Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου βγαζει ,πληρωμη τελευταιου λογαριασμου 75 ευρω,πληρωμη τρεχουσας οφειλης 85 ευρω και ελαχιστη πληρωμη 15ευρω.Η ελαχιστη ξερω τι ειναι,αλλα η διαφορα των αλλων δυο ποια ειναι?

Δημοσ.

Ι διαφορά είναι πως τώρα χρωστάς 85, στο τέλος του προηγούμενου λογαριασμού χρώσταγες 75. Υποθέτω πως από την λήξη του τελευταίου λογαριασμού και μετά έκανες και άλλες κινήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την απαντηση.Πληρωνω καθε μηνα ακριβως το μεγιστο που λεει για να μην εχω κανενα θεμα.Δεν εχω κανει κινησεις αλλα αφαιρεθηκε κατι που ειχα αγορασει με 3 δοσεις αφου περασαν 3 μηνες.Γιατι εχει σαν επιλογη να πληρωσω 75 αφου λογικα 85 χρωσταω .Θα βαλω τα 85 απλα ηθελα να μαθω γιατι μου δινει επιλογη να πληρωσω 75 ...αυτο δεν καταλαβαινω...

Ειναι 3 κουτακια δηλαδη που οποιο διαλεξεις αυτο το ποσο πληρωνεις ,τελευταια,τρεχουσα και ελαχιστη

Επεξ/σία από LynnJames
Δημοσ.

Γιατί με τα 75 εξοφλείς τον προηγούμενο λογαριασμό σου, οπότε δεν τοκίζεται το ποσό για ένα μήνα ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, αφού θα πληρώσεις το σύνολο σε αφήνει αδιάφορο το θέμα.

Δημοσ.

Καλημέρα, σε πιστωτική με χρέος πχ 1000€ και ελάχιστη δόση τα 75 απο τα οποία τα 25 πάνε στο κεφάλαιο, θα χρειαστούν 40 δόσεις για την εξόφληση η κάνω λάθος υπολογισμό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alexx είπε

Καλημέρα, σε πιστωτική με χρέος πχ 1000€ και ελάχιστη δόση τα 75 απο τα οποία τα 25 πάνε στο κεφάλαιο, θα χρειαστούν 40 δόσεις για την εξόφληση η κάνω λάθος υπολογισμό; 

Στο συγκεκριμμένο παράδειγμα αν το χρέος είναι 1000 ευρώ και εσυ πληρώνεις 75 ευρώ, τότε ο τόκος θα είναι 10 ευρώ περίπου. Οσο μειώνεται το ποσό που οφείλεις, θα μειώνεται και ο τόκος.

Με μηνιαία πληρωμή στα 75 ευρώ θα χρειαστούν 13 μήνες περίπου.

Επίσης υπολόγισε στα 1000 ευρώ, η ελάχιστη δόση είναι 20 ευρώ περίπου. 

Υ.γ. Στα μαθηματικά παίρνεις μείον. 😀

Επεξ/σία από madboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το παράδειγμα είναι τυχαίο. Η πραγματική οφειλή είναι 4000.  Όταν πληρώσω 75 τον επόμενο μήνα από την οφειλή των 4000€ θα αφαιρεθούν τα 25. Το χρέος θα είναι τώρα 3975. Κάπως έτσι συμβαίνει στην κάρτα μου και δεν μπορώ να υπολογίσω πότε  θα ξεπληρώσω!!! 

Επεξ/σία από alexx
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexx είπε

το παράδειγμα είναι τυχαίο. Η πραγματική οφειλή είναι 4000.  Όταν πληρώσω 75 τον επόμενο μήνα από την οφειλή των 4000€ θα αφαιρεθούν τα 25. Το χρέος θα είναι τώρα 3975. Κάπως έτσι συμβαίνει στην κάρτα μου και δεν μπορώ να υπολογίσω πότε  θα ξεπληρώσω!!! 

wut?

Αν τωρα εχεις οφειλη 4000 ευρω, και πληρωσεις ελαχιστη δοση, εστω 75, τοτε τον επομενο μηνα θα οφειλεις 3925*τοκο. Μετα αν πληρωσεις παλι 75, τον μεθεπομενο μηνα θα εχεις ((3925*τοκο) -75) *τοκο.

Γενικα καλο ειναι στην αρχη να βαλεις μεγαλυτερα ποσα. Αν ο τοκος ειναι 1.5%, τοτε μετα την πληρωμη του 1ου μηνα, το ποσο θα προσαυξηθει με 45 ευρω περιπου. Αξιζει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alexx είπε

Δανείσου από συγγενή ή φίλο και ξόφλα την πιστωτική σου. Αν είναι να χρωστάς 4k σε πιστωτική και να βάζεις ένα κατοστάρικο το μήνα, όταν εξοφλήσεις θα έχεις πληρώσει τα κέρατά σου σε τόκους.

Παράδειγμα κοντινό στο δικό σου.

Με 100 το μήνα...62 μήνες

jPBbtyy.png

Με 75 το μήνα...107 μήνες και πληρώνεις πάνω από €8000 σύνολο

aqLey58.png

Αν είναι αδύνατον να δανειστείς από το περιβάλλον σου, δες αν μπορείς να κάνεις διακανονισμό με την τράπεζα που έχεις την μισθοδοσία σου (ή την μισθοδοσία συζύγου, παιδιών κλπ).

Επεξ/σία από Dante80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...