Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του Insomnia.

Το budget μου είναι στα 400-450, βέβαια μπορώ να ανέβω λίγο αν αξίζει.

Η χρήση που κάνω είναι κυρίως επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο, καθώς η Sony Bravia 4Κ KD55X8005C που έχω (TV, αλλά την χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο pc) με απογοητεύει τραγικά σε θέμα χρωμάτων. Τόσο που όταν τελειώσω ένα project κι έπειτα το δω σε οθόνη κινητού απογοητεύομαι και ξεκινάω πάλι edit για να τονώσω το υλικό.

Οι ίντσες που θέλω να κινηθώ είναι από 27 έως 32 με προτίμηση κοντά στο 2ο, επίσης δεν είμαι κολλημένος με το 4Κ μιας και 4Κ είναι η Sony που ελάχιστες φορές το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από 2560x1440.

To PC περιλαμβάνει 16GB ram, GeForce 1050ti και i7 7ης γενιάς καθώς και τον Samsung SSD 860 EVO για να τρέχει το λειτουργικό.

Πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο μαζί ως ζευγάρι, ώστε να έχω όλα τα sliders και ρυθμίσεις στην sony και να έχω την εικόνα του τελικού αποτελέσματος στην καινούρια.

Κάποιες που έχω δει σε σελίδες με best of video/photo editing monitors of 2020 καθώς και εδώ στο φόρουμ που διάβασα αρκετά, χωρίς να γνωρίζω πολλά πολλά βέβαια, είναι οι παρακάτω:

Xiaomi MI Curved 34" στα 465 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/23530049/Xiaomi-MI-Curved-34.html#specs

LG 27GL850-B 27" Gaming Monitor στα 435 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/20192961/LG-27GL850-B-27-Gaming-Monitor.html

Dell S2721DGF 27" Gaming Monitor στα 451 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/24393887/Dell-S2721DGF-27-Gaming-Monitor.html#specs

Asus Monitor VG32VQ Gaming προσφορά από το Πλαίσιο από 499 στα 370ευρώ

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/asus-monitor-31-5-vg32vq-gaming_3386244

AOC CU34G2X/BK 34'' LED 2K ULTRA WIDE στα 499 ευρώ

https://www.e-shop.gr/othoni-aoc-cu34g2x-bk-34-led-2k-ultra-wide-144hz-p-PER.170994

και τέλος η Dell UltraSharp UP2716D 27" που ξεφεύγει χρηματικά στα 570 ευρώ αλλά είδα πολύ καλές κριτικές για την σειρά UP από μέλη του forum

https://www.skroutz.gr/s/8006870/Dell-UltraSharp-UP2716D-27.html?from=catspan#specs

Όλες οι προτάσεις και οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες!

Επεξ/σία από Sofo007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Sofo007 είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του Insomnia.

Το budget μου είναι στα 400-450, βέβαια μπορώ να ανέβω λίγο αν αξίζει.

Η χρήση που κάνω είναι κυρίως επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο, καθώς η Sony Bravia 4Κ KD55X8005C που έχω (TV, αλλά την χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο pc) με απογοητεύει τραγικά σε θέμα χρωμάτων. Τόσο που όταν τελειώσω ένα project κι έπειτα το δω σε οθόνη κινητού απογοητεύομαι και ξεκινάω πάλι edit για να τονώσω το υλικό.

Οι ίντσες που θέλω να κινηθώ είναι από 27 έως 32 με προτίμηση κοντά στο 2ο, επίσης δεν είμαι κολλημένος με το 4Κ μιας και 4Κ είναι η Sony που ελάχιστες φορές το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από 2560x1440.

To PC περιλαμβάνει 16GB ram, GeForce 1050ti και i7 7ης γενιάς καθώς και τον Samsung SSD 860 EVO για να τρέχει το λειτουργικό.

Πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο μαζί ως ζευγάρι, ώστε να έχω όλα τα sliders και ρυθμίσεις στην sony και να έχω την εικόνα του τελικού αποτελέσματος στην καινούρια.

Κάποιες που έχω δει σε σελίδες με best of video/photo editing monitors of 2020 καθώς και εδώ στο φόρουμ που διάβασα αρκετά, χωρίς να γνωρίζω πολλά πολλά βέβαια, είναι οι παρακάτω:

Xiaomi MI Curved 34" στα 465 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/23530049/Xiaomi-MI-Curved-34.html#specs

LG 27GL850-B 27" Gaming Monitor στα 435 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/20192961/LG-27GL850-B-27-Gaming-Monitor.html

Dell S2721DGF 27" Gaming Monitor στα 451 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/24393887/Dell-S2721DGF-27-Gaming-Monitor.html#specs

Asus Monitor VG32VQ Gaming προσφορά από το Πλαίσιο από 499 στα 370ευρώ
https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/asus-monitor-31-5-vg32vq-gaming_3386244

και τέλος η Dell UltraSharp UP2716D 27" που ξεφεύγει χρηματικά στα 570 ευρώ αλλά είδα πολύ καλές κριτικές για την σειρά UP από μέλη του forum.
https://www.skroutz.gr/s/8006870/Dell-UltraSharp-UP2716D-27.html?from=catspan#specs

Όλες οι προτάσεις και οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες!

Δεν ξέρω αν το κάνεις σαν χόμπι αλλά όλα τα μόνιτορ που έχεις ανεβάσει εκτός το ultrasharp δεν ενδείκνυνται γι' αυτό που θες.

Πρώτων τα 2 έχουν πάνελ VA, εσύ θες οπωσδήποτε πάνελ IPS. (Τα VA πάνελ έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα χάλια απεικόνιση χρωμάτων, επίσης και κακές γωνίες θέασης)

Δεύτερον και τα 4 πρώτα πάνελ έχουν υψηλό ρυθμό ανανέωσης κάτι που το πληρώνεις ακριβά και δεν το χρειάζεσαι. Γενικά είναι μόνιτορ για gaming και δεν θα σε βολέψουν καθόλου.

Τέλος πάρε ένα λινκ που προτείνει κάποια μόνιτορ.:

https://www.creativebloq.com/buying-guides/best-monitors-for-photo-editing

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, armagedwnn είπε

Δεν ξέρω αν το κάνεις σαν χόμπι αλλά όλα τα μόνιτορ που έχεις ανεβάσει εκτός το ultrasharp δεν ενδείκνυνται γι' αυτό που θες.

Πρώτων τα 2 έχουν πάνελ VA, εσύ θες οπωσδήποτε πάνελ IPS. (Τα VA πάνελ έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα χάλια απεικόνιση χρωμάτων, επίσης και κακές γωνίες θέασης)

Δεύτερον και τα 4 πρώτα πάνελ έχουν υψηλό ρυθμό ανανέωσης κάτι που το πληρώνεις ακριβά και δεν το χρειάζεσαι. Γενικά είναι μόνιτορ για gaming και δεν θα σε βολέψουν καθόλου.

Τέλος πάρε ένα λινκ που προτείνει κάποια μόνιτορ.:

https://www.creativebloq.com/buying-guides/best-monitors-for-photo-editing

Για χόμπι το ξεκίνησα αλλά το κάνω ήδη ως έξτρα εισόδημα και έχω σκοπό να το εξελίξω επαγγελματικά, όσο μπορώ για το νησί που ζω (Σάμος).

Από αυτά που γράφεις κατανοώ γιατί η Sony είναι τόσο χάλια σε χρώμα (VA). Τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης δε θα τον χρειαστώ στην επεξεργασία βίντεο? Στα 60fps πχ?

Είδα την σελίδα με αυτά που προτείνει και βλέπω πως θα πρέπει να διπλασιάσω σχεδόν το budget μου ώστε να έχω καλό αποτέλεσμα, σωστά?
Τουλάχιστον πιστεύω πως θα είναι μια επένδυση που θα αξίζει για τα επόμενα 5 χρόνια...

Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω είμαι κάπου ανάμεσα σε :
BenQ SW2700PT 27" με 600 ευρώ
LG 32UN880-B με 755 ευρώ
Acer Pe320qk με 790 ευρώ σε προσφορά από public

και σε Dell UltraSharp UP2716D με 620 ευρώ

Πρέπει από όσο διάβασα να έχουν τουλάχιστον 10-bit colors, που έχουν οι παραπάνω.

Οι δύο μεσαίες είναι και 4Κ, προτάσεις?
Ή για κάποια άλλη που ίσως δεν είδα?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Sofo007 είπε

Για χόμπι το ξεκίνησα αλλά το κάνω ήδη ως έξτρα εισόδημα και έχω σκοπό να το εξελίξω επαγγελματικά, όσο μπορώ για το νησί που ζω (Σάμος).

Από αυτά που γράφεις κατανοώ γιατί η Sony είναι τόσο χάλια σε χρώμα (VA). Τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης δε θα τον χρειαστώ στην επεξεργασία βίντεο? Στα 60fps πχ?

Είδα την σελίδα με αυτά που προτείνει και βλέπω πως θα πρέπει να διπλασιάσω σχεδόν το budget μου ώστε να έχω καλό αποτέλεσμα, σωστά?
Τουλάχιστον πιστεύω πως θα είναι μια επένδυση που θα αξίζει για τα επόμενα 5 χρόνια...

Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω είμαι κάπου ανάμεσα σε :
BenQ SW2700PT 27" με 600 ευρώ
LG 32UN880-B με 755 ευρώ
Acer Pe320qk με 790 ευρώ σε προσφορά από public

και σε Dell UltraSharp UP2716D με 620 ευρώ

Πρέπει από όσο διάβασα να έχουν τουλάχιστον 10-bit colors, που έχουν οι παραπάνω.

Οι δύο μεσαίες είναι και 4Κ, προτάσεις?
Ή για κάποια άλλη που ίσως δεν είδα?

Δεν τον γνωρίζω τον χώρο για να σου πω για λεπτομέρειες, απλά σου λέω ότι γνωρίζω για τα μόνιτορ.

Εσένα αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να έχεις όσο το δυνατό περισσότερο ποσοστό στο Adobe RGB, επίσης και τα 10-bit όπως λες του πάνελ αλλά επίσης το calibration που έχει.

Σίγουρα ο ρυθμός ανανέωσης ποτέ δεν βλάπτει, απλά είναι κάτι που το πληρώνεις ακριβά και χάνεις σε άλλα πράγματα, που στην περίπτωση σου είναι αυτά που χρειάζεσαι.

Θα σου πρότεινα να το ψάξεις καλύτερα, υπάρχουν αρκετά βίντεο πάνω σε αυτό το κομμάτι που θα σε βοηθήσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Από θέμα χώρου είμαι αρκετά άπλα, καθώς θα διαμορφωθεί ανάλογα από το μόνιτορ που θα αγοράσω.

Ευχαριστώ πάντως για τις πολύτιμες πληροφορίες σου, με κατατόπισες πολύ σε σχέση με το που κοίταζα εξ' αρχής!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι!
Μετά από αρκετό ψάξιμο και σύγκριση σε αρκετές σελίδες και με πολλές οθόνες, κατέληξα στην Dell U3219Q, έχει από τα καλύτερα brightness 400cd/m2, υψηλότερο static contrast 1300:1 και 99 sRGB με 80% Adobe RGB χρώματα και είναι στα 850 από Ελλάδα.

Από αυτό που με κατατόπισες μέχρι τώρα πιστεύω πως οδεύω σωστά, τι λες? Να προχωρήσω σε παραγγελία ή έχω παραλείψει κάτι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε, κοντα στα 400 ευρω (amazon de. με μεταφορικα) ειναι οτι καλυτερο για τη δουλεια που το θες

Επεξ/σία από sakis han
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/11/2020 στις 7:30 ΜΜ, sakis han είπε

Φιλε, κοντα στα 400 ευρω (amazon de. με μεταφορικα) ειναι οτι καλυτερο για τη δουλεια που το θες

φιλε εψαχνα και εγω μια τετοια οθονη για video editing και μαλλον αυτη η Asus ειναι οτι πρεπει!!
την εχεις αγορασει και εσυ απο Αμαζον μηπως;

Μπηκα τωρα προχειρα με απλο Αμαζον λογαριασμο για να δω τα μεταφορικα
για καποιο λογο ενω η οθονη εχει 348€, ακομα και οταν τη βαζεις στο καλαθι στο πρωτο βηματα τοσο τη δειχνει, στο επομενο βημα που βαζει και τα μεταφορικα και δειχνει το συνολο τη παει στα 372€... δε καταλαβαινω το γιατι... Τα μεταφορικα ειναι περιπου 44€

897721897_AmazonAsuscart.JPG.3fcac164a6cee2457ee8ab477bf19253.JPG1435047816_AmazonAsustotal_.JPG.f2c9b8d166c837b5700df31e8fb1ad71.JPG114090792_OrderTotalsincludeVATSeedetails.JPG.5397b4a6675700962569a0a0cda24394.JPG2083439192_AmazonAsusdescription.JPG.a88b9aea2f723c38a5d2793f3ed39a4f.JPG

θελουμε να τη παρουμε με επαγγελματικο αφμ.. Ξερει καποιος αν θελει κατι ιδαιτερο για αν φτιαξεις Business λογαριασμο στο Αμαζον; (εκτος απο το να πας στην εφορια για να ενεργοποιησεις τις αγορες απο εξωτερικο);;

Επισης στο Σκρουτζ τη βλεπω στα 385 στο hellasphone.. αλλα Παράδοση σε 10 έως 30 ημέρες κατόπιν παραγγελίας
Απο εκει ξερουμε αν ειναι καποια πραεισαγωγη και αν λεει γενικα να τη παρω απο εκει;;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MasterX είπε

φιλε εψαχνα και εγω μια τετοια οθονη για video editing και μαλλον αυτη η Asus ειναι οτι πρεπει!!
την εχεις αγορασει και εσυ απο Αμαζον μηπως;

Μπηκα τωρα προχειρα με απλο Αμαζον λογαριασμο για να δω τα μεταφορικα
για καποιο λογο ενω η οθονη εχει 348€, ακομα και οταν τη βαζεις στο καλαθι στο πρωτο βηματα τοσο τη δειχνει, στο επομενο βημα που βαζει και τα μεταφορικα και δειχνει το συνολο τη παει στα 372€... δε καταλαβαινω το γιατι... Τα μεταφορικα ειναι περιπου 44€

897721897_AmazonAsuscart.JPG.3fcac164a6cee2457ee8ab477bf19253.JPG1435047816_AmazonAsustotal_.JPG.f2c9b8d166c837b5700df31e8fb1ad71.JPG114090792_OrderTotalsincludeVATSeedetails.JPG.5397b4a6675700962569a0a0cda24394.JPG2083439192_AmazonAsusdescription.JPG.a88b9aea2f723c38a5d2793f3ed39a4f.JPG

θελουμε να τη παρουμε με επαγγελματικο αφμ.. Ξερει καποιος αν θελει κατι ιδαιτερο για αν φτιαξεις Business λογαριασμο στο Αμαζον; (εκτος απο το να πας στην εφορια για να ενεργοποιησεις τις αγορες απο εξωτερικο);;

Επισης στο Σκρουτζ τη βλεπω στα 385 στο hellasphone.. αλλα Παράδοση σε 10 έως 30 ημέρες κατόπιν παραγγελίας
Απο εκει ξερουμε αν ειναι καποια πραεισαγωγη και αν λεει γενικα να τη παρω απο εκει;;

Η τιμή αλλάζει λόγο ΦΠΑ, άλλο ΦΠΑ έχουμε εμείς άλλο στη Γερμανία. Δεν χρειάζεται Business λογαριασμο, μόνο ο λογιστής σου χρειάζεται να κάνει ενεργοποιηση των ενδοκοινοτικων συναλλαγων στην εφορία.

• Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Η τιμή αλλάζει λόγο ΦΠΑ, άλλο ΦΠΑ έχουμε εμείς άλλο στη Γερμανία. Δεν χρειάζεται Business λογαριασμο, μόνο ο λογιστής σου χρειάζεται να κάνει ενεργοποιηση των ενδοκοινοτικων συναλλαγων στην εφορία.

απλα νομιζω με Business λογαριασμο σου αφαιρει αμεσα το ΦΠΑ..
Η γινεται και με τον απλο λογαριοασμο αρκει ναδηλωσεις το ΑΦΜ;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MasterX είπε

απλα νομιζω με Business λογαριασμο σου αφαιρει αμεσα το ΦΠΑ..
Η γινεται και με τον απλο λογαριοασμο αρκει ναδηλωσεις το ΑΦΜ;

και με το απλο

Δημοσ.

Στα business accounts του Amazon γίνεται ΑΥΤΟΜΑΤΗ αφαίρεση του ΦΠΑ σε μερικές κατηγορίες, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ελλάδα με laptops, tablets και παιχνιδομηχανές

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tindersticks είπε

Στα business accounts του Amazon γίνεται ΑΥΤΟΜΑΤΗ αφαίρεση του ΦΠΑ σε μερικές κατηγορίες, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ελλάδα με laptops, tablets και παιχνιδομηχανές

αρα χρειαζεται business account για την περιπτωση του μονιτορ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλες οι οθόνες τύπου gaming ακόμα και οι IPS έχουν gamma που είναι προσαρμοσμένο στο gaming.. είναι εντελώς ακατάλληλες.

Η οθόνη της Asus φαίνεται καλή για τα χρήματα της, καλύπτει σε μεγάλο βαθμό κάποιον που κάνει επεξεργασία φωτογραφίας/video μόνο για web (sRGB/Rec. 709) και έρχεται με αρκετά καλό calibration.

Πάντως υπάρχουν φτηνότερες οθόνες που δεν είναι calibrated αλλά έχουν μεγαλύτερο gamut σε Adobe RGB/DCI P3 και πολύ καλύτερο μαύρο. Επίσης μετά από κάποιο διάστημα οι οθόνες θέλουν πάλι calibrate. Οπότε ίσως μία λίγο φτηνότερη οθόνη με καλύτερα specs + κάποιο calibration kit να είναι καλύτερη αγορά.

Εδώ υπάρχει ένα καλό review της Asus.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...