Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Πρωτη φορα που κανω αναρτηση γι'αυτο δεν ξερω αν επελεξα το σωστο forum.

Στο κυριως: Δεν ζεσταινονται ολα τα σωματα στο διαμερισμα μου. Εχω αυτονομη θερμανση με φυσικο αεριο. Καποια σωματα δουλευουν κανονικα ενω σε καποια αλλα ζεσταινονται μονο 2-3 φετες και οι υπολοιπες ειναι χλιαρες προς κρυες. Εχω κανει σε ολα εξαερωση πολλες φορες. Καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει?

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

χιλια δυο μπορει να φταινε. φερε θερμουδραυλικο. ο υδραυλικος (σκετο) δεν ξερει πολλα πραγματα σε εγκαταστασεις θερμανσης - ψυξης.  

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Nassyam είπε

Καλησπερα,

Στο κυριως: Δεν ζεσταινονται ολα τα σωματα στο διαμερισμα μου. Εχω αυτονομη θερμανση με φυσικο αεριο. Καποια σωματα δουλευουν κανονικα ενω σε καποια αλλα ζεσταινονται μονο 2-3 φετες και οι υπολοιπες ειναι χλιαρες προς κρυες. Εχω κανει σε ολα εξαερωση πολλες φορες. Καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει?

Ευχαριστω πολυ.

Κατα 99% το δοχείο διαστολής δεν έχει αέρα ή έχει τρυπήσει γιαυτο τον λόγο δεν ζεσταίνονται όλα τα σώματα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην δουλεύει καλά ο κυκλοφορητής, αλλά αυτό το αποκλείω.

Κάλεσε έναν θερμουδραυλικό να στο ελέγξει.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Nassyam είπε

Καλησπερα,

Ευχαριστω πολυ.

Πέρισυ ζέσταιναν σωστά και φέτος εμφάνισαν το πρόβλημα ή το πρόβλημα αυτό είναι από την αρχή;;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Πέρισυ ζέσταιναν σωστά και φέτος εμφάνισαν το πρόβλημα ή το πρόβλημα αυτό είναι από την αρχή;;;

Aυτό πήγαινα να ρωτήσω και εγώ.Γιατι αν είναι η πρωτη χρονιά δεν θα ήταν απίθανο να τα εχουν συνδέσει ανάποδα τα σωματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Φετος συνεβη πρωτα φορα. Δεν εχει ξαναγινει

1 ώρα πριν, pavloa είπε

Κατα 99% το δοχείο διαστολής δεν έχει αέρα ή έχει τρυπήσει γιαυτο τον λόγο δεν ζεσταίνονται όλα τα σώματα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην δουλεύει καλά ο κυκλοφορητής, αλλά αυτό το αποκλείω.

Κάλεσε έναν θερμουδραυλικό να στο ελέγξει.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν εκανες εξαερωσεις εβγαζε αερα/νερο ή τιποτα ?? Ειτε το δοχειο διαστολης τον εχει ακουσει τρυπα κλπ / ειτε κυκλοφορητης / ειτε και αυτοματος πληρωσεως δεν γεμιζει το κυκλωμα σωστά. Για αρχη μπορεις να δεις τον κυκλοφορητη αμα τον εντοπισεις αμα βαλεις το χερι σου θα νιωσεις μια πολυ μικρη δονηση ειτε με πολυ προσοχη αμα βαλεις το αυτι θα ακους να γυρναει κατι μεσα αμα δεν τον ακους καθολου ή τον ακους να κανεις τιποτα τουκ τουκ σημαινει οτι εχει θεμα.

Επεξ/σία από soteras
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, soteras είπε

Οταν εκανες εξαερωσεις εβγαζε αερα/νερο ή τιποτα ?? Ειτε το δοχειο διαστολης τον εχει ακουσει τρυπα κλπ / ειτε κυκλοφορητης / ειτε και αυτοματος πληρωσεως δεν γεμιζει το κυκλωμα σωστά. Για αρχη μπορεις να δεις τον κυκλοφορητη αμα τον εντοπισεις αμα βαλεις το χερι σου θα νιωσεις μια πολυ μικρη δονηση ειτε με πολυ προσοχη αμα βαλεις το αυτι θα ακους να γυρναει κατι μεσα αμα δεν τον ακους καθολου ή τον ακους να κανεις τιποτα τουκ τουκ σημαινει οτι εχει θεμα.

Αρκετο αερα βγαζουν και στο τελος λιγο νερο. Αλλα τωρα ενα συγκεκριμενο μαλλον εχει αδειασει απο νερο και απλως βγαζει ελαχιστο αερα. Θα δοκιμασω και αυτο που μου προτεινες. Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Αν βγάζουν αέρα και το ένα έχει αδειάσει τότε έχεις θέμα με τον αυτόματο πληρώσεως λογικά έχει κολλήσει και δεν αναπληρώνει το νερό που βγάζεις και μπορεί και με το δοχείο διαστολής να έχεις θέμα, βασικά σίγουρα δεν θα έχει αέρα. Πόσα χρόνια έχεις να το μετρήσεις?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nassyam είπε

Αρκετο αερα βγαζουν και στο τελος λιγο νερο. Αλλα τωρα ενα συγκεκριμενο μαλλον εχει αδειασει απο νερο και απλως βγαζει ελαχιστο αερα. Θα δοκιμασω και αυτο που μου προτεινες. Ευχαριστω πολυ.

Πχ πας στο σωμα Χ βγαζει αερα που ο αερας πρεπει να μην υπαρχει στο κυκλωμα καθολου αλλαζει καθολου η συμπεριφορα στο ιδιο το σωμα ειτε στα αλλα που ειναι χλιαρα ειτε ζεστα ?

Αμα το μονο που κανει ειναι να βγαζει αερα τοτε ο αυτοματος εχει κολησει και δεν γεμιζει το κυκλωμα νερο ειτε το δοχειο διαστολης ενα κοκκινο καζανι εχει τρυπησει και δεν δημιουργει σωστα την πιεση στο δυκτιο θελει μαστορι για μετρημα και τσεκαρισμα. Καλο ειναι αμα ειναι ετσι να μην λειτουργει το καλοριφερ καθως μπορει κανας λεβητας να τρυπησει το καζανι του μεσα αμα δεν εχει την σωστη ποσοτητα νερου

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pavloa είπε

Αν βγάζουν αέρα και το ένα έχει αδειάσει τότε έχεις θέμα με τον αυτόματο πληρώσεως λογικά έχει κολλήσει και δεν αναπληρώνει το νερό που βγάζεις και μπορεί και με το δοχείο διαστολής να έχεις θέμα, βασικά σίγουρα δεν θα έχει αέρα. Πόσα χρόνια έχεις να το μετρήσεις?

Περυσι εγινε η εγκατασταση φυσικου αεριου οποτε τοτε εγιναν οι μετρησεις κλπ αλλα δεν υπηρξε αναλογο θεμα. Υπαρχει περιπτωση να εχει δημιουργησει θεμα το γεγονος οτι στο διπλανο διαμερισμα εχουν αδειασει τα σωματα και στη συνεχεια τα εβγαλαν εντελως (για λογους ανακαινισης) ; Να υπαρχει καποια διαρροη η κατι τετοιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Nassyam είπε

Περυσι εγινε η εγκατασταση φυσικου αεριου οποτε τοτε εγιναν οι μετρησεις κλπ αλλα δεν υπηρξε αναλογο θεμα. Υπαρχει περιπτωση να εχει δημιουργησει θεμα το γεγονος οτι στο διπλανο διαμερισμα εχουν αδειασει τα σωματα και στη συνεχεια τα εβγαλαν εντελως (για λογους ανακαινισης) ; Να υπαρχει καποια διαρροη η κατι τετοιο?

Καταρχας εχεις ατομικο λεβητακι στο μπαλκονι σου η οχι?

Επεξ/σία από soteras
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, soteras είπε

Καταρχας εχεις ατομικο λεβητακι στο μπαλκονι σου η οχι?

Οχι, εχουμε κεντρικο για ολη την πολυκατοικια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Nassyam είπε

Οπότε πέρσι δούελευε σωστά και φέτος μετά απο την κατάργηση των σωμάτων στο διαμέρισμα έχεις αυτό το πρόβλημα.. Μπορεί να έκλεισαν κάποια βάνα στον λέβητα ώστε να αποσυνδέσουν τα σώματα και έτσι να μην κυκλοφορεί το νερό. 

έχεις ρωτήσει αν έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα ή το έχεις μόνο εσυ?

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nassyam είπε

Οχι, εχουμε κεντρικο για ολη την πολυκατοικια

Ρωτα και τους αλλους στα διαμερισματα αμα το εχουν αυτο το θεμα γιατι μπορει να ειναι γενικο το θεμα συνηθως ο αερας παει στο πιο ψηλο σημειο δηλαδη τελευταιος οροφος. Κανε ενα τηλεφψνο στην εταιρεια διαχειρισης ή το διαχειριστη και πες το θεμα σ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...