MasterX Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, elpenor είπε Όλες οι οθόνες τύπου gaming ακόμα και οι IPS έχουν gamma που είναι προσαρμοσμένο στο gaming.. είναι εντελώς ακατάλληλες. Η οθόνη της Asus φαίνεται καλή για τα χρήματα της, καλύπτει σε μεγάλο βαθμό κάποιον που κάνει επεξεργασία φωτογραφίας/video μόνο για web (sRGB/Rec. 709) και έρχεται με αρκετά καλό calibration. Πάντως υπάρχουν φτηνότερες οθόνες που δεν είναι calibrated αλλά έχουν μεγαλύτερο gamut σε Adobe RGB/DCI P3 και πολύ καλύτερο μαύρο. Επίσης μετά από κάποιο διάστημα οι οθόνες θέλουν πάλι calibrate. Οπότε ίσως μία λίγο φτηνότερη οθόνη με καλύτερα specs + κάποιο calibration kit να είναι καλύτερη αγορά. Εδώ υπάρχει ένα καλό review της Asus. ετοιμαζομουν για την αγορα της και εκει που ειχε 19 διαθεσιμα κομματια μεσα στο ΣΚ (νομιζω πωλητης Αμαζον ελεγε) και τιμη 372+μεταφορικα σημερα βλεπω: Available from these sellers. New (4) from €427.11 + €38.48 Shipping τι φαση;; εξαφανιστηκαν ολα και τωρα πουλανε μονο αλλοι πωλητες σε υψηλοτερες τιμες;; @elpenor ποιες αλλες οθονες θα προτεινες με καλυτερα specs που λες και ποιο calibration κιτ πιστευεις θα εκανε δουλεια; σε πιο φθηνα που λες η ακομα και σε αυτα τα λεφτα μεχρι 400ε περιπου Επισης δεν εχω καταλαβει πως μια ψηφιακη οθονη ξερυθμιζεται και θελει παλι calibrate (οπως ειναι ξερω γω τα πιανα που ξεκουρδιζονται)
elpenor Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MasterX είπε @elpenor ποιες αλλες οθονες θα προτεινες με καλυτερα specs που λες και ποιο calibration κιτ πιστευεις θα εκανε δουλεια; σε πιο φθηνα που λες η ακομα και σε αυτα τα λεφτα μεχρι 400ε περιπου Επισης δεν εχω καταλαβει πως μια ψηφιακη οθονη ξερυθμιζεται και θελει παλι calibrate (οπως ειναι ξερω γω τα πιανα που ξεκουρδιζονται) Δεν έχω τον χρόνο αυτή τη στιγμή να κάνω έρευνα ώστε να μπορώ να προτείνω συγκεκριμένη οθόνη με βεβαιότητα. Τα νούμερα που είδα από το review της Asus στο photographylife όταν έγραψα το σχόλιο δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Τώρα που το κοίταξα λίγο παραπάνω βρήκα ένα review στο rtings που αναφέρει λίγο διαφορετικά νούμερα, τα περισσότερα χειρότερα (95.8 % sRGB, μέτριο calibration, 8 bpc gradient) πράγμα λογικό γιατί το rtings έχει καλύτερο εξοπλισμό και πιο αυστηρή μεθοδολογία. Αν δεις στο table του rtings θα παρατηρήσεις ότι υπάρχουν αρκετές οθόνες με καλύτερα specs απλά έχουν χειρότερο calibration. Βλέπω για παράδειγμα την Gigabyte Aorus FI27Q με 99.1% sRGB, 10bpc για σωστά gradient και 86.1% Adobe RGB gamut. Βλέπω την Dell S2721QS που αγόρασα πρόσφατα με 350 ευρώ να έχει 100% sRGB, 10bpc gradient και 79.7% Adobe RGB Gamut. Δεν αμφιβάλω ότι το gamma curve της ProArt είναι ελαφρά καλύτερο όμως υστερεί σε όλα τα άλλα και πραγματικά μετά το calibration η διαφορά στο gamma είναι απειροελάχιστη, για κάποιον όμως που δουλεύει και AdobeRGB το gamut της Gigabyte είναι πολύ εντυπωσιακό. Όσο αφορά το γιατί οι οθόνες θέλουν συχνά calibration αυτό έχει να κάνει με τους πυκνωτές, mosfet και με το φίλτρο που υπάρχει πάνω από το backlight. Εκτός από τη μικρή μεταβολή των πρώτων ετών μετά από κάποια χρόνια οι οθόνες κιτρινίζουν και πέφτουν σε φωτεινότητα πολύ έντονα. Επίσης να ξέρεις ότι οι οθόνες μετά από τις πρώτες ώρες λειτουργίας τους αλλάζουν για αυτό το calibration δεν πρέπει να γίνεται ποτέ αμέσως. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από elpenor 1
Emilia99 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) You can check it here as it will solve your problem and you will find the perfect monitor for your and it will be under your budget also https://www.boneheadphone.com/best-budget-monitor-for-photo-editing/ Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2021 από Emilia99
thephotoshoped Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα σας ! Πρόκειται να αγοράσω οθόνη για χρήση photo editing . Θα δουλέψει σε Mac mini M1 . Συνηθισμενος από τα χρώματα της retina του MacBook Pro , ψάχνω κάτι ανάλογο . Τι θα προτείνατε ;
Aztec_3 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 55 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Καλημέρα σας ! Πρόκειται να αγοράσω οθόνη για χρήση photo editing . Θα δουλέψει σε Mac mini M1 . Συνηθισμενος από τα χρώματα της retina του MacBook Pro , ψάχνω κάτι ανάλογο . Τι θα προτείνατε ; Καλημέρα , και εγώ σε αυτη τη φαση αναζητησης είμαι , τι μπατζετ περιπου έχεις? μηπως και μπορω να βοηθησω απο αυτα που έχω ψαξει.
thephotoshoped Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, Aztec_3 είπε Καλημέρα , και εγώ σε αυτη τη φαση αναζητησης είμαι , τι μπατζετ περιπου έχεις? μηπως και μπορω να βοηθησω απο αυτα που έχω ψαξει. Περίπου 500€ σε γενικές γραμμές.
Aztec_3 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Περίπου 500€ σε γενικές γραμμές. Απο προσωπική εμπειρία την Dell σαν εταιρία δύσκολα θα την άλλαζα . Ομως απ'οσο βλέπω υπαρχουν και οι Benq και η viewsonic και η LG(?) που βγάζουν καποια καλα μοντέλα. Για επεξεργασία εικόνας μας απασχολεί κυρίως το % SRGB που δίνουν οι οθόνες. Αρα το θεωρώ βασικό να είναι κοντά στο 99%. Η αλήθεια είναι ότι εχω ψάξει σε λίγο Ακριβότερα μοντέλα, οπότε σε αυτη την τιμή δεν έχω δεί κάποιο . θα σου στείλω ποια είδα γύρω στα 650 (skroutz) https://www.skroutz.gr/s/22017288/Dell-Ultrasharp-U2720Q-Monitor-27-4K-3840x2160.html#description https://www.skroutz.gr/s/25086287/LG-32UN880-B-Monitor-31-5-4K-3840x2160.html KAI μετά viewsonic me to prothema VP(αυτα είναι πιο κοντά στα 500 αλλά δεν το έχω ψαξει αρκετά ακόμη- φίλος που το έχει μου είπε οτι έχουν πολύ καλή σχεση τιμής/απόδοσης)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα