Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Πρόκειται να παραλάβω 4ψήφιο ποσό χρημάτων και ο αποστολέας (από το εξωτερικό) μου λέει ότι προτιμάει να τα στείλει μέσω WU, αλλά δεν έχει πρόβλημα να τα στείλει και κατευθείαν μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Γνωρίζει κανείς τι συμφέρει τον παραλήπτη (δηλαδή, εμένα, κάτοικο Ελλάδας) όσον αφορά τις όποιες χρεώσεις ?

Η ισοτιμία συναλλάγματος της WU καθορίζονται από την ισοτιμία που δίνει η Εθνική ? 

Πέρα από την ισοτιμία απ' όσο γνωρίζω οι έξτρα χρεώσεις από WU είναι οι παρακάτω:

Amount (€) Transfer fee (€)
0.00 — 100 10
100.01 — 200 20
200.01 — 300 30
300.01 — 400 35
400.01 — 500 45
500.01 — 750 55
750.01 — 1,000 65
1,000.01 — 1,500 80
1,500.01 — 2,000 100
2,000.01 — 2,500 120
2,500.01 — 3,000 140
3,000.01 — 3,500 160
3,500.01 — 4,000 180
4,000.01 — 4,500 200
4,500.01 and above 220
Δημοσ.

Σε πρόσφατη επικοινωνία με την Πειραιώς μου είπαν ότι από τράπεζα του ΕΟΧ (Ελλάδα ή Ευρώπη δηλαδή), από λογαριασμό σε ευρώ το εισερχόμενο έμβασμα 15 ως 12500 ευρώ έχει έξοδα παραλήπτη 3.5 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα η τράπεζα θα έχει λιγότερες χρεώσεις από WU. Ο αποστολέας είναι από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης? Προφανώς δεν θέλει να δώσει αυτός τα έξοδα μεταφοράς.

Σε συμφέρει να τα καταθέσεις σε λογαριασμό σου και όχι να τα πάρεις μετρητά

Δες εδώ τις χρεώσεις Εθνικής (εισερχόμενα εμβάσματα)

Επεξ/σία από newnick
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βρες το site της WU απο το κρατος που θα στα στείλει και κοίτα τι χρεώσεις έχει .Σιγουρα θα στα στείλει απο τον λογαριασμό του οπότε έχει άλλα έξοδα ,λιγότερα ,απο το να πάει σε σημείο wu με μετρητά.Η ισοτιμία είναι χειρότερη απο mastercard που χρησιμοποιεί η  revolut κλπ.Πάντα για να παραλάβεις μετρητά απο σημείο WU.

Αν δεν θες να χτυπήσουν καμπανάκια σε εφορίες κλπ τότε να σπάσει τις αποστολές σε ποσά κάτω απο 1000€

Το ίδιο είναι και η moneygram.

Δημοσ.

Προσεξε γιατι ειναι διαδεδομενες οι απατες μεσω WU.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, arispz είπε

Προσεξε γιατι ειναι διαδεδομενες οι απατες μεσω WU.

Όντως, αν δεν είναι συγγενής ή φίλος σου πρόσεξε.

Αν πρόκειται για συναλλαγή με άγνωστο διάβασε πρώτα τουλάχιστον τις τελευταίες σελίδες από τα παρακάτω threads:

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Να φανταστώ κατι πούλησες

Παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

6 ώρες πριν, TechnoState είπε

...το paypal υπάρχει σαν επιλογή?

Όχι

7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Βρες το site της WU απο το κρατος που θα στα στείλει και κοίτα τι χρεώσεις έχει .Σιγουρα θα στα στείλει απο τον λογαριασμό του οπότε έχει άλλα έξοδα ,λιγότερα ,απο το να πάει σε σημείο wu με μετρητά.Η ισοτιμία είναι χειρότερη απο mastercard που χρησιμοποιεί η  revolut κλπ.Πάντα για να παραλάβεις μετρητά απο σημείο WU.

Αν δεν θες να χτυπήσουν καμπανάκια σε εφορίες κλπ τότε να σπάσει τις αποστολές σε ποσά κάτω απο 1000€

Το ίδιο είναι και η moneygram.

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι, άτομα με πλήρωσαν μέσω αυτού, μαζεύτηκε αυτό το ποσό και τώρα θέλω να τα παραλάβω. Έκοψα αποδείξεις για τον κάθε πελάτη κανονικά, οπότε δε νομίζω ότι θα παίξει κάτι με εφορία. Όπως και με το paypal, δεν κόβω απόδειξη για την μεταφορά των χρημάτων από paypal σε τράπεζα αλλά για την κάθε πληρωμή ξεχωριστά.

@arispz @Giama δεν είναι απάτη

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, IRADev είπε

Παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

Όχι

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι, άτομα με πλήρωσαν μέσω αυτού, μαζεύτηκε αυτό το ποσό και τώρα θέλω να τα παραλάβω. Έκοψα αποδείξεις για τον κάθε πελάτη κανονικά, οπότε δε νομίζω ότι θα παίξει κάτι με εφορία. Όπως και με το paypal, δεν κόβω απόδειξη για την μεταφορά των χρημάτων από paypal σε τράπεζα αλλά για την κάθε πληρωμή ξεχωριστά.

@arispz @Giama δεν είναι απάτη

Τοτε αε τραπεζικό λογαριασμό ελληνικής τραπεζας

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...