες της υπηρεσίας είναι η λειτουργία Secret Crush, που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει έως εννέα από τους φίλους του στο Facebook ή ακολούθους στο Instagram τους οποίους θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα. Τα άτομα αυτά δεν γνωρίζουν πως επιλέχθηκαν, εκτός κι αν πράξουν το ίδιο με εσάς, στην οποία περίπτωση θα ειδοποιηθείτε και οι δύο για το «ταίριασμα» αυτό.

Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα, εφόσον επιλέξουν οι εκδηλώσεις και οι ομάδες από το Facebook να εμφανίζονται στο Dating προφίλ τους, και τέλος, η δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο ονόματι Virtual Dates.

07-Secret-Crush.png 10-Video-Dates.png

Εμπόδιο στα αρχικά πλάνα λανσαρίσματος προ εννέα μηνών είχε μπει η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (Irish Data Protection Commision - DPC), η οποία θεώρησε πως η Facebook δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες αναφορικά με το πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία αλλά ούτε και ενημέρωσε έγκαιρα σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία της.

Εννέα μήνες αργότερα, η επιτροπή ενέκρινε το λανσάρισμα και θα το παρακολουθεί στενά, καθώς η Facebook προχώρησε σε ουκ ολίγες τροποποιήσεις στους όρους χρήσης μέσα σε αυτό το διάστημα.

Ο αναπληρωτής επίτροπος στην DPC, Graham Doyle, δήλωσε στο TechCrunch:

Αναφορά σε κείμενο

"Όπως θα θυμάστε, η DPC έμαθε για τα σχέδια της Facebook να ξεκινήσει τη λειτουργία του Facebook Dating αρκετές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία της τον φετινό Φεβρουάριο. Εκτός από τις ενέργειες που είχε ήδη κάνει η DPC (όπως σχετική επί τόπου ελέγχους στα γραφεία της Facebook και την εκδήλωση κάποιων ανησυχιών που γνωστοποιήθηκαν σε αυτή), η Facebook έχει παράσχει λεπτομερείς διευκρινίσεις σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της υπηρεσίας αυτής [Dating]. Ως DPC, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπηρεσία καθώς κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα. Η έγκαιρη εμπλοκή μας σε τέτοια έργα αποτελεί επιτακτική ανάγκη στο εξής.»

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η Facebook αναφέρει πως συμβουλεύτηκε ειδικούς στον κάθε τομέα ώστε να παρέχει μια ασφαλή εμπειρία για όλους. Μάλιστα, το κείμενο περιείχε παραπομπή στην εξής σελίδα, στην οποία περιγράφονται το πώς θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των χρηστών, μεταξύ άλλων συχνών ερωτήσεων.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που αναφέρονται στην σελίδα αυτή είναι τα ευαίσθητα δεδομένα θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού, κάτι που αρχικά θα χρησιμοποιούταν για καλύτερη ανατροφοδότηση των διαφημίσεων που θα έβλεπε ο χρήστης στο ευρύτερο Facebook. Βάσει της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα παραπάνω στοιχεία ανήκουν σε ειδική κατηγορία προσωπικών δεδομένων και οι χρήστες πρέπει να ενημερωθούν και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αποκλειστικά για αυτά.

Το TechCrunch αναφέρει πως η έρευνα της DPC οδήγησε στην εν λόγω αλλαγή, μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών τροποποιήσεων στους όρους χρήσης. Μερικές από αυτές είναι διευκρινίσεις αναφορικά με τη χρήση των πληροφοριών από τη λειτουργία αναγνώρισης τοποθεσίας (πλέον, αναφέρεται πως δεν αφορά την ακριβή τοποθεσία αλλά μένει σε επίπεδο πόλης-περιοχής) και περαιτέρω διευκρίνιση κατά τη διαδικασία εγγραφής, ώστε ο χρήστης να γνωρίζει πως η χρήση της υπηρεσίας Dating διέπεται από τους όρους χρήσης του Facebook.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 76
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι μας πήρανε το κουτάλι..

Περιμένω από το πρωί αλλά ακόμα τίποτα. 😀

Νέοι τρόποι να με απορρίπτουν οι γυναίκες!

Μόλις τώρα, nickpastalan είπε

Μια καλή ευκαιρία να το ξηλώσω τελείως το FB από το κινητο μου

H μπορείς να μην χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Δεν ξέρω, μια ιδέα ρίχνω. 

  • Like 9
  • Thanks 3
  • Haha 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.