Προς το περιεχόμενο

Sony WH-1000XM4 Review


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι γνωστό ότι η Sony έχει δημιουργήσει αίσθηση στην κατηγορία των over-ear ακουστικών, τα οποία ξεχωρίζουν αρχικά για τη δυνατότητα εξουδετέρωσης εξωτερικού θορύβου, παρέχοντας την ίδια στιγμή κορυφαία ποιότητα ήχου.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι λείπουν τα προβλήματα ή κάποιες χτυπητές λειτουργίες από την τελευταία γενιά η οποία κυκλοφόρησε περίπου πριν δύο χρόνια. 

Με τα Sony WH-1000XM4, ο Ιαπωνικός κολοσσός παίρνει ένα εξαιρετικό ζευγάρι Over-ear headphones και το βελτιώνει περαιτέρω σε σημαντικά σημεία, όμως αφήνει άλλα πίσω. Είναι αρκετές οι βελτιώσεις ώστε τα XM4 να κατακτήσουν την «κορώνα» στην κατηγορία;

Αρχικά, όσοι θυμούνται τα XM3 θα παρατηρήσουν πως ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι, πρακτικά, ολόιδιος. Αυτό διότι οι προαναφερθείσες βελτιώσεις έγιναν υπό το κέλυφος των ακουστικών και, υποθετικά, η Sony σκέφτηκε: γιατί να πειράξεις ένα design που κερδίζει; Τα XM3 είχαν άριστο σχεδιασμό και παραμένουν δημοφιλή, οπότε μια δραστική σχεδιαστκή αλλαγή ίσως να έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι λιτό, κομψό και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από το τρένο ως μια επαγγελματική κλήση.

Η κατασκευή αποτελείται κυρίως από υψηλής ποιότητας πλαστικό, το οποίο δεν φθείρεται εύκολα και δίνει την αίσθηση του στιβαρού, ενώ δερματίνη καλύπτει τα μαλακά μαξιλαράκια. Είναι αρκετά βολικό στο κεφάλι και δεν κουράζει ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση, οπότε το μέγεθός τους δεν πρέπει να «τρομάξει» οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Στο εξωτερικό του αριστερού ακουστικού βρίσκεται το πλήκτρο (απ)ενεργοποίησης, το πλήκτρο Custom στο οποίο ανατίθενται λειτουργίες που επιλέγει ο χρήστης (αν δεν αλλαχτεί η λειτουργία του, τότε κυκλικά αλλάζει τα noise cancellation modes), και μια θύρα jack 3.5mm για ενσύρματη σύνδεση και χρήση. Στο δεξί ακουστικό, βρίσκεται μονάχα η θύρα USB-C που χρησιμοποιείται για φόρτιση και μόνο – που πρακτικά σημαίνει πως κινητά που υπολείπονται θύρας jack 3.5mm στηρίζοντα μόνο στην σύνδεση μέσω Bluetooth. Το κομμάτι που εξέχει περισσότερο σε κάθε ακουστικό, είναι εξοπλισμένο με επιφάνεια αφής από όπου ο χρήστης ξεκινά ή σταματά την μουσική, αλλάζει τραγούδια και να αυξομειώσει την ένταση.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...