pan_pap Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 ' Σημερα το πρωι ξυπνησα με ενα μηνυμα στο κινητο που ειχει ερθει 3:11 "Κάποιος άλλος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας ........Αλλάξτε τον τώρα. Λεπτομέρειες: google.com/passwordreset" Μπαινω μεσω pc στην google και πραγματι βλεπω να λεει " Ο κωδικός πρόσβασης προβλήθηκε λόγω παραβίασης δεδομένων που δεν ανήκουν στην Google. Πριν από 11 ώρες" δεν αναφερει τπτ αλλο. Ψαχνοντας δε βλεπω καποια περιεργη συνδεση. Αυτο που κανει εντυπωση ειναι οτι μεπροτρεπει να αλλαξω 14 απο τους 64 κωδικους που εχω αποθηκευμενους. Οι 14 κωδικοι 14 αντιστοιχων ιστοσελιδων ειναι και στις 14 ο ιδιος κωδικος. Εχει κανεις δει κατι αναλογο?
filip123go Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Από ποιον είναι το email? Είναι όντως από την Google? Και μέσα στον λογαριασμό σου μπήκες απο την επίσημη σελίδα της η πάτησες το link??
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δεν πιστεύω να πάτησες τίποτα μέσα στο email? Το πιο πιθανό είναι να σου έστειλαν phishing email για να σε ψαρέψουν.
pan_pap Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια δεν ανοιξα το λινκ απο το sms στο κινητο μιας και φοβηθηκα. Moυ ειχε στειλει ομως email και η google 3:11 (ιδια ωρα) και πραγματι στο email ελεγε τα ιδια. αποστολεας Google με email <[email protected]> οποτε νομιζω ολα ειναι επισημα (και το sms). 14 λεπτά πριν, filip123go είπε Από ποιον είναι το email? Είναι όντως από την Google? Και μέσα στον λογαριασμό σου μπήκες απο την επίσημη σελίδα της η πάτησες το link?? επισημα αν και τωρα οι οποιες αλλαγες που κανω ερχονται επιβεβιαωσεις απο το <[email protected]> οποτε ηταν ολα επισημα εξαρχης. Χωρις να ειμαι σιγουρος ισως εχει να κανει οτι ειχα σε 14 σαιτ απο τα 60 τον ιδιο κωδικο, ιδιο με αυτον του google account. Δε ξερω παντως δε βλπεω καμια παραβαση. Ακομα και στο dropbox που με παροτρυνε να αλλαξω δε βλεπω συνδεση αλλου η΄περιεργη ip Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από pan_pap
lasithi12 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 και σε εμένα μου εστειλε mail και ειχα σε ολα τους ιδιους κωδικούς, τους άλλαξα αλλα δεν ειχα και εγώ κανένα περίεργο activity
pan_pap Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1. Σημερα στο εστειλε; 2. Σε αυτα που ειχες ιδιους κωδικους, ειχε τον ιδιο και στο google account? Εδω θελω να ρωτησω κατι. Εχω 60 κωδικους αποοθηκευμενους στο google passwords. Eστω οτι οντως παραβιαστηκε ο λογαριασμος μου οπως λεει το μηνυμα, ειδικα οταν λεει "Κάποιος άλλος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας ........Αλλάξτε τον τώρα". Google Account: X , 14sites/60: X, τα υπολοιπα εχουν αλλους κωδικους Αρα αφου καποιος ξερει το password γιατι η google με παρακινει να αλλαξω μονο οσα σαιτς εχουν το ιδιο password με αυτην (τα 14 δλδ) και οχι ολα? Καποιος γνωριζοντας τον κωδικο του google account μου μπορει πλεον να δει ολα τα passwords. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από pan_pap
Mvpgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 47 λεπτά πριν, pan_pap είπε Παιδια δεν ανοιξα το λινκ απο το sms στο κινητο μιας και φοβηθηκα. Moυ ειχε στειλει ομως email και η google 3:11 (ιδια ωρα) και πραγματι στο email ελεγε τα ιδια. αποστολεας Google με email <[email protected]> οποτε νομιζω ολα ειναι επισημα (και το sms). επισημα αν και τωρα οι οποιες αλλαγες που κανω ερχονται επιβεβιαωσεις απο το <[email protected]> οποτε ηταν ολα επισημα εξαρχης. Χωρις να ειμαι σιγουρος ισως εχει να κανει οτι ειχα σε 14 σαιτ απο τα 60 τον ιδιο κωδικο, ιδιο με αυτον του google account. Δε ξερω παντως δε βλπεω καμια παραβαση. Ακομα και στο dropbox που με παροτρυνε να αλλαξω δε βλεπω συνδεση αλλου η΄περιεργη ip Απλά να ξέρεις ότι ο αποστολέας στο email δεν γίνεται verify, δηλαδή μπορεί να γράφει ότι θέλει αυτός που το στέλνει. Μπορείς κι εσύ να στείλεις mail και να φαίνεται ότι το έστειλε η google. Είναι ελαφρά πιο ασφαλές να κοιτάς που καταλήγουν τα links που έχει μέσα το email. Π.χ. αν κάνεις hover πάνω από αυτό το link: http://google.com/passwordreset θα δεις κάτω αριστερά στον browser ότι το domain στο οποίο σε πάει δεν είναι της google αλλά του μπαρμπά-γιώργου. Προσοχή. 3
pan_pap Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Mvpgr είπε Απλά να ξέρεις ότι ο αποστολέας στο email δεν γίνεται verify, δηλαδή μπορεί να γράφει ότι θέλει αυτός που το στέλνει. Μπορείς κι εσύ να στείλεις mail και να φαίνεται ότι το έστειλε η google. Είναι ελαφρά πιο ασφαλές να κοιτάς που καταλήγουν τα links που έχει μέσα το email. Π.χ. αν κάνεις hover πάνω από αυτό το link: http://google.com/passwordreset θα δεις κάτω αριστερά στον browser ότι το domain στο οποίο σε πάει δεν είναι της google αλλά του μπαρμπά-γιώργου. Προσοχή. τρομαξα γιατι νομιζα οτι αναφερεσαι στο κανονικο που μου εστειλαν... μου κοπηκαν τα ποδια. πες οτι απλα εκανες ενα παραδειγμα... κηδεια....
NikosKallithea Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, pan_pap είπε Παιδια δεν ανοιξα το λινκ απο το sms στο κινητο μιας και φοβηθηκα. Moυ ειχε στειλει ομως email και η google 3:11 (ιδια ωρα) και πραγματι στο email ελεγε τα ιδια. αποστολεας Google με email <[email protected]> οποτε νομιζω ολα ειναι επισημα (και το sms). επισημα αν και τωρα οι οποιες αλλαγες που κανω ερχονται επιβεβιαωσεις απο το <[email protected]> οποτε ηταν ολα επισημα εξαρχης. Χωρις να ειμαι σιγουρος ισως εχει να κανει οτι ειχα σε 14 σαιτ απο τα 60 τον ιδιο κωδικο, ιδιο με αυτον του google account. Δε ξερω παντως δε βλπεω καμια παραβαση. Ακομα και στο dropbox που με παροτρυνε να αλλαξω δε βλεπω συνδεση αλλου η΄περιεργη ip Τυπικός ελεγχος απο την google ειναι και αφορά κωδικούς που εχεις αποθήκευση στον chrome με το google account σου
nvel Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Το ίδιο έγινε και σε εμένα το πρωί και άλλαξα τον κωδικό
NikosKallithea Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ελέγξτε εδω https://myaccount.google.com/security-checkup?continue=https://myaccount.google.com/security Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από NikosKallithea
burnin Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 και μενα μου ηρθε σε ενα ιμειλ με τεραστιο πασγουορντ... το αλλαξα. στο τσεκαπ του απο πανω λινκ, αλλαξα ενα πασγουορντ. ειχα αλλο ενα που μου λεει μπριτσντ αλλα δεν μου βρισκει καν ακαουντ εκει....
htaccess Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Mvpgr είπε Απλά να ξέρεις ότι ο αποστολέας στο email δεν γίνεται verify, δηλαδή μπορεί να γράφει ότι θέλει αυτός που το στέλνει. Μπορείς κι εσύ να στείλεις mail και να φαίνεται ότι το έστειλε η google. Είναι ελαφρά πιο ασφαλές να κοιτάς που καταλήγουν τα links που έχει μέσα το email. Π.χ. αν κάνεις hover πάνω από αυτό το link: http://google.com/passwordreset θα δεις κάτω αριστερά στον browser ότι το domain στο οποίο σε πάει δεν είναι της google αλλά του μπαρμπά-γιώργου. Προσοχή. +1 Να προσθέσω ό,τι, στους clients, καλό θα ήταν να ρυθμίζουμε την εμφάνισει των emails ως plain text (αρκετοί clients έχουν την δυνατότητα αυτή), μπορεί να χάνουμε λίγο από εμφάνιση/ομορφία, άλλά είναι πολύ πιο ασφαλές καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον κρυφά links στα κείμενο των emails. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από htaccess
DanielRGr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Αρχικα τσιλλ, ειναι ολα καλα. Η Google με τα τελευταια 2 update στον Chrome εχει προσθεσει νεες υπηρεσιες που ελεγχουν αν οι κωδικοι που εχεις, εχουν βρεθει σε δημοσια διερρευση στοιχειων. Υπαρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ βαση δεδομενων (βλεπε: haveibeenpwned.com) οπου εκει ειναι μαζεμενα ολα τα στοιχεια απο ολα τα site που εχουν πεσει θυματα hacking. Επομενως, καθε φορα που αποθηκευεις κωδικο στο google password manager ή καθε φορα που θα συνδεεσαι σε site (χωρις να εχεις αποθηκευση κανεναν κωδικο στο chrome) ο Chrome θα κανει αμεσο ελεγχο για να δει αν συμπιπτει με καποιο απο τα στοιχεια της βασης δεδομενων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα