Προς το περιεχόμενο

Αντίπαλος του Google Maps βρέθηκε να κλέβει δεδομένα με ψεύτικους δρόμους


JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως φαίνεται, δεν είναι τόσο εύκολο να στήσει κανείς προηγμένη υπηρεσία χαρτογράφησης

Ο Κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Baidu, τον τελευταίο καιρό έχει κάνει προτεραιότητα την Baidu Maps υπηρεσία της, καθώς θέλει να χρησιμοποιείται όχι μόνο από το κοινό στην τοπική αγορά της Κίνας, αλλά να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Με μια τέτοια κίνηση και άνοιγμα στην αγορά, ελπίζουν σε βάθος χρόνου να χτυπήσουν το αντίστοιχο Google Maps, που παραμένει Νο. 1 υπηρεσία στον συγκεκριμένο τομέα. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να ξεπεράσουν άλλα εμπόδια. Συγκεκριμένα, στη Baidu έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους κοντά στα 10 εκατομμύρια δολάρια, επειδή χρησιμοποιούσε τα δεδομένα χαρτών άλλης εταιρείας, χωρίς άδεια. Όπως φαίνεται, υπήρχε συνεργασία μεταξύ Baidu και NavInfo για παροχή δεδομένων στην Κινέζικη εταιρεία, αλλά η σύμβαση αδειοδότησης έληξε.

Με λίγα λόγια, η Baidu δε θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τα δεδομένα της NavInfo πέραν της λήξης του συμβολαίου, αλλά τα χρησιμοποιούσε παρόλα αυτά, με το θέμα να μεταφέρεται στα δικαστήρια. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η Baidu ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε την ιδιοκτησία της NavInfo και αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της για χρήση δεδομένων της Baidu Maps υπηρεσίας χωρίς εξουσιοδότηση.

Στο τέλος της ημέρας, έχουμε δύο εταιρείες που αλληλοκατηγορούνται για χρήση δεδομένων χωρίς εξουσιοδότηση. Αλλά η NavInfo ξέρει πως θα κερδίσει τη δίκη, αναφέροντας πως τα δεδομένα τους έρχονται με σκόπιμα λάθη, όπως δρόμους που δεν οδηγούν πουθενά, που προστέθηκαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, να βρίσκουν όσους χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους χωρίς εξουσιοδότηση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι' αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει και ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, γιατί οι Κινέζοι το έχουν ως τακτική να κλέβουν τεχνολογίες από άλλες εταιρείες και να παραβιάζουν το copyright.

  • Like 23
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κοντομουστακος έχει ένα πολύ καλό βίντεο για αυτή την τεχνική των εταιριών χαρτογράφησης για να πιάνουν όσους αντιγράφουν τα δεδομένα τους.

 

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως τελικά κ η google αντιγράφει την κινεζοεταιρία κ αντλεί από εκεί τα δεδομένα της; Όσες φορές έχω βάλει χάρτες σε νησιά με έχει βάλει σε κάτι χαράδρες κ χαντάκια που μόνο με πυροσβεστική βγαίνεις αν αργήσεις να το καταλάβεις!! Ακόμα κ στο Μαραθώνα αν δε βάλεις "φράγμα" κ βάλεις "λίμνη" σε κατεβάζει σε κάτι γκρέμια κ η Παναγιά μαζί σου!!

  • Like 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αληθεια ειναι πως ετσι λειτουργει η Κινα. Εχει επενδυσει δις στην κατασκοπεια (εταιρικη/τεχνολογικη) και κανει τεραστια ζημια στην δυση. Εαν ειχα μια απο αυτες τις εταιρειες που θιγονται απο ολο αυτο , ναι θα ειχα προβλημα. Απο την αλλη μερια εαν δεν υπηρχε η Κινα θα πληρωνες ακομα τα παντα χρυσαφι... Αυτες οι αντιγραφες γεννησαν πολλες εταιρειες που σημερα θεωρουνται low cost & vfm.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, leonidas_ είπε
leonidas_·

Δημοσ. πριν από 1 ώρα

Λίγο παραπλανητικός τίτλος! Μόνο εγώ ξεγελάστηκα κ νόμιζα ότι κλέβει δεδομένα από την Google ο αντίπαλος;!!

Κι εγώ το ίδιο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει παραγίνει το κακό με τους κινέζους. Από αντιγραφές κινητών και λαπτοπ μέχρι προσωπικά δεδομένα ανθρώπων και περιορισμός ατομικών ελευθεριών. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, AtiX said:

Αρα κινέζος κλέβει κινέζο... το λες και θεία δίκη...

Δεν το βρίσκω καθόλου σωστό, δυστυχώς όμως, συμβαίνει και στις "καλύτερες οικογένειες".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...