tsofras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα στην ομάδα Έχω έναν Yamaha ενισχυτή εδώ και μία δεκαετία περίπου. Τόσο καιρό είχα συνδεδεμένο επάνω στις 2 HDMI που είχε το Xbox One S και ένα Wii , τα έστελνα μέσω HDMI στην 1080p TV που είχα και άκουγα τον ήχο απο τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή . Λοιπόν πριν απο 2 ημέρες αγόρασα μία Samsung 4K TV και η απορία μου επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις είναι η εξής : Εφόσον είναι παλιός ο ενισχυτής , 4K στις HDMI δεν υποστηρίζει. Οπότε έκανα την σύνδεση του Xbox , Wii κατευθείαν επάνω στην τηλεόραση για να έχω την ανάλυση σε 4K (οκ προφανώς για το Xbox ) Οπότε με αυτόν τον τρόπο χάνω τον ήχο. eArc υποστηρίζει η τηλεόραση αλλά όχι ο ενισχυτής . Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά , ήχο απο τον ενισχυτή δεν μπορώ να έχω. Οπότε τι βολεύει να κάνω ? η αλήθεια είναι ότι μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξω ενισχυτή , οπότε ψάχνω κάποιο που είτε να έχει eArc είτε να υποστηρίζουν 4K (HDMI 2.1) ? Χάνεις κάτι σε σχέση με τις 2 διαφορετικές συνδέσεις ? ( δλδ έχει διαφορά αν έχω την κονσόλα στην TV και τον ήχο με eArc ή είναι καλύτερα να έχω την κονσόλα στον ενισχυτή και κανονικά σύνδεση μέσω HDMI )
lnwolfgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Αν η τηλεόραση σου έχει optical out, μπορείς να δώσεις από εκεί ήχο στον ενισχυτή σου. 1
tsofras Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Στις 9/11/2020 στις 4:23 ΜΜ, lnwolfgr είπε Αν η τηλεόραση σου έχει optical out, μπορείς να δώσεις από εκεί ήχο στον ενισχυτή σου. Εκτός από το like να σε ευχαριστήσω κιόλας, υποστηρίζει οπότε μόλις έκανα παραγγελία ένα καλώδιο Ευχαριστώ και πάλι λοιπόν
lnwolfgr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, tsofras είπε Εκτός από το like να σε ευχαριστήσω κιόλας, υποστηρίζει οπότε μόλις έκανα παραγγελία ένα καλώδιο Ευχαριστώ και πάλι λοιπόν Χαίρομαι 👍 1
alexakos89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Στις 9/11/2020 στις 1:34 ΜΜ, tsofras είπε Καλησπέρα στην ομάδα Έχω έναν Yamaha ενισχυτή εδώ και μία δεκαετία περίπου. Τόσο καιρό είχα συνδεδεμένο επάνω στις 2 HDMI που είχε το Xbox One S και ένα Wii , τα έστελνα μέσω HDMI στην 1080p TV που είχα και άκουγα τον ήχο απο τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή . Λοιπόν πριν απο 2 ημέρες αγόρασα μία Samsung 4K TV και η απορία μου επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις είναι η εξής : Εφόσον είναι παλιός ο ενισχυτής , 4K στις HDMI δεν υποστηρίζει. Οπότε έκανα την σύνδεση του Xbox , Wii κατευθείαν επάνω στην τηλεόραση για να έχω την ανάλυση σε 4K (οκ προφανώς για το Xbox ) Οπότε με αυτόν τον τρόπο χάνω τον ήχο. eArc υποστηρίζει η τηλεόραση αλλά όχι ο ενισχυτής . Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά , ήχο απο τον ενισχυτή δεν μπορώ να έχω. Οπότε τι βολεύει να κάνω ? η αλήθεια είναι ότι μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξω ενισχυτή , οπότε ψάχνω κάποιο που είτε να έχει eArc είτε να υποστηρίζουν 4K (HDMI 2.1) ? Χάνεις κάτι σε σχέση με τις 2 διαφορετικές συνδέσεις ? ( δλδ έχει διαφορά αν έχω την κονσόλα στην TV και τον ήχο με eArc ή είναι καλύτερα να έχω την κονσόλα στον ενισχυτή και κανονικά σύνδεση μέσω HDMI ) Αν ο ενισχυτής υποστηρίζει ARC , συνδέεις κανονικά HDMI στην ARC/Earc της TV στην θύρα ARC του ενισχυτή. την κονσόλα κανονικά στην τβ επάνω. Επιλέγεις το ανάλογο source στον ενισχυτη και δηλωνεις στην ΤΒ εξωτερικα ηχεια και παιζει 1
tsofras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Αν ο ενισχυτής υποστηρίζει ARC , συνδέεις κανονικά HDMI στην ARC/Earc της TV στην θύρα ARC του ενισχυτή. την κονσόλα κανονικά στην τβ επάνω. Επιλέγεις το ανάλογο source στον ενισχυτη και δηλωνεις στην ΤΒ εξωτερικα ηχεια και παιζει thx man δεν υποστηρίζει Arc έχω παραγγείλει οπτικό και το περιμένω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα