Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Επανεξετάζω το monitor setup μου μπας και κάνω καμιά αλλαγή/προσθήκη ενόψει Black Friday (αν και οι προσφορές φέτος σαν να άρχισαν πιο νωρίς).

Η χρήση που κάνω είναι 95% εργασία, game development, 3DS Max, AutoCAD, Photoshop συν τα συνήθη (web, video κλπ). Τα τελευταία (αρκετά) χρόνια δουλεύω σε dual monitor setup με μια Dell Ultrasharp U2410 και μια σάπια LG Flatron W2243ST με TN panel που την έχω για να μεταφέρω ό,τι δευτερεύον χρειάζομαι να βλέπω όταν δουλεύω. Είτε αυτό αφορά την ίδια την δουλειά (δηλαδή panels από τα διάφορα προγράμματα) είτε να χαζεύω κάτι την ώρα που δουλεύω. Με έχει βολέψει σε μεγάλο βαθμό ως τρόπος δουλειάς, απλά νομίζω πως έχουν ψιλοξεπεραστεί και οι 2 (ακόμα και η καλή -για τότε που την πήρα- Ultrasharp) από άποψη ποιότητας. Το gaming σε μεγάλο βαθμό το έχω κόψει, άσχετα αν περιστασιακά τρώω κανά σκάλωμα με κανένα παιχνίδι. Το αναφέρω με την έννοια ότι κάτι 144Hz κλπ δεν είναι προτεραιότητα, άσε νομίζω να τα σηκώνει και η GPU μου ούτως ή άλλως στην -έστω και σπάνια- περίπτωση gaming.

Οι επιλογές βασικά είναι 2:

1. Είτε αλλάζω και τις 2 με ένα dual monitor setup 27inch, το οποίο όμως από το λίγο που είδα θα βγει αρκετά πιο ακριβό, ειδικά για 1440p που θα προτιμούσα σε σχέση με το 1200p της 24άρας.

2. Είτε αλλάζω την μικρή με μια καινούρια ultrawide (πχ όπως η Xiaomi 34" που έχει ήδη βγει σε προσφορά 2-3 φορές και παίζει γύρω στα 300-320€) και την 24άρα είτε την κρατάω από δίπλα, είτε -πιο πιθανό λόγω χώρου- την γυρνάω σε portrait mode και έχω μεγαλύτη κάθετη επιφάνεια για coding ή και γενικά για τα δευτερεύοντα panels που θέλω να χρησιμοποιώ. Από τις πληροφορίες που μπόρεσα να βρω οι 34άρες 1440p ultrawide είναι γύρω στους 80 πόντους μήκος.

Τα ζητήματα που με απασχολούν είναι τα εξής:

- Θέμα χώρου. Το γραφείο μου είναι αρκετά στενό σε βάθος, 60cm συγκεκριμένα, οι ultra-wide που είναι και ελαφρώς curved δεν ξέρω πόσο ωφέλιμο χώρο θα μου κόψουν.

- Θέμα GPU. Οι οθόνες θα κουμπώσουν πάνω σε μια GTX 1070, ελπίζω να μην έχω σοβαρά θέματα, σωστά;

- Θέμα ποιότητας. Αυτήν την στιγμή είμαι ένα IPS panel -που προ 10ετίας θεωρούταν κορυφαίο- και ένα TN panel της κακιάς ώρας, η διαφορά όταν μεταφέρω παράθυρα από την μια οθόνη στην άλλη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αν βάλω μια ultrawide όπως η Xiaomi (ή παρόμοια) με VA panel πόσο μεγάλη διαφορά θα φανεί; Ειδικά εφόσον η καινούρια οθόνη θα προορίζεται για "κύρια" οθόνη.

- Αλλαγή από dual landscape mode σε landscape+portrait. Έχω μάθει τώρα με τις 2 οθόνες σε landscape, αν βάλω την μια σε portrait και θελήσω να πετάξω εκεί μια κάτοψη και παράλληλα να δουλεύω το 3D στην κύρια οθόνη φοβάμαι μην φάω ξενέρωμα. Η 34άρα ultra-wide από ό,τι είδα είναι μια 27άρα +20cm μήκος περίπου. Οπότε το να χωρίσω εκείνη την οθόνη στην μέση και να βάλω τα παράθυρα μισά-μισά φοβάμαι ότι θα μου φανούν πολύ πιο "τετράγωνα" από ό,τι έχω συνηθίσει.

Είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις, ήθελα απλά να περιορίσω λίγο τις επιλογές μου και να είμαι έτοιμος να χτυπήσω κάποια καλή προσφορά αν βγει, όπως επίσης μπας και υπάρχει κανένας που να κάνει παρόμοια χρήση. Να πω την αλήθεια θεωρούσα ότι είχα καμιά εβδομάδα ακόμα για ψάξιμο, αλλά ήδη σήμερα βγήκε σε 2-3 μαγαζιά η επίμαχη Xiaomi, άσχετα αν δεν πρόλαβα να την πετύχω διαθέσιμη.

Δημοσ.

Έτσι όπως τα περιέγραψες στη θέση σου θα πήγαινα σε one monitor setup (34” ή 38”).

Όσο αναφορά το βάθος του γραφείου σου μπορείς να κερδίσεις χώρο με έναν βραχίονα

Δημοσ.

One monitor setup αν εννοείς να αχρηστεύσω και τα 2 που έχω τώρα δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος, με ένα 34" ultra-wide μπορώ να βάλω δίπλα το 24άρι που έχω τώρα σε portrait mode. Που κι εγώ κόβω το πιο πιθανό. Απλά με προβληματίζουν λίγο τα θέματα που αναφέρω προς το τέλος.

Σε 34άρι (ή και 38άρι) ultra-wide πέρα από την Xiaomi (ΑΝ την ξαναβγάλουν σε προσφορά) υπάρχει τίποτα αξιόλογο που να μην ξεφεύγει τρελά σε τιμή; Στο skoutz η πιο φθηνή που βλέπω είναι μια LG 35" με 550€

https://www.skroutz.gr/s/24503594/LG-35WN75C-B-35-Curved.html#specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για επαγγελματική χρήση δεν θα πήγαινα σε monitor Xiaomi.

Μπορείς να πας σε μία από τις παρακάτω που θα είναι κλάσεις ανώτερες της Xiaomi 34άρας

https://www.skroutz.gr/s/12470884/Samsung-C34H890-34-Curved.html

https://www.skroutz.gr/s/25725229/Dell-P3421W-34-Curved.html

Εγώ είμαι πολύ κοντά στο να τσιμπήσω τη 2η

Επεξ/σία από tindersticks
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tindersticks

Τελικά την πήρες την οθόνη; 

EDIT: Και κάτι άλλο σημαντικό. Παίρνοντας οθόνη Dell από κάποιο σκρουτζομάγαζο σε περίπτωση ανάγκης για χρήση εγγύησης, είτε για DOA είτε για after sales service έχεις να κάνεις με το ίδιο το σκρουτζομάγαζο; Ή με την επίσημη αντιπροσωπεία Dell; Γιατί στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα ζορίζουν λίγο αν η έδρα του μαγαζιού είναι σε άλλη πόλη, μπλέκεις με συσκευασίες, μεταφορικά κλπ...

Επεξ/σία από Sadako

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...