Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

Είμαι σε αναζήτηση Nvme 1tb καθώς θέλω να αναβαθμίσω το pc και από παραδοσιακό σκληρό δίσκο να πάω σε Nvme. 

Έχω σε ssd περασμένα τα windows και θέλω έναν Nvme για να αντικαταστήσω τον μηχανικό που έχω σαν δεύτερο για games και εφαρμογές. 

Έχω 2 Nvme υπόψιν μου 

Adata XPG Gammix S11 Pro ο πρώτος 

Και 

SAMSUNG MZ-V7E1T0BW 970 EVO 1TB V-NAND NVME ο δεύτερος 

Ποιον θα προτείνατε?

Στο pc μου έχω μητρική την gigabyte h170 hd3, επεξεργαστή Intel i5-6500, και 8gb ram corsair 2400. Κάρτα γραφικών sapphire Rx480 8gb nitro. 

Επεξ/σία από astral7
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πας εδω που σημερα μπηκε σε προσφορα στην χαμηλοτερη τιμη που εχει παιξει ποτε και εισαι κομπλε για πολλα χρονια

https://www.e-shop.gr/ssd-adata-xpg-gammix-s11-pro-1tb-m2-2280-pcie-gen3x4-p-PER.331566

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μόλις το παρήγγειλα. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω και εγώ το ίδιο δίλλημα για nvme 1tb.

Σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλά μικρά αρχεία, ποιος είναι καλύτερος;

@Arkin επειδή το έχεις ψάξει, γιατί είναι καλύτερος ο ADATA από τον Samsung;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, snb είπε

Καλημέρα,

Έχω και εγώ το ίδιο δίλλημα για nvme 1tb.

Σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλά μικρά αρχεία, ποιος είναι καλύτερος;

@Arkin επειδή το έχεις ψάξει, γιατί είναι καλύτερος ο ADATA από τον Samsung;

Ο ADATA έχει το καλύτερο q1d1 performance μετά τους optane. Ο 970 evo είναι στα επίπεδα 860 evo σε αυτή την περίπτωση. Σε πολλά μικρά αρχεία και οι 2 nvme είναι αξιόλογοι. Σε μεγάλα projects ο 970 evo περνάει λίγο μπροστά. 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω ξεχωριστό thread, ρωτάω εδώ:

Αναζητώ 500άρη NVMe με πρώτο & κύριο κριτήριο τη διατήρηση όσο το δυνατόν πιο χαμηλής θερμοκρασίας - Εξηγούμαι:

Έχω ένα απολύτως silent rig στο οποίο λειτουργούν 2 μόλις fans: Ο Noctua NH-U12S που ψύχει τον επεξεργαστή (Intel Core i5-6500) και ο προεγκατεστημένος exhaust του Phanteks tower (Enthoo Pro PH-ES614PC). Δυστυχώς για τον μπροστινό (intake 20cm επίσης της Phanteks) δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης στροφών. Λειτουργούσε μόνιμα στο maximum και μιας και το κουτί είναι ευρύχωρο/έχει καλό airflow και τα μόνα αποθηκευτικά μέσα είναι 2 SSDs (Crucial 500άρης + ADATA 240άρης) που δεν έχουν ανάγκη ψύξης, αποφάσισα να τον αποσυνδέσω. Οι θερμοκρασίες παραμένουν άριστες ακόμα και το καλοκαίρι (εννοείται, σε κλιματιζόμενο χώρο)

Τώρα, οι NVMe γενικώς έχουν θεωρητικά μεγαλύτερες αντοχές σε σχέση με τους SATA SSDs αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το υπόλοιπο σύστημα. Γιατί ναι μεν οι NVMe μπορεί να λειτουργούν άψογα στους 50°, 60° ή ακόμα και 70° C (σε καταστάσεις heavy workload) ανεβάζουν ωστόσο τη συνολική θερμοκρασία του υπολογιστή. Και επειδή όπως τόνισα προηγουμένως δεν είμαι διατεθειμένος να αυξήσω τις στροφές των ανεμιστήρων ή να ξανασυνδέσω τον intake fan λόγω θορύβου, ψάχνω για κάποιο μοντέλο δροσερό.

Δεν έχω ιδιαίτερη ανάγκη τα παραπανίσια IOPS και το 4πλάσιο/5πλάσιο transfer rate, αλλά από τη στιγμή που οι τιμές NVMe - SATA SSD έχουν πλέον εξισωθεί η απόκτηση των πρώτων για χρήση λειτουργικού συστήματος φαντάζει μονόδρομος.

Φίλε @Arkin έχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο; Κοιτούσα τον Kingston A2000 και ήμουν έτοιμος να επενδύσω μέχρι που έπεσα πάνω σε benchmark στο οποίο παρουσιαζόταν ΜΕΓΑΛΗ απόκλιση ανάμεσα στην πραγματική θερμοκρασία και τις τιμές που καταγράφονται από τους αισθητήρες. Μιλάμε για διαφορά της τάξης των 25° C!

https://www.techpowerup.com/review/kingston-a2000-1-tb-m-2-nvme-ssd/7.html

Μήπως διυλίζω τον κώνωπα;

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου. Προτεινω να πας εδω

https://www.multicopter.gr/product/11361/iy-perifereiakaapothikeysidiskoi-ssdcrucial-p1-500gb-ct500p1ssd8-pliromi-kai-se-eos-36-doseis!!!-/

Μαζι με την παρακατω ψυκτρα για nvme ωστε να μην εχεις προβλημα και απο θερμοκρασιες

https://www.hitechstore.gr/products/item/heat-sink-for-ssd-m.2-2280-(80mm)-5mm-height-ib-m2hs-701-5f11a59ec3a8a

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις - Υποθέτω πως μιλάς εκ πείρας/έχεις δει συγκριτικά test όπου μετρήθηκαν με ειδικό εργαλείο οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει ο εν λόγω Crucial. Γιατί οι S.M.A.R.T. ενδείξεις των κατασκευαστών δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Έχω έναν φτηνιάρικο 120άρη Patriot Burst (απ’ αυτούς που πουλάει το e-shop εδώ και μια βδομάδα στα €15) και είναι ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ στους 33° C. Χειμώνα-καλοκαίρι, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εναλλακτική επιλογή υπάρχει; Η Crucial μου είναι συμπαθής ως εταιρεία (ο πρώτος SSD που απέκτησα το 2011 ήταν ένας Crucial M4 128 GB και μάλιστα δουλεύει ακόμα με health στο 93%, τον έχω μετατρέψει σε εξωτερικό), θα ήθελα όμως να δοκιμάσω και κάποια άλλη μάρκα έτσι για αλλαγή. Εφόσον πληροί τα κριτήρια που έθεσα παραπάνω φυσικά.

Στην κατηγορία τιμής €50 έως €70 υπάρχουν αρκετά μοντέλα. Λέω μήπως αξίζει να δώσω €4~€5 παραπάνω με όφελος σε επιδόσεις, μεγαλύτερο TBW κ.λπ.

Δημοσ.
Στις 23/11/2020 στις 12:07 ΠΜ, Arkin είπε

Πας εδω που σημερα μπηκε σε προσφορα στην χαμηλοτερη τιμη που εχει παιξει ποτε και εισαι κομπλε για πολλα χρονια

https://www.e-shop.gr/ssd-adata-xpg-gammix-s11-pro-1tb-m2-2280-pcie-gen3x4-p-PER.331566

Ο sx8200 δεν είναι καλύτερη επιλογή;

Διάβασα ότι η ψύκτρα του s11 δεν πατάει καλά, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται αντί να δροσίζεται.

Από επιδόσεις πρέπει να'ναι παρόμοιες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Ο sx8200 δεν είναι καλύτερη επιλογή;

Διάβασα ότι η ψύκτρα του s11 δεν πατάει καλά, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται αντί να δροσίζεται.

Από επιδόσεις πρέπει να'ναι παρόμοιες.

Οι τελευταίες παρτίδες SX8200 Pro είναι με χειρότερο controller, άρα έχεις μεγάλη πιθανότητα να πάρεις χειρότερο δίσκο από τον S11 Pro.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Για 2 δίσκους, 1 500άρη για windows κι έναν 1tb για παιχνίδια τι θα προτείνατε; 1 nvme (π.χ.τον s11) για windows κι έναν απλό ssd (samsung 860 evo ή crucial mx500) για gaming ή 2 nvme;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πήρα τον adata XPG Gammix S11 Pro 1tb για βαριές εφαρμογές και games και έχω πάθει πλάκα..

Άμεση απόκριση, πολύ γρήγορα loadings αφού μέχρι να τον πάρω ένιωθα ότι παλιωσε το μηχάνημά μου.. 

Από θερμοκρασίες στο pubg πχ είδα να ανεβαίνει μέχρι 43 βαθμούς.. Ο άλλος ssd που έχω για τα Windows την ίδια ώρα ήταν στους 50 με 55.

Επεξ/σία από astral7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, elpenor είπε

Οι τελευταίες παρτίδες SX8200 Pro είναι με χειρότερο controller, άρα έχεις μεγάλη πιθανότητα να πάρεις χειρότερο δίσκο από τον S11 Pro.

Σίγουρα δεν έχει "επηρεάσει" και τους S11 Pro εφόσον ουσιαστικά φαινόταν πριν ότι ήταν ίδιοι δίσκοι, με μικροδιαφορές στο firmware κ επιπλέον την ύπαρξη ψυχτρας?

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Σίγουρα δεν έχει "επηρεάσει" και τους S11 Pro εφόσον ουσιαστικά φαινόταν πριν ότι ήταν ίδιοι δίσκοι, με μικροδιαφορές στο firmware κ επιπλέον την ύπαρξη ψυχτρας?

Δεν είναι σίγουρο απλά επειδή το τσέκαραν αρκετοί όταν βγήκε το νέο για τους SX8200 Pro όλοι έγραψαν ότι ο καινούργιος τους S11 Pro είχε τον καλό controller. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...