Mvpgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Έχει διαφορά σαν υλικό ο καφές φίλτρου από τον espresso; Πίνω φίλτρου αλλά κατά λάθος πήρα ένα σακουλάκι DiMello που γράφει espresso απ' έξω. Φαντάζομαι είναι η σκόνη που βάζουν στις εσπρεσιέρες. Αν τον βάλω στην καφετιέρα του γαλλικού θα γίνει καφές;
sphinxgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, Mvpgr είπε Έχει διαφορά σαν υλικό ο καφές φίλτρου από τον espresso; Πίνω φίλτρου αλλά κατά λάθος πήρα ένα σακουλάκι DiMello που γράφει espresso απ' έξω. Φαντάζομαι είναι η σκόνη που βάζουν στις εσπρεσιέρες. Αν τον βάλω στην καφετιέρα του γαλλικού θα γίνει καφές; Διαφορετικό κόψιμο είναι κυρίως. Δοκίμασε το, κάτι θα πιείς Τωρα τι, ένας θεός ξέρει αν θα ρέει το νερό ή αν θα στουμπώσει και τι γευση θα βγάλει !!! 1
Mvpgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Το δοκίμασα, βγήκε κανονικά. Η διαφορά στο κόψιμο είναι ανεπαίσθητη σε σχέση με τον DeMelo φίλτρου. Βγήκε μια χαρά. Από γεύση βέβαια δεν είναι αυτό που ήθελα, αλλά ξυπνησα 1
The_Judas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Στην καφετιέρα φίλτρου ότι και να βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως η μηχανή εσπρέσο.
dpolal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, Mvpgr είπε Το δοκίμασα, βγήκε κανονικά. Η διαφορά στο κόψιμο είναι ανεπαίσθητη σε σχέση με τον DeMelo φίλτρου. Βγήκε μια χαρά. Από γεύση βέβαια δεν είναι αυτό που ήθελα, αλλά ξυπνησα Κοίτα, στην εσπρεσιέρα περνάει το νερό με πολύ μεγάλη πίεση μέσα από μία συγκεκριμένη ποσότητα καφέ που βρίσκεται παστωμένος σε περιορισμένο χώρο, αυξάνοντας έτσι και την πίεση που δέχονται οι κόκκοι. Στην απλή καφετέρια το καυτό νερό απλώς κυλάει μέσα από τον καφέ χαλαρά και μετά το βρεγμένο φίλτρο κόβει και αυτό κομμάτι από την γεύση. Δεν είναι το ίδιο πράμα.
Mvpgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, dpolal είπε Κοίτα, στην εσπρεσιέρα περνάει το νερό με πολύ μεγάλη πίεση μέσα από μία συγκεκριμένη ποσότητα καφέ που βρίσκεται παστωμένος σε περιορισμένο χώρο, αυξάνοντας έτσι και την πίεση που δέχονται οι κόκκοι. Στην απλή καφετέρια το καυτό νερό απλώς κυλάει μέσα από τον καφέ χαλαρά και μετά το βρεγμένο φίλτρο κόβει και αυτό κομμάτι από την γεύση. Δεν είναι το ίδιο πράμα. Καλά, αυτό ισχύει ούτως η άλλως στον φίλτρου. Απλά δε μου άρεσε το χαρμάνι, λογικά άσχετο με τη διαδικασία.
dpolal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Mvpgr είπε Καλά, αυτό ισχύει ούτως η άλλως στον φίλτρου. Απλά δε μου άρεσε το χαρμάνι, λογικά άσχετο με τη διαδικασία. Όχι δεν είναι άσχετο. Η διαδικασία παρασκευής του espresso παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Η ακριβής θερμοκρασία του νερού και η πίεση που ανεβάζει μια καλή εσπρεσιέρα είναι καθοριστικά για το χαρμάνι και την γεύση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα