Προς το περιεχόμενο
Συνδεθείτε  
sotiris123

Βοήθεια σχετικά με dortania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύστημα: i7 skylake-6700k, asrock b150m, sapphire 5700. 
καλημέρα,

προσπαθώ να περάσω με opencore έκδοση catalina ακολουθώ τον οδηγό. Κατεβάζω τη τελευταία έκδοση τη περνάω στο flashακι. Φτιάχνω το ssdt από το sadttime και το ec-usbx χρησινοποιω το prebuilt. Φτιάχνω το config ακριβώς όπως ο οδηγός.  Και προσπαθω να bootaro απο το στικ. Στις επιλογες εχω δοκιμάςει να πατήσω και το uefi: partition 1 και την επιλογή opencore. Και μετα στην εικόνα με τα γράμματα κολλάει σε αυτό που ανεβάζω στη φοτο. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι να δοκιμάσω;

1D16DCDB-1F48-4625-AD6D-412D1A233A63.jpeg

776AFFF9-42FC-461F-9D70-F6FD75E5AB73.jpeg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην, για την κάρτα GPU που εχεις υπάρχει ενα bug στην έκδοση καταλίνα (μιλαω γενικά για την σειρά  AMD 5000). Να υποθεσω εχεις βαλει το boot argument agdpmod=pikera, σωστα?.

Για το συγκεκριμένο θέμα, έχεις δύο επιλογές.

ή προσωρινά βάζεις άλλη καρτα που αναγνωριζεται απο macOs (πχ καποια της σειρας 400 ή 500 - παραδειγμα rx460, rx560, rx570, rx480 κτλπ) για να ολοκληρωσεις την εγκατασταση, και μετα βαζεις πανω την 5700 και δουλευει κανονικα.

ή προσθέτεις το boot argument:  -wegnoegpu το οποιο απενεργοποιει την 5700 για να τελειωσεις την εγκατασταση, και αφου τελειωσει, μετα το σβηνεις, και βάζεις στη θέση του το agdpmod=pikera

Απ'ότi διαβαζω αυτο το bug εχει διορθωθει στο big sur.

 

Το θέμα ειναι οτι το συγκεκριμενο bug στο εμφανιζει στο 2ο μέρος της εγκαταστασης, δλδ αφού κάνει το 1ο reboot.

Εσένα απ'οτι βλέπω δεν σε αφηνει καν να πάς στο recovery για να φορμαρεις το δισκο κτλπ και να προχωρησει την εγκατασταση.

Σε αυτη την περιπτωση μπορει να φταιει κάποιο απο τα kext που εχεις βαλει (να μην ειναι το σωστο βαση του hardware που εχεις), ή να μην εχεις ενημερωσει σωστα το config.plist (μέσω propertree και OC snapshot).

 

Αν θες, βαλε μονο τα βασικα kext δλδ lilu, whatevergreen και virtualsmc, ενημερωσε το  config.plist με OC snapshot και ξαναδοκίμασε.

 

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.