Προς το περιεχόμενο

βοήθεια για modem router και devolo powerline


mansed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, θέλω βοήθεια για αγορά modem router. Στο σπίτι υπάρχει vdsl ΟΤΕ 50mbps και φτάνει ως τα 45...Μένω Πανόραμα Γαλατσίου, γενικά πάντα η περιοχή μας ήταν προβληματική. Η καλωδίοση της πολυκατοικίας νομίζω χάλια αφού είναι 40 ετών+ Το θέμα μου είναι στο σπίτι που είναι 140τ.μ. στο τελευταίο και πιο απομακρισμένο δωμάτιο δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου wifi όπως και στο μπαλκόνι, δίπλα σχεδόν από το router. (To router είναι στο κέντρο, στο σαλόνι)

 Έχω 2 ζευγάρια devolo powerline (Powerline Devolo Magic 2 Starter Kit) τα οποία έχω μοιράσει στα δωμάτια σε smart τηλεοράσεις και παίζουν.To θέμα είναι ότι στο ΄΄προβληματικό΄΄ δωμάτιο όπου υπάρχει και pc ενώ στο speedtest φέρνει 45mbps (μέσω powerline ethernet) πολλές φορές πέφτει στα 2mbs ή χάνεται η σύνδεση εντελώς. Τώρα αυτό μπορεί να είναι θέμα μπρίζας ή φάσης...Για αυτό το λόγο αγόρασα ένα devolo magic 2 lan dinrail όπου μόλις χτες εγκατέστησα στον πίνακα του σπιτιού (τριφασικό ρεύμα). Μένει να του πάω ένα καλώδιο ethernet απ το router για να δοκιμαστεί.Επίσης τα devolo powerline διαθέτουν και wifi τα οποία δεν έχω καταφέρει να ενώσω.

Όσο αφορά το OTE speedport plus που κατέχω οι ethernet θύρες είναι πιασμένες με μία smart tv, ένα playstation και το συναγερμό του σπιτιού. Δεν περισσεύει καμία θύρα δηλαδή.Είμαστε 5 άτομα στο σπίτι και πολλές φορές με όλο το φόρτο εργασιών και τηλεκπαίδευσης το wifi σέρνεται...

Τι προτείνεται να κάνω? Να προσπαθήσω να στρώσω τα devolo? να πάρω modem router? ή ένα router πάνω στο speedport?

Έχω διαβάσει πολλά και έχω μπερδευτεί γενικά...

Sorry αν σας ζάλισα αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός και χρόνος 0 για ψαξίματα λόγο τρειών μικρών παιδιών...Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια!

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

mansed καλησπέρα, εξετάζω την περίπτωση του Devolo, γιαυτό βρήκα και το post σου. Έχω την ίδια σύνδεση με εσένα και μενω στα 136 τμ, μόνο που έχω από τον Cosmote το speedport 2i entry, το οποίο νομίζω ότι δεν βγάζει gigabit ethernet. Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να αλλάξω router/modem για να βάλω Devolo?
Διάβασα το post σου και τρόμαξα λίγο εάν πρέπει να κάνω τέτοιες παρεμβάσεις στο πίνακα (είμαι στο ενοικίο). 
 

Πάντως,  το Xiaomi AIoT AX3600 που αναφέρει ο timos81χωρίς να ξέρω εάν λύνει το πρόβλημα σου υπάρχει στην Ελλάδα, απ'οτι είδα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...