Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Η κοπέλα μου δουλεύει συμβασιούχα σε γνωστό πανεπιστήμιο της Ελλάδας (δεν θέλω να δώσω στοιχεία, μπορεί να μην πρέπει) και κάνει κάποια μαθήματα επιλογής 3 μέρες την εβδομάδα. Χρησιμοποείται το λογισμικό Zoom. Μερικοί επιτήδειοι μπαίνουν στο μάθημα της (και σε άλλα φαντάζομαι) και βάζουν ηλίθια τραγούδια, ήχους, βίντεο κλπ. Εκείνη γενικά είναι χαλαρή και απλά τους κάνει mute ή kick αλλά μπήκε προχθες ένας -έτυχε να είμαι παρών στο δωμάτιο και το είδα- και έπαιζε τσόντα. Προφανώς κικ και μιουτ απευθείας, και για καλή του τύχη δεν ξαναμπήκε. Αλλά αυτή έχει κατατρομάξει κια νομίζει ότι αυτό θα λειτουργήσει εις βάρος της όταν θα γίνει η αξιολόγηση τέλη του εξαμήνου (επειδή ας πούμε το αφήσε λίγο γιατί έγραφε στον πίνακα και δεν κοιτούσε).

Δεν έχει κάνει καμία νύξη ακόμη στο κέντρο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (και την παροτρύνω να μην κάνει, γιατί ίσως βρει τον μπελά της εκείνη). Όποιος ξέρει θέλω να ρωτήσω το εξής:

1. Αν κάποιος ήθελε αυτόν τον επιτήδειο να τον εντοπίσει, ποιά θα ήταν τα βήματα;
  2. Για zoom τι ισχύει;
  3. Υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια για αυτό;

Ή απλά το αφήνει να πέσει και ελπίζει να μην ξανασυμβεί; Από το λίγο ψάξιμο που έκανα η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι 99% με την μεριά αυτού που το κάνει γιατί παίζει πολλή προστασία ιδιωτικότητας. Περαιτέρω δεν ξέρω, και για αυτό ζητώ την γνώμη σας.

Δημοσ.

Πραγματικά περίεργο (αν όχι ύποπτο) το post.

Σε κάθε περίπτωση ας χρησιμοποιήσει κάποια πλατφόρμα όπου υπάρχει πρόβλεψη για πιστοποιημένους χρήστες (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η λειτουργία στο zoom). 

Δημοσ.

Περίεργο πώς φίλε μου; Αμφιβάλλεις ότι όταν αφήνεται ένα δωμάτιο ανοικτό σε όλους (οδηγία πανεπιστημίου) θα μπουν και τύποι που θέλουν απλά να τρολλάρουν; Που ζεις;😂 Για 19χρονους μιλάμε.

Στο ποστ για να κλείνει: Ύστερα από επικοινωνία με το ΚΗΔ δεν υπάρχει πρόβλημα και θα συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, ελπίζοντας ότι κανένας τόσο κακόβουλος δεν θα μπει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Περίεργο πώς φίλε μου; Αμφιβάλλεις ότι όταν αφήνεται ένα δωμάτιο ανοικτό σε όλους (οδηγία πανεπιστημίου) θα μπουν και τύποι που θέλουν απλά να τρολλάρουν; Που ζεις;😂 Για 19χρονους μιλάμε.

Στο ποστ για να κλείνει: Ύστερα από επικοινωνία με το ΚΗΔ δεν υπάρχει πρόβλημα και θα συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, ελπίζοντας ότι κανένας τόσο κακόβουλος δεν θα μπει.

To Zoom έχει λειτουργία Waiting Room στις ρυθμίσεις του καθώς και αποκλεισμού του screen sharing όσων παρακολουθούν.

Βοήθησε την κοπέλα σου και ψάχτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας της εφαρμογής.

Αμ το Πανεπιστήμιο θέλει ντε και καλά να είναι ανοικτό το δωμάτιο τότε αυτοί φταίνε.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dpolal είπε

To Zoom έχει λειτουργία Waiting Room στις ρυθμίσεις του καθώς και αποκλεισμού του screen sharing όσων παρακολουθούν.

Βοήθησε την κοπέλα σου και ψάχτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας της εφαρμογής.

Αμ το Πανεπιστήμιο θέλει ντε και καλά να είναι ανοικτό το δωμάτιο τότε αυτοί φταίνε.

Τις τα έχω πει όλα φίλε μου απλά το πανεπιστήμιο τους λέει ότι επειδή υπάρχουν φοιτητές που πχ. δεν έχουν κάνει ακόμη ιδρυματικό ή είναι για μετεγγραφή και δεν έχουν πάρει κωδικούς κρίμα είναι να χάνουν τα μαθήματα οπότε καλύτερα να παραμένουν ανοικτά τα ρουμς. Λογική του ΑΕΙ όχι δική μου.

Η ευθύνη έφυγε από αυτήν οπότε όλα κομπλέ. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Δημοσ.

Με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης συνέβησαν ένα πλήθος από τέτοιες κακόβουλες φάρσες, κυρίως σε δημοτικά και γυμνάσια/λύκεια
(αναφέρεται σε αρκετά δημοσιογραφικά sites).
Μάλιστα για καποιες επιλήφθηκες η ΔΗΕ.

Παρηγορήσου και μη δίνεις σημασία...

-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...