Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει διαφορά σαν υλικό ο καφές φίλτρου από τον espresso; Πίνω φίλτρου αλλά κατά λάθος πήρα ένα σακουλάκι DiMello που γράφει espresso απ' έξω. Φαντάζομαι είναι η σκόνη που βάζουν στις εσπρεσιέρες. Αν τον βάλω στην καφετιέρα του γαλλικού θα γίνει καφές;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Mvpgr είπε

Έχει διαφορά σαν υλικό ο καφές φίλτρου από τον espresso; Πίνω φίλτρου αλλά κατά λάθος πήρα ένα σακουλάκι DiMello που γράφει espresso απ' έξω. Φαντάζομαι είναι η σκόνη που βάζουν στις εσπρεσιέρες. Αν τον βάλω στην καφετιέρα του γαλλικού θα γίνει καφές;

Διαφορετικό κόψιμο είναι κυρίως. Δοκίμασε το, κάτι θα πιείς Τωρα τι, ένας θεός ξέρει αν θα ρέει το νερό ή αν θα στουμπώσει και τι γευση θα βγάλει !!! 

image.png.2d0c1d55d4511cf2c2f75f9d5cd180ab.png

  • Like 1
Δημοσ.

Το δοκίμασα, βγήκε κανονικά. Η διαφορά στο κόψιμο είναι ανεπαίσθητη σε σχέση με τον DeMelo φίλτρου. Βγήκε μια χαρά.

Από γεύση βέβαια δεν είναι αυτό που ήθελα, αλλά ξυπνησα

  • Like 1
Δημοσ.

Στην καφετιέρα φίλτρου ότι και να βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως η μηχανή εσπρέσο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Mvpgr είπε

Το δοκίμασα, βγήκε κανονικά. Η διαφορά στο κόψιμο είναι ανεπαίσθητη σε σχέση με τον DeMelo φίλτρου. Βγήκε μια χαρά.

Από γεύση βέβαια δεν είναι αυτό που ήθελα, αλλά ξυπνησα

Κοίτα,  στην εσπρεσιέρα περνάει το νερό με πολύ μεγάλη πίεση μέσα από μία συγκεκριμένη ποσότητα καφέ που βρίσκεται παστωμένος σε περιορισμένο χώρο, αυξάνοντας έτσι και την πίεση που δέχονται οι κόκκοι.

Στην απλή καφετέρια το καυτό νερό απλώς κυλάει μέσα από τον καφέ χαλαρά και μετά το βρεγμένο φίλτρο κόβει και αυτό κομμάτι από την γεύση.

Δεν είναι το ίδιο πράμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Κοίτα,  στην εσπρεσιέρα περνάει το νερό με πολύ μεγάλη πίεση μέσα από μία συγκεκριμένη ποσότητα καφέ που βρίσκεται παστωμένος σε περιορισμένο χώρο, αυξάνοντας έτσι και την πίεση που δέχονται οι κόκκοι.

Στην απλή καφετέρια το καυτό νερό απλώς κυλάει μέσα από τον καφέ χαλαρά και μετά το βρεγμένο φίλτρο κόβει και αυτό κομμάτι από την γεύση.

Δεν είναι το ίδιο πράμα.

Καλά, αυτό ισχύει ούτως η άλλως στον φίλτρου. Απλά δε μου άρεσε το χαρμάνι, λογικά άσχετο με τη διαδικασία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mvpgr είπε

Καλά, αυτό ισχύει ούτως η άλλως στον φίλτρου. Απλά δε μου άρεσε το χαρμάνι, λογικά άσχετο με τη διαδικασία.

Όχι δεν είναι άσχετο.
Η διαδικασία παρασκευής του espresso παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Η ακριβής θερμοκρασία του νερού και η πίεση που ανεβάζει μια καλή εσπρεσιέρα είναι καθοριστικά για το χαρμάνι και την γεύση.
 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...