Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, σε ποιο γιατρό πρέπει να απευθυνθώ προκειμένου να μου γράψει εξετάσεις για καντιντίαση?

Είχα απευθυνθεί σε μία γαστρεντερολόγο (καθώς εδώ και καιρό έχω γαστρεντερικές ενοχλήσεις χωρίς όμως κλινικά ευρήματα και έτσι απλά σε όποιον γιατρό πήγα το βάφτισε ευερέθιστο έντερο. Όχι φυσικά ότι δεν το πιστεύω αλλά επειδή παίρνω εδώ και αρκετά χρόνια αντισυλληπτικά χάπια και διαβάζοντας αρκετές μελέτες οι οποίες υποδεικνύουν ότι τα συμπτώματα που έχω μπορεί να οφείλονται και σε καντιντίαση θα ήθελα να το ψάξω. Ταλαιπωρούμαι δύο περίπου χρόνια), η οποία μου είπε ότι αυτά περί καντιντίασης είναι βλακείες.

Τέλος πάντων, μπορώ να πάω σε έναν γιατρό (π.χ. παθολόγο) και να του ζητήσω τις συγκεκριμένες εξετάσεις ή πρέπει αυτός να μου τις υποδείξει? Έχει κάνει κάποιος τέτοιες εξετάσεις?

Δημοσ.

Ξεκινάς το αυτονόητο: επίσκεψη σε παθολόγο ο οποίος θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα στο τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις, είτε απευθείας εξετάσεις είτε επίσκεψη σε άλλον γιατρό. Δεν μπορώ να καταλάβω από το ποστ σου αν τελικά πήγες σε μία γαστρεντερολόγο ή σε περισσότερους. Τέλοσπάντων, ότι και να σου πούμε εδώ δεν έχει και πολλή σημασία στην τελική, απλά κανόνισε παθολόγο για αρχή όπως σου είπα και θα σε συμβουλέψει κατάλληλα.

Δημοσ.

Αν θελεις μπορεις να πας σε εναν μικροβιολογο, χωρις παραπεμπτικο και να ζητησεις αντισωματα G και Μ για candida να σου φυγει η ιδεα, max ενα 40αρι και τα δυο. Αν βγουν αρνητικα, που αρνητικα θα βγουν, ψαξου καλυτερα εφοσον για 2 χρονια εχεις γαστρεντερικες ενοχλησεις, γιατι οι κολιτιδες και η crohn θεριζουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...