megaklhs Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους... Χρόνια τώρα ψώνιζα από το ebay κάποιες φορές κάποια πραγματάκια που ήθελα για το σπίτι... Λόγω ότι άκουσα από κάποιους ότι το aliexpress έχει μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων είπα να πάρω και από εκεί κάτι έτσι για δοκιμή...Αυτό που αγόρασα ήταν ένα προϊόν το οποίο ενώ στο τελικό καλάθι ήταν 0,96 USD που σημαίνει 0,81 ευρώ είδα μετά ότι η εθνική με έχει χρεώσει 1,83 ευρώ. Δηλαδή 1,02 ευρώ περισσότερο απ ότι υπολόγιζα. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι λόγω ότι οι πωλητές από κίνα κτλ πωλούν σε USD για να μπορέσει η τράπεζα να κάνει κάποια μετατροπή στο νόμισμα υπάρχουν κάποιες έξτρα χρεώσεις. Μπαίνοντας στην σελίδα της είδα αυτό εδώ https://www.nbg.gr/el/treasury Είδα ότι στο USD αναφέρει ότι για αγορές είναι 1,2269... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς μπορώ να βρίσκω κάθε φορά πόσο έξτρα θα πρέπει να πληρώνω ; Ότι και να έχω δοκιμάσει με το 1,22 δεν μπορώ να βγάλω το 1,83 που πλήρωσα. Όσο χαζό και εάν ακούγεται άκρη δεν βγάζω. Και επίσης αυτό φαντάζομαι ότι λόγω ότι πχ εάν κάνω παραγγελία 5 πράγματα από 5 διαφορετικούς πωλητές θα πληρώσει για τον κάθε έναν ξεχωριστά το έξτρα σωστά ; Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας. UPDATE * Μόλις έκανα μια νέα παραγγελία με την Πειραιώς.. Ποσό 1,12 ευρώ και τράβηξε μόνο 1,12... Τι φάση.. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από megaklhs
NikosKallithea Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Καθε φορα που αγοράζεις με ΕΤΕ ανεξαρτήτως ποσου σε ξενο νομισμα, θα χρεώνεσαι ενα ευρω, μετα θα χρεώνεσαι και ενα ποσό ανάλογο με την τρέχουσα ισοτιμία της ΕΤΕ. 1. 0,02 κόστος τρέχουσας ισοτημιας 2. 0,81 η αγορα σου 3. 1,00 πάγιο κοστος 2
The_Judas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το ελάχιστο 1 ευρώ τέλος μετατροπής συναλλάγματος το είχε ξεκινήσει η Πειραιώς. Γι' αυτό και άρχισα να κάνω αγορές με την Εθνική. Εχει αλλάξει και αυτό; Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από The_Judas
megaklhs Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Το ελάχιστο 1 ευρώ τέλος μετατροπής συναλλάγματος το είχε ξεκινήσει η Πειραιώς. Γι' αυτό και άρχισα να κάνω αγορές με την Εθνική. Εχει αλλάξει και αυτό; Με την πειραιώς πάντως που έκανα αγορά δεν με χρέωσε ούτε λεπτό παραπάνω... Με την εθνική με χρέωσε μόνο.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, megaklhs είπε Με την πειραιώς πάντως που έκανα αγορά δεν με χρέωσε ούτε λεπτό παραπάνω... Με την εθνική με χρέωσε μόνο. Η πειραιως καθυστερεί στην ενημέρωση μπορει να σου έρθει και 3 μέρες μετα. Να διαβάζεις παντα τα τιμολόγια των τραπεζών σου Δες την παράγραφο 7.5.2 https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjN1tz_spntAhUMahQKHRkRAqcQFjAAegQIBhAC&url=https%3A%2F%2Fwww.winbank.gr%2Fsites%2Fidiwtes%2Fel%2FDocuments%2FPricingListDebit%20cards.pdf&usg=AOvVaw3camOnWfkC-l0CZKlArgEF 1
koystado Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 ναι η Πειραίως είχε ξεκινήσει πρώτη να χρεώνει για μετατροπη εδώ και πολύ καιρό και εδώ και κανα χρόνο τουλάχιστον και η Εθνική
The_Judas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο aliexpress έχει επιλογή για αγορές σε ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να βάζεις δολάρια. Επίσης σε συναλλαγή που έχω κάνει πρόσφατα με ΕΤΕ στο banggood (που χρεώνει δολάρια), δεν βλέπω σε καμία συναλλαγή μου χρέωση 1 ευρώ. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2020 από The_Judas
spartak1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Στο aliexpress έχει επιλογή για αγορές σε ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να βάζεις δολάρια. Επίσης σε συναλλαγή που έχω κάνει πρόσφατα με ΕΤΕ στο banggood (που χρεώνει δολάρια), δεν βλέπω σε καμία συναλλαγή μου χρέωση 1 ευρώ. Ποια κάρτα ΕΤΕ; χρεωστική, πιστωτική, ποια συγκεκριμένα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα