Προς το περιεχόμενο

Το PS5 θα έχει απενεργοποιημένη τη θύρα επέκτασης SSD κατά το λανσάρισμα


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η συγκεκριμένη δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η Sony όπως έχει ήδη αναφέρει, χάρη στον ταχύτατο SSD που ενσωματώνει το PlayStation 5 θα μπορεί να φορτώσει τα παιχνίδια γρηγορότερα από ποτέ, θέλοντας να εξαλείψει ουσιαστικά τους βαρετούς χρόνους loading. Ο γρήγορος SSD όμως, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Sony στην ιστοσελίδα The Verge, ο αποθηκευτικός χώρος δεν θα μπορεί να επεκταθεί, τουλάχιστον στο λανσάρισμα της κονσόλας.

Ενώ το PS5 διαθέτει μία εσωτερική θύρα που θεωρητικά θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέσα αποθήκευσης τύπου M.2 SSD, αυτή θα είναι για την ώρα απενεργοποιημένη. Όπως αναφέρει η Sony, αυτή η δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη κάποια στιγμή αργότερα με μία μελλοντική ενημέρωση.

Φυσικά, όποιοι άκουσαν και παρατήρησαν προσεκτικά τα λόγια του Mark Cerny τον περασμένο Μάρτιο κατά την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της νέας κονσόλας, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βίντεο με την παρουσίαση (μεταξύ 20:00 και 23:30), θα ήταν ωραίο να μπορούσε να δοθεί αυτή η δυνατότητα επέκτασης της αποθήκευσης από την πρώτη ημέρα, αλλά δεν θα συμβεί. Για ποιο λόγο όμως αυτή η αναμονή;

Όπως εξήγησε ο Cerny, δεν είναι όλοι οι M.2 SSD αρκετά γρήγοροι για να συμβαδίσουν με την αρχιτεκτονική του PS5, αρκετά λεπτοί για να χωρέσουν στη θύρα επέκτασης ή συμβατοί με τον I/O controller της Sony. Η εταιρία έχει υποσχεθεί βέβαια να κάνει δοκιμές συμβατότητας έως τα τέλη του έτους. Ο Mark αναφέρει επίσης ότι οι third-party SSD θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο bandwidth από 5.5GB/sec όταν αυτοί συνδέονται μέσω PCIe Gen4 ενώ δεν θα πρέπει να έχουν μεγάλες ψύκτρες ώστε να χωράνε στην κονσόλα.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους κατασκευαστές PCIe Gen 4 SSD δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι δίσκοι τους θα λειτουργήσουν πραγματικά με το PS5. Κάποιοι αναφέρουν μάλιστα πως το πρόγραμμα συμβατότητας της Sony δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ωστόσο, αρκετοί ήταν αισιόδοξοι, υποδηλώνοντας ότι οι SSD θα τηρούν κατά πάσα πιθανότητα τις απαιτήσεις της Sony ενώ λένε ότι θα κάνουν και τις δικές τους δοκιμές.

Μετά τα παραπάνω, οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιχνίδια τους. Η μονάδα SSD του PS5 αν και έχει μέγεθος 825GB, σύμφωνα με διαρροές, διαθέσιμα στους χρήστες θα είναι μόνο τα 667GB. Βλέποντας μάλιστα τις απαιτήσεις που έχουν ορισμένα παιχνίδια λανσαρίσματος, καταλαβαίνει κανείς ότι ο διαθέσιμος χώρος θα μειωθεί αρκετά.

 • SackBoy: A Bid Adventure – 32GB
 • Spider-Man: Miles Morales – 50GB
 • Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition – 105GB
 • Demon’s Souls – 66GB
 • Call of Duty: Black Ops Cold War – 133GB

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποια καλά νέα. Η κονσόλα θα υποστηρίζει εξωτερικούς χώρους αποθήκευσης USB με τη Sony να επιβεβαιώνει ότι η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη από την πρώτη μέρα. Ο Cerny προτείνει στους χρήστες να προσθέσουν στους εξωτερικούς χώρους αποθήκευσης όλα τα παιχνίδια του PS4, που δεν χρειάζονται τον γρήγορο SSD.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 71
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

"Θα είναι σαν να έχεις επέκταση, αλλά δεν θα έχεις"

Νομίζω φρικάρει ο κόσμος χωρίς λόγο απλά και μόνο για να γράψει κάτι.  Κατ'αρχήν για τον γεμίσεις θα πρέπει να αγοράσεις όλα τα παιχνίδια και να έχεις και καμιά 10αριά από την προηγούμενη γενιά,

Απλά τραγικό, γκάφα ολκής, μπορεί να αποδειχτεί και μοιραίο λάθος για το PS5. 667GB ωφέλιμου χώρου είναι πρακτικά πολύ μικρή χωρητικότητα για την εποχή μας, με games που κατά μέσο όρο είναι 50GB,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το PS5 θα υποστηρίζει δίσκους που δεν υπάρχουν ακόμα στην αγορά όποτε λογικό να μην υποστηρίζουν την επέκταση τώρα στην κυκλοφορία.

Τι δεν καταλαβαίνετε ; 😂😂

Επεξ/σία από Looter
 • Haha 5
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω φρικάρει ο κόσμος χωρίς λόγο απλά και μόνο για να γράψει κάτι. 

Κατ'αρχήν για τον γεμίσεις θα πρέπει να αγοράσεις όλα τα παιχνίδια και να έχεις και καμιά 10αριά από την προηγούμενη γενιά, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά για το PS5. Αν έχεις ΤΟΣΟ ελεύθερο χρόνο που να μην σε σου αρκεί το να έχεις κάποια games σε εξωτερικό (λες και είχες και από χτες τις ταχύτητες του SSD), οκ τί να πω, το πρόβλημα σου μάλλον είναι μεγαλύτερο απ'το ότι δεν υπάρχει ακόμα κατάλληλος δίσκος στην αγορά (και κατά συνέπεια δεν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αλλαγής).

Σίγουρα αρκετά σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα αλλαγής.

 • Like 12
 • Confused 3
 • Sad 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλα λεει οτι "δεν ειναι συμβατοί με τον I/O controller της Sony" οι υπάρχοντες δίσκοι. Αυτο σημαίνει οτι οι δίσκοι που θα κανουν στο PS5 δεν θα χρειάζονται δικό τους controller με αποτέλεσμα να ειναι ποιο φτηνοι;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά τραγικό, γκάφα ολκής, μπορεί να αποδειχτεί και μοιραίο λάθος για το PS5.

667GB ωφέλιμου χώρου είναι πρακτικά πολύ μικρή χωρητικότητα για την εποχή μας, με games που κατά μέσο όρο είναι 50GB, με αρκετά να ξεπερνούν τα 100GB, και κάποια να αγγίζουν ακόμα και τα 200GB.

Έπρεπε με το launch να υπάρχουν ήδη πιστοποιημένοι PS5 SSDs.

Τρελό foul, μέγιστο σφάλμα από την SONY και ειδικά τώρα που η Microsoft δείχνει να κάνει εστιασμένες, σοβαρές επιθετικές κινήσεις.

 • Like 1
 • Thanks 4
 • Haha 2
 • Confused 6
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προβλέπω να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον χώρο.Γενικά τα ΑΑΑ παιχνίδια κάτω από 80Gb δεν είναι κανένα.Απλά θα αναγκαστούν όλοι να πάρουν έναν εξωτερικό SSD 1ΤΒ τουλάχιστον για τα παιχνίδια με τις μικρότερες απαιτήσεις που και αυτά είναι 20-50Gb.Εδώ έχουμε πρόβλημα με τα PC,δεν θα έχουν οι κονσόλες;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Poleimechanos2 είπε

Έπρεπε με το launch να υπάρχουν ήδη πιστοποιημένοι PS5 SSDs.

Τρελό foul, μέγιστο σφάλμα από την SONY και ειδικά τώρα που η Microsoft δείχνει να κάνει εστιασμένες, σοβαρές επιθετικές κινήσεις.

Να ανοίξει δηλαδή 4-5 εργοστάσια να φτιάχνει δίσκους λες εσύ ε? 

Επειδή έχω και τις 2 κονσόλες ΑΛΛΑ ΔΕΝ θα πάρω καμία από τις next gen ακόμα, ποιά ακριβώς είναι η σοβαρή επιθετική κίνηση της Microsoft? 

Γιατί εγώ προσωπικά ο μόνος λόγος που έχω Xbox είναι για το Game Pass και για το controller που τα σπάει. 

Επεξ/σία από polaki
 • Like 1
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι δεν καταλαβατε ακομη?

Θα σας πουλαει η Sony δικους της SSD οπως ολα τα περιφερειακα της σε special τιμη φυσικα και μιας και δεν θα εχετε και αλλη επιλογη θα τα σκασετε. Απλα δεν εχει προλαβει να του ετοιμασει ακομη.

 • Like 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

825-667=158 Gb, το μεγαλύτερο μέρος το δεσμεύει το λειτουργικό μάλλον που πιθανόν με τα updates θα δεσμεύει ακόμα περισσότερο χώρο.

Πχ στους μηχανικούς δίσκους 1 TB, τα "καθαρά" είναι 930GB.

Οποιος έχει 50άρα-100άρα VDSL καλώς, θα σβήνει 1-2 παιχνίδια και θα κατεβάζει 1-2  σε λίγες ώρες, όποιος έχει ADSL θα βάζει το PS5 σε rest mode και υπενθύμιση στο κινητό σε 2 ημέρες. 😂

 

 

 

 

 • Like 1
 • Haha 3
 • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.