Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

το καλοκαίρι ανακαίνισα ένα εξοχικό που έχω στο Δασκαλειό Κερατέας (Αττική, Μεσόγεια) και προσπαθώ να το νοικιάσω με βραχυπρόθεσμη για να κάνει κάποια στιγμή την απόσβεσή του.

Το σπίτι δέν είχε ποτέ internet/τηλέφωνο, και πλέον καταλήγω ότι χρειάζεται να βάλω internet (μόνο αυτό) και μάλιστα με γρήγορη ταχύτητα αν γίνεται (π.χ. οπτική ίνα).

Κοίταξα από την Inalan που έχω καλό feedback, αλλά δέν βάζει στην περιοχή.

Γνωρίζει κάποιος εταιρεία που να βάζει γρήγορο internet στην περιοχή και να είναι αξιόπιστη?

Ή (για πιο ρεαλιστικά) ποιά εταιρεία θεωρείτε λιγότερο χάλια ή πώς μπορώ να καταλάβω αν μια εταιρεία βάζει στην περιοχή και ισχύει αυτό που λέει για τις ταχύτητες?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ευχαριστώ, μέχρι στιγμής καμμία εταιρεία δέν καλύπτει. Σκέφτομαι πλέον το 'δορυφορικό', αλλά δέν είμαι σίγουρος ότι κάνει όντως δουλειά.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα στο Δασκαλειο Κερατεας αμα μενεις κοντα στην μαριστρα εχει και δικτυο οπτικων ινων με καμπινα vdsl κοσμοτε σταθερης απο εκει και κατω δεν υπαρχει δικτυο οπτικων ινων με καμπινες vdsl  αλλα μονο adsl cosmote σταθερη εγω πιανω τα 10mbs το μεγιστο συνηθως 7-8mbs. Εχω βαλει το speedbooster που συνδυαζει κινητη με την σταθερη γραμμη adsl και πιανω γυρω στα 50-55mbs και upload 5mbs. Aξιζει. Στην περιοχη δεν εχω δοκιμασει δορυφορικο ιντερνετ . Αλλα εχω δοκιμασει δικτυο κινητης vodafone και wind. Η vodafone καλη ειναι  καπου γυρω 70mbs και η wind στα 30-45 mbs. Τελος στην περιοχη μας υποστηριζεται ασυρματο ιντερνετ απο την novelcom παρεχει ιντερνετ ασυρματο μεσω πιατου δεν ειναι δορυφορικο. Δεν εχω δοκιμασει διοτι εχει ακριβα παγια. Η περιοχη δεν εχει δικτυο ftth οπτικη ινα μεσα στο σπιτι αλλα μονο στο κεντρο της κερατεας. Παντως δοκιμαζωντας την κοσμοτε κινητη στην περιοχη εχω δει και download 150mbs αλλα οχι με το booster διοτι εχει κοφτη στα 50-55mbs 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παλιό ερώτημα, αλλά ας απαντήσω για όποιον το βρει στο μέλλον μιας και έχω σπίτι στην ίδια περιοχή: mobile internet με 5G Router. Cosmote, Vodafone, Nova. Αυτή είναι η σειρά ποιότητας στην περιοχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H nova με το προγραμμα 5g home internet nova στα 26 ευρω με απεριοριστα σταθερα και κινητα με εξωτερικη κεραια 5g δινει λεει εγγυημενη ταχυτητα στα 100 και 10 up. μετα το 1tera byte πεφτει η ταχυτητα στα 15down και 10up. Θελω να δοκιμασω την αλλαγη απο home speed booster 50down/5up που εχω στην περιοχη με adsl 24 που πιανω 8mbs αλλα με το booster παει στα 50down/5up αλλα πληρωνω πανω απο 37 ευρω με απεριοριστα σταθερα και απεριοριστα κινητα. 

Ρωτησα στον οτε , για το 5g wifi 50mbs και μου ειπανε οτι εγγυημενα πιανει χωρις εξωτερικη κεραια , τα 100mbs με εγγυημενη ταχυτητα παλι με 5g στο δινουνε αλλα με εξωτερικη κεραια και τα 200mbs δεν εχει εγγυημενη ταχυτητα αλλα πιανει πανω απο 100mbs . Παλι με εξωτερικη κεραια. Παντως ειναι πολυ ακριβα, οποιος εχει home speed booster δεν αξιζει να παρει το 5g wifi 50mbs αμα χρειαζεται το σταθερο τηλεφωνο . 

Ρωτησα στην vodafone  δεν δινει το προγραμμα 5g στο Δασκαλειο στο δικο μου σπιτι λεει οτι δεν δινει διαθεσιμοτητα αλλα εχει καλη τιμη , αλλα φοβαμαι λογω οτι καποιες φορες πεφτει το 4g . 

Τελος σου ζητανε γεωγραφικο στιγμα στο Δασκαλειο λογω οτι δεν εχουμε διευθυνσεις και υπαρχει πιθανοτητα στην nova 5g home internet να σου δωσουνε το προγραμμα και χωρις εξωτερικη κεραια , διαφερει αναλογα που βρισκεται το σπιτι. 

Ενας γνωστος μας που ηθελε να βαλει σταθερο στην cosmote σταθερη με απλο adsl δεν υπηρχε καθολου πορτα να βαλει πριν 2-3 χρονια και τελικα εκανε hotspot το κινητο του οταν το χρειαζοτανε. Αυτο με προβληματιζει μην χαθει η πορτα μου στο adsl αμα τυχον εχω προβληματα με το nova 5g home internet . 

Τελος σκεφτομαι επειδη εχω συσκευες με ethernet να αγορασω ενα usb ethernet να το βαλω το κινητο απο κατω και το κανω hotspot με ethernet και συνδεσω επανω κατι που δεν εχει wifi αμα τυχον  το ρουτερ της nova δεν παιρνει την καρτα σημ της vodafone μου σε περιπτωση που πεσει . 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

H nova με το προγραμμα 5g home internet nova στα 26 ευρω με απεριοριστα σταθερα και κινητα με εξωτερικη κεραια 5g δινει λεει εγγυημενη ταχυτητα στα 100 και 10 up. μετα το 1tera byte πεφτει η ταχυτητα στα 15down και 10up. Θελω να δοκιμασω την αλλαγη απο home speed booster 50down/5up που εχω στην περιοχη με adsl 24 που πιανω 8mbs αλλα με το booster παει στα 50down/5up αλλα πληρωνω πανω απο 37 ευρω με απεριοριστα σταθερα και απεριοριστα κινητα. 

Ρωτησα στον οτε , για το 5g wifi 50mbs και μου ειπανε οτι εγγυημενα πιανει χωρις εξωτερικη κεραια , τα 100mbs με εγγυημενη ταχυτητα παλι με 5g στο δινουνε αλλα με εξωτερικη κεραια και τα 200mbs δεν εχει εγγυημενη ταχυτητα αλλα πιανει πανω απο 100mbs . Παλι με εξωτερικη κεραια. Παντως ειναι πολυ ακριβα, οποιος εχει home speed booster δεν αξιζει να παρει το 5g wifi 50mbs αμα χρειαζεται το σταθερο τηλεφωνο . 

Ρωτησα στην vodafone  δεν δινει το προγραμμα 5g στο Δασκαλειο στο δικο μου σπιτι λεει οτι δεν δινει διαθεσιμοτητα αλλα εχει καλη τιμη , αλλα φοβαμαι λογω οτι καποιες φορες πεφτει το 4g . 

Τελος σου ζητανε γεωγραφικο στιγμα στο Δασκαλειο λογω οτι δεν εχουμε διευθυνσεις και υπαρχει πιθανοτητα στην nova 5g home internet να σου δωσουνε το προγραμμα και χωρις εξωτερικη κεραια , διαφερει αναλογα που βρισκεται το σπιτι. 

Ενας γνωστος μας που ηθελε να βαλει σταθερο στην cosmote σταθερη με απλο adsl δεν υπηρχε καθολου πορτα να βαλει πριν 2-3 χρονια και τελικα εκανε hotspot το κινητο του οταν το χρειαζοτανε. Αυτο με προβληματιζει μην χαθει η πορτα μου στο adsl αμα τυχον εχω προβληματα με το nova 5g home internet . 

Τελος σκεφτομαι επειδη εχω συσκευες με ethernet να αγορασω ενα usb ethernet να το βαλω το κινητο απο κατω και το κανω hotspot με ethernet και συνδεσω επανω κατι που δεν εχει wifi αμα τυχον  το ρουτερ της nova δεν παιρνει την καρτα σημ της vodafone μου σε περιπτωση που πεσει . 

Η COSMOTE κατήργησε τα 100αρια και τα 200αρια στο 5G WIFI. Υπάρχει 50αρι και μετά 300αρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gkat2829 είπε

Η COSMOTE κατήργησε τα 100αρια και τα 200αρια στο 5G WIFI. Υπάρχει 50αρι και μετά 300αρι.

δεν το ειχα δει ευχαριστω. Aρα τα 100mbs τα εκανα 300mbs με την ιδια τιμη παρα πολυ καλο, διοτι ητανε ακριβα. Αν και μου ειπανε οτι μεχρι το τελος Ιουνιου θα εμπλουτιστουνε και με τηλεφωνια μεσα. Μακαρι. Διοτι τωρα δεν μπορεις να κανεις φορητοτητα σε αυτο το υπαρχον σταθερο σου . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

δεν το ειχα δει ευχαριστω . αν και μου ειπανε οτι μεχρι το τελος Ιουνιου θα εμπλουτιστουνε και με τηλεφωνια μεσα. Μακαρι. Διοτι τωρα δεν μπορεις να κανεις φορητοτητα σε αυτο το υπαρχον σταθερο σου . 

Ναι θα μπει και η τηλεφωνία μέσα στον Ιούνιο. Θεωρώ ότι είναι ακριβή λύση. Σε περιοχές δύσκολες η καλύτερη λύση είναι να αγοράσεις ένα 5G router από Ελλάδα ή τα ευρωπαϊκά AMAZON και μετά να χρησιμοποιείς τα καρτοκινητά. Αυτήν την στιγμή για παράδειγμα το WHATS UP σου δίνει για 9 μήνες απεριόριστα DATA με τον 1ο μήνα στα 13.5€ και τους υπόλοιπους 8 με 8.5€ τον μήνα. Αναφέρω την COSMOTE διότι δεν έχει κόφτη πουθενά ούτε στα DATA ούτε στην ταχύτητα. Εγώ με το υπάρχον πακέτο κατεβάζω 5-6TB τον μήνα. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για οπτική ΙΝΑ ξεχνάς τον ΧΑΛΚΟ για τις δύσκολες περιοχές. Τέλος ο ΧΑΛΚΟΣ στην Ελλάδα.

Επεξ/σία από gkat2829
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, gkat2829 είπε

Ναι θα μπει και η τηλεφωνία μέσα στον Ιούνιο. Θεωρώ ότι είναι ακριβή λύση. Σε περιοχές δύσκολες η καλύτερη λύση είναι να αγοράσεις ένα 5G router από Ελλάδα ή τα ευρωπαϊκά AMAZON και μετά να χρησιμοποιείς τα καρτοκινητά. Αυτήν την στιγμή για παράδειγμα το WHATS UP σου δίνει για 9 μήνες απεριόριστα DATA με τον 1ο μήνα στα 13.5€ και τους υπόλοιπους 8 με 8.5€ τον μήνα. Αναφέρω την COSMOTE διότι δεν έχει κόφτη πουθενά ούτε στα DATA ούτε στην ταχύτητα. Εγώ με το υπάρχον πακέτο κατεβάζω 5-6TB τον μήνα. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για οπτική ΙΝΑ ξεχνάς τον ΧΑΛΚΟ για τις δύσκολες περιοχές. Τέλος ο ΧΑΛΚΟΣ στην Ελλάδα.

Eιχα κανει παραπονα στον οτε , οταν εβαλε στην περιοχη μας vdsl και εφτασε μεχρι Μαριστρα και οχι πιο κατω που μενω . Μου ειπανε οτι ισως το ετος 2027 να ερθει μονο οπτικη ινα μεχρι το σπιτι. Καλα να ειναι καλα το home booster cosmote 4g μεχρι στιγμης για την 50/5 . Αν και θελω να δοκιμασω το nova 5g home internet . 

Τελος ρωτησα τωρα στο 13888 για το 300mbs οτε 5g home και μου ειπε οτι θελει 70 ευρω εγκατασταση τεχνικου για την εξωτερικη κεραια. Επισης αμα παρεις 5g 50mbs στα 55 ευρω η εγκατασταση με τεχνικο μεσα στο σπιτι . Μπορεις λεει να κανεις εσυ την εγκατασταση χωρις εξοδα αλλα υπηρχαν προβληματα και χρειαστηκε τεχνικος. Παντως που ρωτησα αμα μπορω να παρω την γραμμη μου σε voip παροχο intertelecom και να αγορασω ενα voip box και να βαλω πανω το σταθερο μου τηλεφωνο και μετα να καταληξει σε ethernet που θα κουμπωσει στο 5g router και μου ειπε οτι δεν θα λειτουργησει , εχει προβληματα με το χαλκο για αυτο και δεν δινουνε τηλεφωνια. Παντως το 5g router λεει αυτος δεν ειναι ενα απλο ρουτερ 4g που απλως βαζεις στην πριζα, θελει λεει ιδιαιτερη εγκατασταση. Πολυ παραξενο αυτο το 5g. Τελος μου ειπε οτι το 5g σε κινητο σε ειναι ολα συμβατα με καλες ταχυτητες 5g οποτε διαφερει. 

Διαβασα καλυτερη λυση το tiplink 5g που εχει και θυρα τηλεφωνου επανω και βαζεις το σταθερο σου τηλεφωνο και κανεις και τηλεφωνα απο την καρτα σημ , παρα πολυ καλο αυτο. https://www.skroutz.gr/s/52371726/TP-LINK-NX510V-v1-Asyrmato-5G-Mobile-Router-Wi-Fi-6-me-3-THyres-Gigabit-Ethernet.html#description

<< 

Απολαύστε WiFi και τηλεφωνικές κλήσεις ταυτόχρονα

Το NX510v δεν είναι μόνο ένας συνδυασμός δρομολογητή WiFi και μόντεμ, αλλά και ένα τηλέφωνο. Διαθέτει θύρα τηλεφώνου για τη σύνδεση του υπάρχοντος σταθερού τηλεφώνου σας, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις και να σερφάρετε στο διαδίκτυο ταυτόχρονα. Επιπλέον, υποστηρίζονται διάφορες φωνητικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των VoLTE και CSFB. Απλά απολαύστε μια επαγγελματική και υψηλής ποιότητας φωνητική κλήση όπως σας αρέσει. >> 

Δημοσ.

https://www.cosmote.gr/pdf/TermsConditions/genikoi_oroi_paroxis_ypiresion_kartokinitis_v17.pdf

Αναφορά σε κείμενο

6.1 Πρακτικές Διαχείρισης Κίνησης: Ο ΟΤΕ εφαρμόζει πρακτικές διαχείρισης κίνησης, όπως επιβράδυνση της πρόσβασης, διακοπή της πρόσβασης και πολιτική ορθής χρήσης, ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα του Συνδρομητή. Επίσης, ο ΟΤΕ δύναται να εφαρμόζει επιπρόσθετες πρακτικές διαχείρισης κίνησης, όταν αυτό είναι αναγκαίο και μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, ούτως ώστε: α) να συμμορφωθεί με την νομοθεσία (εθνική ή ενωσιακή),τις αποφάσεις δικαστηρίων ή δημόσιων αρχών (πχ απαγόρευση πρόσβασης σε παράνομους ιστότοπους κλπ), β) να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του δικτύου και των υπηρεσιών που παρέχονται μέσα από αυτό και του τερματικού εξοπλισμού των χρηστών και γ) να προλαμβάνει την εμφάνιση εμποδίων λόγω συμφόρησης του δικτύου ή τον περιορισμό των επιπτώσεων από τυχόν εξαιρετική ή προσωρινή συμφόρηση του δικτύου του.

6.2 Περιορισμοί Όγκου Δεδομένων, Ταχύτητας και άλλων παραμέτρων ποιότητας : Παράμετροι ποιότητας είναι, ενδεικτικά, η ρυθμοαπόδοση (throughput), η καθυστέρηση (delay), η διακύμανση της καθυστέρησης (delay variation ή jitter) και το ποσοστό απωλειών πακέτων (packet loss percentage). Ανάλογα με το πρόγραμμα του Συνδρομητή, επιβάλλονται περιορισμοί όγκου δεδομένων, όπως διακοπή ή επιβράδυνση στην πλοήγηση ή πολιτική ορθής χρήσης

https://www.cosmote.gr/pdf/TermsConditions/genikoi_oroi_paroxis_ypiresion_cosmote.pdf

Αναφορά σε κείμενο

6.1. Πρακτικές Διαχείρισης Κίνησης: Ο ΟΤΕ εφαρμόζει πρακτικές διαχείρισης κίνησης, όπως επιβράδυνση της πρόσβασης, διακοπή της πρόσβασης και πολιτική ορθής χρήσης, ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα του Συνδρομητή. Επίσης, ο ΟΤΕ δύναται να εφαρμόζει επιπρόσθετες πρακτικές διαχείρισης κίνησης, όταν αυτό είναι αναγκαίο και μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, ούτως ώστε: α) να συμμορφωθεί με την νομοθεσία (εθνική ή ενωσιακή), τις αποφάσεις δικαστηρίων ή δημόσιων αρχών (πχ απαγόρευση πρόσβασης σε παράνομους ιστότοπους κλπ), β) να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του δικτύου και των υπηρεσιών που παρέχονται μέσα από αυτό και του τερματικού εξοπλισμού των χρηστών και γ) να προλαμβάνει την εμφάνιση εμποδίων λόγω συμφόρησης του δικτύου ή τον περιορισμό των επιπτώσεων από τυχόν εξαιρετική ή προσωρινή συμφόρηση του δικτύου του.

6.2. Περιορισμοί Όγκου Δεδομένων, Ταχύτητας και άλλων παραμέτρων ποιότητας : Παράμετροι ποιότητας είναι, ενδεικτικά, η ρυθμοαπόδοση (throughput), η καθυστέρηση (delay), η διακύμανση της καθυστέρησης (delay variation ή jitter) και το ποσοστό απωλειών πακέτων (packet loss percentage). Ανάλογα με το πρόγραμμα του Συνδρομητή, επιβάλλονται περιορισμοί όγκου δεδομένων, όπως διακοπή ή επιβράδυνση στην πλοήγηση ή πολιτική ορθής χρήσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...